Jump to content

2014 Model Yeni Mazda3 Beş Şehirde Aynı Anda Tanıtıldı


chaos
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar


Mazda, SKYACTIV Teknolojileriyle donatılmış Yeni Mazda3’ü  İstanbul’da gün yüzüne çıkardı. Dünyanın beş ayrı noktasında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen organizasyon için seçilen üç Avrupa şehrinden birisi canlı karakteri sebebiyle İstanbul oldu.

1016075_10151527688468233_1341715775_n.jpg

Mazda’nın lokomotif modelinin yeni neslinin tanıtımı için New York ve Melbourne’un yanısıra Londra ve St. Petersburg’da da etkinlikler yapıldı.

Tüm zamanların en çok satan Mazda modeli;  “KODO – Hareketin Ruhu” tasarımı ve alışılmışa meydan okuyan SKYACTIV Teknolojileri ile donatılmış Yeni Mazda3 hatchback modelinin tanıtımı Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleştirildi. Diğer şehirlerle eş zamanlı planlanan İstanbul’daki organizasyonda Mazda Motor Avrupa yöneticileri de hazır bulundu.

Mazda Motor Avrupa Lojistik ve Müşteri Hizmetlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jorgen Olesen: “Yeni kompakt modelimiz, geçen 10 yılda, Mazda’nın global satışlarının üçte birini oluşturan 3.5 milyonluk satış adediyle şirket planlarımızın önemli bir parçasını oluşturuyor. Teknoloji ve stratejinin buluştuğu Yeni Mazda3’ü bir kilometre taşı olarak görüyoruz ve bu popüler modelimizin yeni neslini İstanbul’da tanıtmaktan ötürü ayrıca memnuniyet duyuyoruz”dedi.

Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul ise konuya ilişkin olarak “Yeni Mazda3’ün Dünya Prömiyeri için seçilen şehirlerden birinin İstanbul olması bizi oldukça sevindirdi. Yeni Mazda3’ün sahip olduğu tasarım ve teknolojisi ile Mazda CX-5 ve Mazda6’dan sonra Mazda’nın yeni nesil araçlar arasındaki yerini alması ise ayrıca heyecan duyduğumuz bir nokta. Yeni Mazda3’den beklentimiz çok yüksek” dedi.


Güzel bir tanıtım oldu, emeği geçenlerin eline sağlık.

Ben 19.15 gibi oradaydım, İlhan ve Onur bir gece önceden gelip en ön masayı almışlar :-)

Hilmi Abi de sanırım helikopteriyle gelmiş :-P  Oldukça zevkli geçen yeme-içme faslından sonra 21.15 gibi Burcu Esmersoy hanfendi sunuma başladı.

Kendisi yeteneksiz olduğu kadar alımlı da maalesef :) Ben abdestim kaçar diye fazla bakmadım gerçi ama Onur makinasının zoom sınırlarını keşfetmişti çoktan  :D Sonra sırasıyla Nurkan bey, Mazda Avrupa tasarım şef yardımcısı, ve Mazda arge müdürü konuşma yaptı.

Araç 100 beygirmiş, yuhh, #occupymazdaarge falan derken, ağzımıza bir parmak çaldılar ve sadece Türkiye için aynı motorun 120 beygirlik olanının geleceğini belirten slayt çıktı. Resmen slaytı alkışladık, slayt bile şaşırdı  :D Sonra Okan hevesimizi kaçırdı, Türkiye'ye sadece 120 beygirlik versiyonunun geleceği manasında dedi. Halbuki 120 beygir sadece bizde olacaktı ve İngilizlere hava atacaktık  :hi:

Bu arada günün bombası tasarım şef yardımcısı konuşurken yandan geçen teknede bayanların göbet atması oldu. Ama ne göbek yani, ohhh yandan şeklinde ve yüksek sesle. Adam İstanbul en sevdiğim şehir falan diye yağlarken bizi, al sana İstanbul dedik:)

