Jump to content

Tüp Taktırmayı Düşünüyorum


ayşegül
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar Merhaba.uzun zamandır aracıma tüp taktırmayı düşünüyorum ama emin olamıyorum bir türlü, hem orjinalliğini bozmak istemiyorum hemde acaba bir sorun olur mu diye korkuyorum, aranızda taktıran var mı performans ne durumda, memnun musunuz, servise gittim pek iç açıcı şeyler söylemedi, kafam karıştı. görüşlerinizi merak ediyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • Yanıt 47
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

  • Burak

    6

  • İlhan

    8

  • domestos

    10

  • ayşegül

    8

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Lpg sistemine yapacağınız masrafı. Ve Lpg montajı sonrası çıkacak muhtemel arızaları amorti edecek kadar Km yapıyormusunuz ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınız performanslı yeterince, dolayısıyla modern lpg sistemlerinden takınca performans düşüşü hissedilir olmayacaktır ... Ayrıca şehir içinde aracı fazla devirlendirip sürat yapmadan kullanıyorsanız LPG  size yıllarca sorun yaratmayacaktır.

LPG yüksek ısı ürettiği için devirli kullanımlarda aracın subaplarına ve yataklarına zarar veriyor ancak genelde  devirli kullanmayıp sakin kullananlarda sıkıntı olmuyor.

Örneğin Adapazarı şehir içinde günlük kullanımda pek sorun yaşamazsınız çünkü hızlanacak yol yoktur yalnız hergün otobana çıkıp sürat yaparsanız  subaplarda bir  30 bin km sonra değişim gerekebilir bununda toplam maliyeti 2 bin tl civarı oluyor...

Aramızda uzun zamandır sorunsuz şekilde LPG kullananlar var, sürekli şehir içi trafiğinde kullanıyor olsam bende taktırırdım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Örneğin Dizel-Benzinli araç mukayesesi için senelik 30-35 Bin km yol yapılıyor olması lazım ki, Dizel aracı ilk alırken ki verilen fiyat farkı amorti olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracım daha 15000 km. kullanma imkanım olmasına rağmen çoğu zaman yakıttan dolayı tercih etmiyorum, uzun yola çıkacaksam tanıdığımın dizel arabasıyla değiştiriyorum, km az olmasının nedeni yakıttan dolayı kullanmayı pek tercih etmiyorum.  yakıtı uygun olsa sürekli kullanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben çok devirli ( 6500 devirde vites atardım) kullanmama rağmen eski mazda 3 te 50 bin km de subapları değiştirdim.

Yeni mazda3 te de kocaeli mazda haldız da LPG taktırdım. Şuan bir sıkıntısı yok taktırdığım günden beri sıkıntısız çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayrıca Servis pek sıcak bakmadı tüp taktırılmasına, daha doğrusu ( iki kişiden biri taktırma, diğeri taktır bişey olmaz dedi) kafam iyice karıştı. Ayrıca yakıtta % 30 oranında fark oluyormuş, çok da etkili değilmiş, herkes birşey diyor işte, onun için fikirleriniz önemli

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ömer arkadaşımız taktırmıştı Mazda2 ye gayet de memnundu ama sonradan sattı diye biliyorum arabasını başka projeler için.

Takılmaya takılır ama Mazda2 için çok fazla örnek yok doğru bir bilgi vermek için. Gaz deposunun bagajda kaplayacağı yer de cabası. Zaten küçük olan bagaj iyice küçülecek.

Ek olarak iyi bir yere taktırılmazsa arıza ışığının yanması ve bununla uğraşmak da cabası.

Muayene sürecindeki ek aşamaları da dikkate almak lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burak aracım 15000 de, ortalama 7500 yapmışım yılda, ama yakıtı az olsa bu yılda 10.000 belki de 15000 çıkar, çok fazla kullanmayı tercih etmiyorum ne yazık ki, artık yakıt boyumu aşmaya başladı

Servis kendisi takmıyormuş zaten, ismini hatırlamadığım bir markayı söyledi, o da sanayide takılıyormuş iyice korktum zaten,

M.E.G arkadaş kocaeli mazda haldız da taktırdım diyorsun, yani servisin kendisi mi  taktı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dedikleri gibi tasarruf %30-40 civarında olur en fazla. Motorun zarar görmesi riski varsa Mazda3 lerde olduğu gibi LPG takıldıktan sonra gittiği 50.000 km civarında 2000-2500 TL lik bir masraf açma olasılığı var. Tabii bu km ye kadar hem yaptığın masrafı hem de bu yukarıda bahsettiğimi çıkartmış oluyorsun o ayrı.

Kısacası riskleri göze alıp taktırmak gerek. Kesin şudur diyebileceğimiz bir işlemdeğil LPG dönüşümü. İnsanlardaki kafa karışıklığının sebebi de bu belirsizlik zaten.

Bu arada 7500 km için bence değmez. Hatta 10.000 için bile değmez.

