Jump to content

Mazda 3 Aydınlatma


DonQuichotte
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar,

Eski kasa Mazda 3 Dynamic 2009 aracım var.

Daha önce de açtığım bir konuda bahsettiğim gibi, unutkanlığım ve dikkat eksikliğim nedeniyle farları açmayı ya da kapamayı unutan biriyim. Bu nedenle Cyclone marka far sensörü aldım.

Kısaların aydınlatmasından memnun olmadığım için, h7 55 watt 4300K xenon kit siparişi verdim.

Park lambaları için de T10 Led ampulş siparişi vermeyi düşünüyorum. En düşük 5050 smd ledlerden 4er adet bulunduran ampullerden almayı düşünüyorum.

Şimdi bazı noktalarda fikirlerinize ihtiyacım var. Diğer noktalardaki eleştiri ve önerileriniz de çok makbule geçecektir.

Öndeki park lambalarını, gündüz farı niyetine kullanıyorum. Bunun için, onları direkt kontağa bağlı hale getirmeyi düşünüyorum. Kontak açıldığında doğrudan yanacak şekilde olacak. Far sensörüyle de bağlantısı olmayacak. Far sensörünün düşük aydınlık ortam rölesi iç panel aydınlatma ve arka parklara kumanda edecek. Eski kasa mazda 3te gündüz farı için uygun bir çözüm yok çünkü.

T10 led ampulleri ise, ön parklar, güneşliklerdeki 4 adet lamba, ön ve arka okuma lambaları, torpido içi aydınlatma, bagaj aydınlatmada kullanmayı düşünüyorum. Bunların hepsinin konnektör tipi T10 mudur? Ayrıca, doğrudan öne bakan 4 adet 5050 smd led mi daha iyi aydınlatır, yoksa küp şeklinde olup da her bir yüzünde birer adet 5050 smd led olan 5 ledli ampuller mi?

$T2eC16JHJF0FFZuvU(NFBSb5IGne4g~~60_12.JPG

$_12.JPG

DB-301WH.jpg

$T2eC16R,!)EE9s2ugNrZBQtOQ9rdfw~~60_12.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 ay sonra ...

9 ledli T10 ampullerden aldım. Parklar, ön okuma lambaları ve torpidoya taktım. Parklarda alt sıradaki 4 led içeride kaldı. Ön okuma lambası yuvasına da biraz zor girdi, ayrıca alttaki sıranın yarısı yine içeride kaldı.

Plakalığa sığmadı, üstteki akrilik kapak kapanmadı, ben de şeffaf parfüm kapaklarını kullandım, yıkamada falan ıslanmaması yeterli zaten.

Arka okuma lamba yuvasına da sadece teki sığıyor, soketi de uydurmak gerekiyor, oraya delikli partinaks ve 12 adet ledle kendim yaptım, sağ ve sol tarafta 4er tane yanıyor.

Bagaj lambasının koruma kapağına da sığmadı, yuvayı geri itiyordu, oraya da delikli partinaksla 8 adet ledle ampul yaptım.

Xenonları taktım ancak sağ farda göz kırparak yanıyor, ilk başta da sarı-turuncu arası bir renkte yanıyor, ısınınca düzeliyor. Burada bir kontrollü deney yapmam gerek. Ayrıca bu farın yükseklik ayarlayıcısı da çalışmıyormuş. Zaten farın içi de kararmış. Komple elden geçmesi lazım.

Güneşliklerdeki lambalara henüz dokunmadım.

Resimleri ekleyeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güle güle kullanın ben çok gerekli bulmuyorum bu değişikliği.

Aslında sadece xenon fara ihtiyaç duydum. Halojen aydınlatması yetersiz geldi. Far sensörü de unutkanlığıma çare.

Onun dışındaki led değişiklikleri ise hobi. Bagaj dışında aydınlatma ihtiyacı yoktu. Yapmışken hepsini beyaz yaptım.

Nereden temin ettiniz ?

Ledleri ebay'den, xenonu ise aliexpressten aldım. 4300K H7 kit.

Bir de far sensörü almıştım, cyclone marka, N11'den.

Sis farının birinin camı kırıktı, diğeri de buğulanıyordu. Sahibinden.com üzerinden komple set aldım.

Farlardan birinin içi zaten açılacakken, bir angel seti alsam mı diye düşünüyorum, genelde 4lü set olarak satılıyor ama 6lı set de var, sinyallere de angel takılması nasıl olabilir diye düşünüyorum.

mazda_3_ccfl_6pcs_3.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

güzel olmuş güle güle kullanın far kiti montajı zor mu oldu ben de düşünüyorum bi de kaça aldınız far kitini?arabanız da hoş gözüküyor.bende de aynı modelden var gümüş gri ama sanki siyah ya da kırmızı daha çok yakışıyor bu modele.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 hafta sonra ...

Resim, temsili. Araba benim değil. Hemen üstünde zaten soru var.

Xenon kiti aliexpressten aldım, 26 dolar, 5 dolar da indirim kullandım. Ancak ilk bahsettiğim yanıp yanıp sönme olayını yapan tarafta, ampul patladı, balastın içindeki kondansatörlerden biri patladı, arabanın da sigortalarını attırdı. Diğer taraf da şimdi yanıp yanıp sönüyor. Satıcı da para transferinin onay süresi geçti diyerek yardımcı olamayacağını belirtti, o denilen 1 yıllık garanti olayı hikaye yani.

Ucuz ve kalitesiz xenon, parayı sokağa atmak oldu.

Takılması da cidden zor. Kendi kendinize takmaya çalışmanızı tavsiye etmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ucuz etin yahnisi olmuyor hele ki lektronik aksamda.Aliexpresteki garanti durumu evlere şenlik zaten tamamen satıcıyla sizin aranızdaki ilşkiye bağlı:)Geçmiş olsun..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 3 ay sonra ...

arkadaşlar 2005 mazda 3 göğüs aydınlatma ampüllerini nereden bulabiliriz........bende klima bölgesinde, far yükdeklik düğmesi, konsol ışık şiddeti ayar düğmesinin ampülleri yanmıyo bilgisi olan varsa rica etsem.....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam biraz basit bir öneri olacak ama yetkili servislerden bulabilirsiniz. Hatay'da olduğunuzu, servis olmadığını başka mesajınızda belirtmiştiniz. Muğla Gören Otomotiv gibi ilgili, yardımcı olmayı seven servisler var. Onlara bir telefon açıp, malzeme ellerinde varsa adresinize kargolattırabilirsiniz. Ellerinde yoksa da yurtdışından sipariş ederler, 10 gün içerisinde elinizde olur.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...