Sonra 9.30 gibi işte yeni Mazda 3 dediler. Deniz kenarına kurdukları platformdan, yeni Mazda 3 ses, ışık havai fişek atraksiyonları altında sahneye çıktı. Arabayı bi köşeye atıp, ışıkları söndürüp Anadolu ateşini çıkardılar sahneye. Bunun gerekliliğini bilemem ama yabancılar bayıldı tabi. Yabancılar demişken, Mazda'dan hepsi. Yoksa yabancı basın falan yoktu. Hatta 200 kişilik yabancı basın davetinden olaylar vs sebebiyle çok az kişi gelmiş sanırım. Bizi niye çağırdıkları belli oldu dedik kendi aramızda  8:)

Ben fotoğrafa bile izin vermezler diye düşünürken, Anadolu ateşinden sonra alın araba sizindir dediler. Oraya yalandan gelen, yiyip içen kısım öyle bi baktıktan sonra gitti zaten. Araç resmen bize kaldı, bagajından girip kaputtan çıktık. İzlenimlerimi sonra detaylı yazarım ama, tasarım gerçekten çok şık, hatta mükemmel  ;D Konsolun sadeliği her ne kadar eski kasalardaki bol düğmeli olayı daha çok sevsemde, nezih ve şık durıyor. Konsol üzeri kaplama benim bugüne kadar gördüğüm en yumuşak ve kaliteli kaplama. Koltuklar inanılmaz rahat, en son Cx-5'in içine oturduğumda bu rahatlığı bulmuştum. Ufak tefek işçilik hataları vardı ama araç henüz üretilmeye bile başlanmadı hatırlatalım, sanırım yıl sonu ilk banttan çıkacak.

1012628_10151527708703233_605648153_n.jpg

Aracı yeterince mıncıkladıktan sonra, dışarıda mx-5, cx-5, Mazda 6 olduğunu da keşfettik. Sadece mx-5'in kapılar açıktı, birazda onla oynadık. Rx8'den daha alçak oturumlu araç olamaz derken Mx-5 her defasında beni yanıltıyor :)

1043897_10151527691218233_1376384686_n.jpg

Sonra Mazda arge müdürü Ichiro Hirose ile fotoğraf çektirdik topluca. Valla dünyanın hiç bir yerinde adamı tanıyıp fotoğraf çeken olmaz, bunu sanırım kendi de ilk defa yaşıyor baya şaşırdı ve sevindi. Geleneksel selamı ile bizleri selamladı. İşte club farkı, millet Burcu ile foto çektirir biz Japonla  :P (Burcu Esmersoy gelin çekelim dese ortada Japon neyim kalmazdı gerçi ama  :D)

Sonra valeye verdiğimiz araçları kendimiz bularak dönüş yoluna koyulduk. O saatte inanılmaz bir trafik vardı. İki köprü de kilitti. Allah'ım sana geliyorum bu ne Mazda sevgisi dedim o anda eşim aradı, Marmara üniversitesi mezuniyet töreni varmış köprü kitlenmiş kaza olmuş vs dedi. Hayır dedim Mazda sevgisi bu, insanlar yollara düşmüş, kapattım suratına  >:(

Hilmi Abi'den helikopterle rx-8 yarışı ve fotoğraf konusunda söz aldık, bugün sabah ben ne yaptım diyordur ama çok geç  :egy:

Tüm Mazda dostlarına tekrar selamlar, iyi ki varsınız..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • Yanıt 449
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

  • Fotifoti

    64

  • domestos

    36

  • EgeG

    76

  • EskiGolflü

    35

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Tip olarak oldukça başarılı beni kendine hayran bıraktı alet. Fakat motor konusunda sürmeden yorum yazmak mantıklı gelmiyor pek fazla bana çünkü 125 bg olup gitmeyen makinelerde var. En güzeli beklemek fakat benimde merak ettiğim 20 bg nerden sağlanacak ? Ayrıca plakalık yeri kötü ama farklı koyacak yerde yok :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.5 benzinli motor sadece türkiye için 120hp olarak gelicek türk insanı 100 hp lik araba almaz diye