100 km de kaç litre yaktığını hesaplıyorsun ( arabada yol bilgisayarı yok sanırım değil mi ? )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kendilerinin garantili bir şekilde tüp taktırdıklarını söyledir. Kendileri mi taktı dışarıya mı taktırdılar bilmiyorum. Ama ben servisten aracımı sıfır alırken tüplü aldım.

Landi renzo marka taktılar. 2 yıl içerisinde subaplara bir zarar gelirse kendileri değişecekler.

Mazda haldızda Özlem hanım var çok yardımcı olmuştu sağolsun. Onunla görüşebilirsen yardımcı olur sanırım.

LPG yi takınca çok km yapacaksın onu da söyliyeyim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Genel anlamda hiç bir Mazda servisi size lpg sistemini önermez, yapmış olduğunuz kilometre baz alındığında taktırıp taktırmamak sizin tercihinize kalıyor ve siz yakıttan tasarruf yapmak için taktırmayı düşünüyorsunuz...

Aracınızı uzun vadeli olarak kullanmayı düşünüyorsanız bence taktırın... Aracınıza koyacağınız yakıt fiyatı düşmez ama çok km yapmış olursunuz... Aracınızdan keyif alırsınız.

Ben İzmit'teyken Haldız montaj yapmıyordu bildiğim kadarıyla ya da ben bilmiyorum... Eğer Haldız montaj yapıyorsa gidin yüz yüze bir görüşün konuşun...

Ayrıca; Kocaeli Derince'de Kipa'yı geçince sol tarafta FS otogaz var, bu işin uzmanı olan Faruk SEVGİLİ size en ince detayına kadar bilgilendirme yapacaktır. En küçük sorununuzda da kolaylıkla sorunlarınızı giderecektir... Haldız ve FS otogaz ile görüşmeden montaj yaptırmayın, zaten ikisiyle görüştükten sonra başka bir yere ihtiyaç duymayacaksınız.

Kafanıza takılan lpg ile sorular olursa buradan yanıtlamaya çalışırız. Kolaylıklar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hımm bak bu iyi oldu işte,  O zaman Ben bi Haldıza uğrayım. Ben zaten kilometre yapmaya müsaitim yakıt izin verse.

Aracı uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum.

Servis aracın değeri de düşer dedi. Garantiden çıkar dedi. Motor zarar görebilir dedi :( anlayacağınız tüm moraller sıfır oldu.

Adını hatırlamadığım bir marka söylediler. o marka garanti veriyormuş ama servis garanti vermiyor, Subapları değiştiririm demedi, 50.000 gel değiştir dedi :)

En iyisi İzmite bilen birine gitmek...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O zaman sen önce FS otogaz'a git... 25.000 km sisteme ve motora garanti veriyor diye biliyorum, ayrıca Mazda'lara uyum sağlayan BRC marka kit kullanıyorlar ve en ufak sorun yaşadığında rahatlıkla bu sorunu aşıyorlar. İşçilik ve esnaflıkları harika. Sen aracı üzmedikten sonra sübap problemi yaşayacağını sanmıyorum.

Haldız tahminen dışarıda montaj yaptırıyor, garanti veriyormu bilmiyorum. Herhangi bir sorun olduğunda da çözüm mekanizmaları ne kadar etkin ayrı bir bilinmez.

Sen yine araştırmalarına devam et. Sakarya'da da bu işi iyi yapan yerler vardır mutlaka ama ben bildiklerimi tavsiye edebilirim... İlla Sakarya dersen araştırma yapar yönlendirme yapabilirim ama dediğim gibi tavsiye konusunda emin olamam.

Kolaylıklar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok teşekkür ederim ama nedense Sakarya bana hiç güven vermiyor İzmit daha güvenliymiş gibi geliyor. Gerçi mutlaka iyi yapan biyer vardır da Servis sanayiye yönlendirdi. daha onlarda haber verecek bana bakalım haber bekliyorum.

Ayrıca Haldızla görüştüm cumartesi oraya uğrayacağım, kilometrem düşük olduğu için 3 yıl garanti verecek galiba gel bi görüşelim dedi, oraya gideceğim önce

Hemen karar vermek zaten istemiyorum iyice araştırayım diyorum. Sakarya da varsa tabi onlarla da görüşmek isterim. ilgin için çok teşekkür ederim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle Haldız ve FS otogaz ile görüşmelerini yap derim... Bu iki yer senin için yeterli bence, ama olmadı Sakarya'da da araştırır gerekli montaj servislerini buluruz. Haldız dışarıya montaj yaptırıyorsa eğer, o işyerini de buradan paylaşırsan faydalı olur...

;)

İzmit Haldız'a gidersen eğer 30 km'yi daha göze alarak FS Otogaz'a da uğramanı tavsiye ederim, gitmeden önce ararsan Faruk beyin orada olup olmadığını öğrenebilirsin.

http://fsotogaz.com.tr/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bayileri var galiba FS' nin Sakarya' yı tıkladığımda bir sürü yer çıktı. numarasını da aldım teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bayileri var galiba FS' nin Sakarya' yı tıkladığımda bir sürü yer çıktı. numarasını da aldım teşekkür ederim

Sakarya'da Elbirlik Otogaz'ı duymuştum, orayla bir görüş istersen...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...