Jump to content

Otomotiv üretiminde 17’nciliğe yükseldik, Belçika’yı da geçtik


Selman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Emre ÖZPEYNİRCİ

Otomotiv üretiminde 17’nciliğe yükseldik, Belçika’yı da geçtik Uluslararası Otomotiv Sektörü Raporu (2006), Türkiye’nin 991 bin 621 adetlik binek ve hafif ticari araç üretimiyle dünyada 18’inci sıradan 17’nciliğe yükseldiğini ortaya koydu.

Türkiye, böylece dünyanın önde gelen 20 büyük üreticisi sıralamasında Belçika’yı geride bıraktı. Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda İtalya’yı da zorlaması bekleniyor.

YENİ modellerin peş peşe devreye girmesiyle birlikte dünyadaki gücü hızla büyüyen Türk otomotiv sektörü, 2006 yılında ’Dünyanın en büyük 20 üreticisi’ arasında bir basamak daha yükseldi. Türkiye, 991 bin 621 adet binek ve hafif ticari araç üretimiyle 2006 yılında Belçika’yı geride bırakarak 17’inciliğe yükseldi. 2006 yılında üretimde dünyanın en hızlı büyüyen 7’inci ülkesi olan Türkiye, özellikle bu yıl devreye giren ve girecek yeni model yatırımlarıyla birlikte 14’üncü sırada yer alan İtalya’yı da zorlayacak gibi görünüyor.

JAPONYA LİDERLİĞE YÜKSELDİ: Uluslarlarası otomotiv sektörü raporuna göre, 2006 yılında dünya otomotiv üretiminde Batı Avrupa ülkeleri önemli düşüşler yaşarken, gelişmekte olan ülkelerde ise büyük artışlar ortaya çıktı. En büyük 20 üretici ülkenin 14’ünün sıralamasında değişiklik yaşanırken, Japonya yüzde 6.3’lük artışla 11 milyon 484 bin adet araç üreterek ABD’den liderliği aldı. ABD ise aynı dönemde yüzde 5.5’lik üretim kaybıyla ikinciliğe geriledi. Son dönemde büyük bir atılım içinde olan Çin ise üretimde yüzde 26.3’lük büyümeyle Almanya’yı geride bırakarak 3’üncülüğe oturdu.

Haberin tamamı için...

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/6784965.asp?top=1

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Almanların çine ve diğer ülkelere üretim yaptırması bu düşüşün nedeni olabilir mi.? Yani bu şekildede verilere dahil mi.Yoksa genel üretimimi kastediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

E demek japon guzular değer kazanıyor.Ama zaten bir kaç sene evvelden belliydi artık japonların alman arabalarını geçeceğini.Yani artık sadece motor değil,iç dizayn,konfor ve rahatlıkta ön plana çıkarmaya başlamışlardı.Yani estetik ve teknolojiyi ve dizaynı abiler güzel harmanladılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vay be bu zamana kadar Belçika nın gerisindeymişiz ha :eek:_bi ufak bi ilimiz büyüklüğünde yüzölçümü olan bi ülke :(

gerci öle tabi ya adamlar asmıslar sınırlarını her konuda, Hollanda yla toplasan yüzölçümlerini Konya nın yüzölçümünün yanından gecmez belki ama adamlar bircok konuda dünya lideri ya da ilk sıralarda kosuyorlar, vay anasını yaf :(_neyse hayırlı olsun, bakalım yükselmeye devam edersek daha kimleri görcez önümüzde..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...