Jump to content

Lastik&Jant Hesaplama Modülü


Erdoğan Ardıç
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benim gibi lastik ve jant değiştirmeyi düşünenler için faydalı bir linki paylaşmak istiyorum. Aslında çok önemli olan ama genelde jantın albenisine kapılıp birçok kullanıcının gözardı ettiği jant kalınlık,offset v.s. gibi veriler, orjinal ve yeni düşünülen jant+lastik yanyana gösterildiği için gayet rahat anlaşılıyor.

LİNK: http://www.rimsntires.com/specs.jsp

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ET Nedir ?

Almancada Einpresstiefe'ın kısaltılmışı olup halk arasındaki dili ile Off-set değeri, jantın tam ortasından geçen hayali çizgi ile jantın araca bijonlarla bağlandığı yüzü arasındaki mesafedir. Et milimetre cinsinden ifade edilir. 3 çeşit off-set vardır bunlar : Positive Off-set,Zero Off-set ve Negative Offset , Et değeri pozitif değer aldıkça jantın araca bağlandığı kısım dışa yaklaşır böylece jant çamurluğun içine doğru girer. Negatif değerde arttıkça da içe yaklaşır tam tersi olur jant dışta durur.

Örneğin: ET değeri 35 mm olan bir jant ET değeri 45mm olan diğer janta göre daha dışta durur. Güçlü ve arkadan itişli araçlarda genellikle negatif off-set'li jantlar kullanılır.

PCD Nedir ?

Pitch Circle Diametre'dan gelir Jantın üzerinde birbirine komşu iki adet bijon deliğinin merkezleri arasındaki milimetre cinsinden mesafeyi temsil eder. Genelde 4x100 yada 5x120 gibi değerler ile gösterilir x'in önündeki sayı bijon ve somun sayısını diğer sayı ise komşu iki bijon ekseni arasındaki mesafedir.

CH değeri Nedir ?

Jantın Göbek ölçüsü dediğimiz CH değeri ingilizcede CENTRE BORE olarak adlandırılır jantı araca monte ederken poyraya oturttuğumuz çapı milimetre cinsinden ifade eder.Her otomobil üretici firma genellikle birbirinden farklı CH değerleri kullanmaktadır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rica ederim. Altta yeni takılacak jant+lastik ile ilgili kısa yorumda yapabiliyor. Çok önemli değil ama en azından fikir vermesi açısından değerlendirilebilir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 ay sonra ...
 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...