1048890_10151527941258233_379132769_o.jpg

Acaba 1.5 motora 20 hp nasıl koydular merak ettim...Bize gelenler eskilerin GTI ları gibi bişey olacak galiba... Modifiye egzoz, egzantrik,hava girişleri vs. çok heyecan verici :) 100 bg in 0-100 ü  10.8 sn ise 120 nin 10 sn altında olabileceğini düşünüyorum , müthiş olur eğer böyle olursa  :tey:

Bu araçda benim hoşuma giden diğer bişey, ses izolasyonu aynı CX-5 gibi olması, davlumbazları , bagajı çok güzel kaplanmış ses emici ve yansıtıcı malzemelerle...Yani çok sessiz bir araç olduğu belli...

Yeni Mazda3 ün  bir diğer avantajlı tarafıda sonradan üretilen model olduğu için ilk Skyactiveler deki olması muhtemel aksaklıkların bunda olmayacak olması, yani kafadan sorunsuz bir model  geliyor denilebilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben motor gücünün fazla olması veya eksik olmasına bakmadan, ekonomiye bakarım ,sonuçta mazda 3 serisi C segmentinde bir aile aracı, neden turbolu v.s. modifiyeli üretip,maliyeti hemde yakıtı arıtsınlarki, arıza olasılığının yükselmeside cabası , performans isteyen sonradan modifiye edebilir, ralliye katılmıyoruzki aile aracıyla, ben ekonomiklik vede sağlamlık isterim vede benim gibi düşünenlerin oranının çok yüksek olduğuna eminim, şu haliyle vede şu verilerle çok tetmin edici duruyor, benim nazarımda. Şu andaki güncel kasadan çok çok iyi vede  güzel, buradan tebriklerimi iletmek isterim, tüm mazda ailesine.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konu ile ilgili diğer mesajları da buradan paylaşayım

1.5 benzinli motor sadece türkiye için 120hp olarak gelicek türk insanı 100 hp lik araba almaz diye

1048890_10151527941258233_379132769_o.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu yapılan lansman değilmiş bu arada . Lansman Ocak'ta yapılacak. Bu Mazda'nın başarısını kutladığı "simultaneous brand event" eş zamanlı marka etkinliği imiş :) beni izlemeye devam edin :P

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Umarım Lansmana kadar 1.5 Dizel AT getirirler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu anki kullandığım Mazda 3 105 hp ve aracımı kullanan 125 hp.lik araç sahibi başka bir arkadaşımın yorumu: yok ya, bu 105 beygirden daha fazladır, benimkinden daha güçlü duruyor yorumu yaptı. haftasonu başka bir arkadaşımla edremite gittik geldik. dönüşte rampa tırmanırken sollamamdan sonraki 30 kilometre boyunca, arkadaşın yüzündeki gülümseme ifadesi ve heyecan geçmedi:)

yani demek istediğim, yeni mazda 3'ün 100 hp.si, yine muhtemelen 130-140 larda bir zevk verecekti. 120 hp.sini düşünemiyorum bile. ah, bir de memlekette şu ötv sorunu olmasa, 2.0 skyaktiv tadından yenmezdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle tanıtıma giden ve bize burada paylaşım yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Ellerinize sağlık!

Daha sonra da bizim için daha önceden çok iyi otomobiller üreten, ancak son yıllarda fikir değiştirip çok çok daha iyisini üretmeye başlayan Mazda'ya da teşekkür ederim.

Böyle bir etkinliğin İstanbul'da (hem de son dönemdeki zor şartlara rağmen) düzenlenmesini sağlayan ve harika bir organizasyona imza atan Sn. Nurkan Yurdakul ve ekibine ülkem adına teşekkür ederim.

