Jump to content

Mazda 626 Sağ Önden Gelen Aşırı Ses


tulgacan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar, motor sesi olsun yağmur yağdığında lastiğin sudan geçerkenki çıkardığı sesi bile nerdeyse kapı açıkmışta duyuyormuşumcasına sağ önce bölgeden duyuyoruz ve bazen rahatsız edebiliyor. Sol önce şöför kısmında yok ama ben oturduğum yerden ön sağ yolcu kısmından gelen dış sesi duuyorum ama baya bi baktım altada konsolda bir türlü bulamadım. BU sesi nereden alıyor olabilir.

Tekerlerğin sudan geçerkenki sesi ve motor rölanti yüksek giderkenki sesi soldan hiç gelmiyor sağdan belli ediyor. Bir fikri olan varsa yada belkide mazda da klasik birşeyse boşuna aramayayım :'(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

      Davlunbaz vardı ise arabada , sağ tarafınkini çıkarmış olabilirler, kontrol ediniz, çünkü mazdalarda iç kısma monte siyah bakalit davlunazbazlar vardır,  bide  Kapı fitililleri olabilir sanırım değişemesi gerekbilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o bölgede yani sağ ön taraf ayağı uzattığınız kısımda havalandırma pervanesi ve bunun dışarıya açılan bir yeri var. hava alması için.  bu kısımlara da bakabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

krıkoyla kaldırıp tekerı cevırerek ,teker bılyasımı  dıger aksamlarda mı sıkıntı olduguna  bakıl

abılır bence

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

orada hiçbir koruma davlumbaz benzeri bir şey yok araçlarımızda. sadece kasnağı koruyan bir kapak var yani teker kısmıyla motor kısmını ayıran bir kapak. bence torpidonun arkasında olmaması gereken bir boşluk vardır ondan yapıyordur. bir de çamurluk paçalığı yoksa ondan da yapabilir ama düşük bir ihtimal. bu arada araçlarımız çoğu japon aracından daha az teker sesi alır sınıfından dolayı olmaması gereken bir durum. bilgilendirirseniz sevinirim.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla arkadaşlar baktım soldada sağdada tekerin üstünde ince bi plastik gri davlumbaz var. Lakin sesi halen çözemedim. Bazen kapının alt fitilinden geliyor gibi bazen torpido kısmı gibi bazen ayak altından gibi ama bulamıyorum. Sol maşallah sessiz hiçbişi yok ama sağda hakketen tekerin asfalta sürtünme sesi olsun sudan geçerkenki sesi olsun motorun sesi olsun hepsi geliyo ve hepsi sanki çok ince bi nokta bölge var ve ordan geliyo. Motot göğüsteki sarı yalıtım sökülmüş zaten boruydu kabloydu. Ben havalandırma kanallarında kullanılan sarı bi ses yalıtım malzemesi var. Göğüse ve teker üstüne ondan kaplamayı düşünüyorum. Ayak altındaki döşemeyi komple kaldırıp baktım birşey yok çünkü. Çözdüğümde muhakkak yazıcam.

Birde arkadaşlar dün sabah garip birşey oldu. Gece arabayı hafif yokuş biyere herzamanki gibi kapıma ama busefer ynü yukarı bakarak bıraktıö gecede yağmur yağmıştı. Fan 1. kademede açık kalmış kontağı açtığımda çalışmaya başladı çok fena bi su sesi ei. Ben kalörifer  peteğindeki su filan boşaldıda oraya su doluyo sandım 10-15 saniye sürdü ses sonra kesildi. Bir süre sonra sağ ön yolcu pervanenin ordan ayak uzatmanın ırdan içeri su boşaldı belki 1 belki 2 bardak. Bakamadım ama yani 1 aydır araç bende hiç böyle yapmamıştı yağmur daha öncede yağdı ama yönünü ozaman yukarı bırakmıimıydım hatırlamıyorum. Sesle bi bağlantısı olan boşlukmu var diyede düşündüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracınızın soğutma suyu eksik olabilir veya kalorifer peteği patlak olabilir dikkat!!araç soğukken radyatörü doldurup 1hf falan günlük suyunu kontrol etmek lazım. ama dediğiniz gibi de olabilir. o zaman iş daha basit. geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

VEEEEE sesi çözdüm. Yani altta fitil flan demişim ama olmadığı hiç dikkatimi çekmemişti. Yani camın ön ve arka kısmından aşağısında olmadığı dikkatimi çekmemişti. Meğersem aracın camın ön alt kısmından başlayarak arka alt kısmına adar boşmuş. Yani tecrübe işte. Fitilde yok tozlukta yok. Fitilide bulamamıştım sonra darıca da boş arazide tesadüfen gördüğüm hurda bi 626 nın bir kapısından söküp alıp taktım. Vallahide billahide dünya varmı.

Tamam eyvallah yine ses geliyor ama  bu kadarı normal. Ohh beee :)))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...