Jump to content

Mercedes GLA


emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Şu sıralar Çindeki fuarda sergilenen GLA  konsepti  BMW X1 ve Audi Q3 e rakip gösteriliyor

http://www.zaman.com.tr/multimedia_getGalleryPage.action?sectionId=12&type=foto&galleryId=136106&activePic=1

Son yıllarda ürün gamını genele yayarak satış rakamlarını artırmayı planlayan ünlü Alman firması Mercedes, yeni kompact premium SUV konsept  GLA modelini tanıttı.

Mercedes GLA, markayla özdeşleşen yüzü, daha alçak ızgara, yeni far yapısı, krom çerçeve arasındaki projektör farlar, A Class'a göre daha keskin yan çizgiler, tavan rayları ve büyük ve şık stop aydınlatmaları, difizöre gömülmüş büyük egzoz çıkışlarıyla birlikte birlikte usta elinden bir SUV görünümüne sahip.

Audi Q3 ile aynı uzunlukta ancak daha alçak ve daha geniş olan Mercedes GLA, 4383 milimetre uzunluğa, 1978 milimetre genişliğe ve 1579 milimetre yüksekliğe sahip. Bu da otomobilin daha sportif ve daha küçük görünmesine yol açıyor.

GLA konseptte, Mercedes'in 211 HP'lik 2.0 litre turbo dizel motor ve 7G-DCT çift kavramalı otomatik şanzıman ile birlikte  4MATIC sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi de yer alacak.

Otomobilin üretim aşamasında en güçlü 350 HP güç üreten AMG versiyonuyla birlikte, giriş seviyesinde Renault'tan tanıtığımız 1.5 DCi motorun da yer alması bekleniyor.

ARTIK FİLM ZAMANI!

Mercedes mühendislerinin bu konsept otomobile ekledikleri sıradışı bir özellik ise her far grubuna entegre edilen lazer projektör sistemi. Bu sistem sadece yolu aydınlatmakla kalmıyor. Perde veya herhangi bir duvara otomobilinizin diskinden veya cep telefonunuzdan aktardığınız fotoğraf ve filmleri izlemenizi sağlıyor.

Konsept otomobilde yer alan bu sistem seri üretim modelde uygulanacak mı bilinmez, ancak bu lazer projektör teknolojisinin head-up display ve gece görüş sistemleriyle birlikte gelecekteki araç güvenlik sistemlerinin bir parçası olması muhtemel.

İlk olarak Şangay Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak Mercedes GLA, 2015 yılından itibaren yollarda olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.5 dci motorla çok satar bu araba Türkiyede, ama diğer motor seçenekleri düşünülünce vede fiyatı,  sadece bu aracı alabilecek olanlar alabilir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hoş . Yine de Merso ve röno motoru . ımh

Fransız menşeili bir zımbırtının Mercedes'in kalbinde yer bulacağını söyleseler dalga geçiyor veya ütopyadır derdim...

Bence de; ımh

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arabanın videosunu izledim lastikler arabaya 3 beden büyük gibi duruyor, hiç hoşuma gitmedi biraz jant ve lastiklerin küçülmesi gerek , gerçi konsept model olduğundan böle sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...