Jump to content

Mazda 626 Yüksek Devirde Vitesi Boşa Alınca Stop Ediyor


kamotropi
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba bir hafta önce debriyaj balatası, bujiler, yağ ve hava filtresi değiştik. Arabayı topladık suyunu koyduk rolantide dalgalanma vardı hortumlarda hava vardır dedik havasını aldık dalgalanma bitti bu sefer yüksek devirlerden aracı boşa atınca stop etmeye başladı bir yerden hava alıyor diye her tarafını söktük olmuyor. uzun uğraşlardan sonra bir usta hararet muşurunu değişin dedi birçok muşur denedik, ya dalgalanma yapıyor yada hararet yüksek gösteriyor en son mitsubishi carisma muşuru taktık bazen stop ediyor ve arabayı fazla zorlayınca hararet tavan yapıyor.

Bu gün bir muşur bekliyoruz gelecek oda olmaza bir servise gideceğim samsunda kosifler vardı mazda servisini kapattı.

Bana bu konuda tavsiye edeceğiniz parça bilgi ve son olarak halledemezsek Samsuna en yakın servis veya usta varmı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

    Hararet yükseliyosa, soğutma suyunda boşuk vardır, hava kalmış olabilir hararet müşürüyle stop etmenin alakası yokki, hararet müşürü motor sıcaklığını gösterir, araçta bakımdan önce böle bir durum varmıydı ??? iyicene tam olarak yaptıklarınızı vede problemi iyice anlat bakalım , stoptan başlamışsın, hararetten çıkmışsınız.

   

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabanın böyle bir sorunu yoktu zaten tamire Debriyajla alakalı gittim.

Balatayı değiştik, usta bir hortumu sökmek zorunda kaldı sonra arabayı topladık, suyunu koyduk, rolantide dalgalanma vardı borulardaki havayı aldık her şey normaldi.

Arabayı sürerken 4000/5000 devirden boşa aldığımda stop ettiğini gördüm geri gittim suyuna baktık hava alan yer varmı kontrol ettik ama bulamadık.

Bir usta mazda 626 motoru yaptığını ve aynı sorunla karşılaştığını söyledi arabanın değişmediği parçasını bırakmamış tesisatlarına kadar kontrol etmiş farklı hararet muşurleri denemiş en sonunda birinde düzen tutturmuş, bizde yenisinden eskisine kadar alıp denedik  eski arabalardan söktük taktık hepsinde farklı çalıştı muşurle alakası yok diyorsunuz ama neden değiştiğimizde farklı tepkiler veriyor ? eski muşurde yüksek devire çıkıp gazdan ayağını çekince stop ediyor, yeni taktığımız carizmanınki düşük devirlerden çekince stop ediyor. Videoya var bakınız.

http://www.youtube.com/watch?v=7G19qtzCRLI&feature=youtu.be

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Onu yeni değişmiştim eskisinde zaten fişini çekince hiçbir sorun kalmıyordu. Şuan üzerinde olanında fişini çekiyoruz değişiklik olmuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

      Vidaoları izleme şansım yok, kurum bilgisayarından lakin ben mantık yürüttüm bu sorun ondan kaynaklı olsaydı tamirden öncede olurdu, değilmi ??? Bana sorarsanız şanzımanı taktıktan sonra yapılmamış bir bağlantı , takılmamış bir soket kalmış olabilir,  motoru tekrar kontrol ediniz. Baskı balata iyi ayırmıyor olabilir, sizin aracınızda motor yapılmamışki çok çok baskı balata değişmiş onunda motorla akalası ne  anlamadım, sonuç olarak bahsettiğiniz soruna yaptığınız işlemler neden olmaz ama hatalı montaj vede tamir yapalım derken başka bir ekipmana zarar vermeden dolayı olabilir, soğutma suyuna gelince su eksiği yok ve hava yapmamış ise ki mazdalar hava yapmaz, eksilen suyu kapaktan tamamlarsınız olur biter, o alternatife te devre dışı olmuştur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bujilerine kadar yaptığımız her şeyi kontrol ettik biraz önce trabzon mazda servisi ile görüştüm orjinal muşure baktılar sistemden. 120 tl fiyatı bir hafta on günde gelir diyorlar, bu gün gelecek olan muşur olmazsa sipariş vereceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynı problemle bende vardı. araç fan açmadı, hararet müşürü değişti durum düzeldi. ama tekleme stop etme değişmemişti. benim araç yağ yakıyordu zaten, motoru açtırdım, EGR valfi kirlenmiş, rolanti valfinde birşey yokmuş, emme manifoldu yağ fabrikası gibiydi zaten :) durum bu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun, can sıkıcı bir durum bende 92 Mazda 626 kullanıcısıyım, empati yaptım ve sizin için bişeyler araştırdım,  faydası olabilir belki

http://www.vwtr.net/forum/golf-iv/hareket-halindeyken-rolantiye-dusunce-stop-etme-sorunu-ve-cozumu-t22538.0.html

http://forum.donanimhaber.com/m_84667126/tm.htm

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra ...

Gaz kelebeğininn üzerinde bir müşür var bu parça arabanın rolantide kalmasını sağlıyor.

Üzerine giren fiş tek kablolu fişi çektik stop etme sorunu düzeldi.

Bu müşürün adını bilen varmı internetten baktım ama bulamıyorum.

aPJ7lB.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Düzce'de bir Mazda ustası var 92-2002 arası yetkili serviste çalışmış. Çalıştığı yılları göz önünde tutarak 323 ve 626 gibi araçlardan iyi anlar diye düşünüyorum.

Resmi ona ulaştirabilirseniz ne olduğu hakkında birşey söyler.

Forumda da bilgili üyeler yardımcı olabilir...

Mobilden gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

    SN. kamotropi bahsi geçen müşürün ismini bilmiyorum,  işlevinide zaten ifade etmişsiniz , rölantiyi düzenlidiği aşikar,  yerine ikame edebileceğiniz bir müşür deneyin , söküp baktınızmı acaba , belki bulunması kolay bir müşürüdür, değiştirip denemek gerek, en azından problem netleşmiş olur.

    Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir arkadaşım eski bir 626 dan sökmüş zamanında taktık sorunsuz çalışıyor.

Ayrıca müşür bir anahtar görevi görüyor sanki ucundaki metale bastırınca çıt çıt ses çıkarıyor ve birkaç milim yaylanıyor içe doğru.

Sorun halloldu stop etme sıkıntısı tamamen bu müşürden kaynaklanıyormuş teşekkürler hepinize.

Son olarak müşürün adını hala bulamadım :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

      Çözümü bulmanız süper olmuş, inanın binde bir kişinin aklına gelir o müşürden problem olacağı, çok geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 7 ay sonra ...

Aynı sorun bende de vardı rolanti motoru ve gaz kelebeği nin temizlenmesi gerektiğini söyledi daha yaptiramadik fakat arada bir stop etme olayı oluyor bende

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 6 ay sonra ...

O Sıkıntı Şuan Bendede Var.. Rolenti Müşürü, Malesef Düşmüş. Sadece Müşür Bulamadığım İçin Onun Yerine Bir Tapa Yaptım

Taktım Gidiyoruz Şimdilik... Ve Müşür Tek Satılmıyor Uyanık Çıkmacılar Boğaz Kelebeğiyle Komple Satıyor... Çıkmacıda Müşür Ve Kelebek 650 TL...

Şimdilik Gittiği Yere Kadar Devam :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...