Bu tanıtımla ilgili bir de ilginç bir olay yaşadım biraz önce. Burak bu konuya özel başlık açmış, ben de bu başlığı baştan sona okuyor ve resimlere bakıyordum. Tam bu sırada bir Mazda Anadolu bayisi bizi ziyaret etti. Bana sürpriz oldu, hoşgeldiniz ve hayrola? dedim. Dün Mazda 3 etkinliği vardı, ona katıldık, size de uğrayalım dedik dediler. Ben de o sırada ekranımda ne ile ilgilendiğimi söyledim, hep beraber güldük. Ayrıca şirkete girerken kapıda benim CX-5'i görmeleri büyük sürpriz olmuş, benden otomotiv sektöründen biri olarak görüşlerimi sordular. Ben de dürüstçe aracın gerçekten beklentilerimin ötesinde olduğundan bahsettim.

Mazda 3'ü çok beğendiklerini söylediler. Bir bayinin Türkiye ve Dünya'da en çok satılan lokomotif bir modeli bu kadar beğenmesi ve moralitesinin yükselmesi çok olumlu bir gelişme.

Bu sabah Mazda'lı bir sabah oldu benim için, yeminle ayak üstü 10 dakika konuştuk ama hiç iş konuşmadık, sadece Mazda konuştuk...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki Türkiye'ye gelecek olan 1.5 120 bg motor +20 bg gücü neye borçlu acaba bir bilginiz var mı? Motorda ne gibi bir değişiklik var?

yazilim olsa gerek . Dikkat edersen düşük güçlü 2.0 motor da var . Farklı ihtiyacları karşılamak için yapılmış sanırım .Avrupada 2.0 ile 1.6 aynı yakın vergi veriyor galiba. Yani güç isteyene 160hp ,az yaksın diyene 105hp Biz hep arada kaldığımız için 120 hp :) o da bizi bizden alır . Götürür getirir , tekrar götürür :)

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şimdi çirkin diyenleri tokat için tek sıraya alalım...

önyargıyı parçalamak atomu parcalamaktan zormuş , öyle demiş üstat :) ben tokat yerine falaka tercih ederim şahsen :) güzel günler gelecek dedik mı dedik . Geldi mi? Az kaldı geliyor :)

3'ün 1'ini alacam bende . 3-6-cx5 :)

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni Mazda 3 ü tabiki öncelikle görmek, içine oturmak hatta kullanmak lazım. Görenlerde saolsunlar düşüncelerini paylaşmışlar ve izlenimler hep olumlu.

Bir aracın yenisi çoğunlukla önceki modelinden teknik ve donanımsal olarak iyi olur. Görsellik tabiki göreceli ancak ilk başlarda göze uzak olması zamanla alışkanlık olması neticesinde beğeni düzeyi artar diye düşünüyorum.

Ön tasarımı plaka yeri hariç çok güzel. Sadece arka kısmına gözümüzün alışması zaman alacak gibi duruyor. Sedancıların işi daha kolay olabilir :)

Ön yolcu koltuğu diz mesafesini kısıtlayan torpido gözü tasarımı ve krom renkli aynaya yansıma olayı çözülmüş. Ön konsol LCD ekran hariç iyi duruyor. Özellikle kol dayama ve button kısmı çok iyi. Kapıdaki cam açma/kapama aydınlatması gene sadece sürücü tarafında mevcut.

Onun dışında şuanda ebaydan alınıpta modifiye edilen gündüz led, anten, ses izolasyonu , aynada sinyal lambası vs birçok özelliğin araç donanımda mevcut olduğu görülüyor.

Alınacak kombinasyon 1.5 skyactive 6 ileri otomatik 120 beygir 150 nm tork gibi duruyor.. Fiyatıda herhalde 63-65 arası olur diye düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şimdi çirkin diyenleri tokat için tek sıraya alalım...

O değil de şu dünya gözü ile bir tanışmak nasip olmayacak herhalde Okan :D Ne fırsatlar geldi geçti bir denk getiremedik :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O değil de şu dünya gözü ile bir tanışmak nasip olmayacak herhalde Okan :D Ne fırsatlar geldi geçti bir denk getiremedik :)

denk getirecez inşallah, ben geldim, görüşemedik, artık sıra sende, sen gelirsin bir daha ki sefere... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...