Jump to content

Kaza - Vurup Kactı


brl266
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar herkese selamlar. Bugün malesef mazdama arkadan sağ koşeden tampona vurup kaçtılar.kaza şöyle oldu.ben anayoldan kontrollü olarak uygun olan bir yan yol ağızında u dönüşü yapmak istedim.yol darlığından geri manevra yapıp burnumu toplayım derken donuş yaptıgım yan yoldan bana doğru gelen ve beni görmemesi imkansız olan  bir linea arka tampona çarptı ve anlayamadığım bir şekilde ana yolu geçip,karşı yan yoldan kaçıp gitti.polis çağırdık tutanak tuttu. Şimdi bu durumda ne yapmak gerekir sizce,

karşı tarafa da bedel ödetmek istiyorum ama süreç mahkemeye giriyor ve uzun sürüyormuş.yada kaskomu bozdurup soğuk su içeyim mi? Karsi tarfa odetmenin bir yolu varmidir.

Diger konuda istanbulda hangi servise vereyim.kisa surede  ve temiz bir iscilik olsun istiyorum.

post-4839-141695300883_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsn. Tampon dışında hasarınız yok gibi. davanızı açın ama aracınızı aynı renk cıkma temiz tampon alarak yaptırın derim. Hem kaskonuz bozulmaz hem hasarsız görünür aracınız hemde cebinize de az girer. Kasko indiriminiz yüzde 10 dan fazla değil ise direk kaskonuzdan da yaptırabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kasko indirimim %40 idi.ilk kazam. Kaskodan yaptırabilirim ama karşı tarafın nu işten sıyrılması beni rahatsız ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle geçmiş olsun Allah cana halel getirmesin araba bir şekilde yapılır yada onarılır.Yerinizde olsam dava açıp gerekirse yıllarca sürsün takip ederdim.Ya sizde yaralanma durumu falan olsaydı ve yardım gerekse idi çarpan nasıl böyle kaçar?yapılan büyük bir sorumsuzluktur bence.Yasal takip yapmanızı öneririm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kasko indirimi çokmuş. Ben olsam bozmazdım. Karşı tarafı polis bulacak artık yapacak bişey yok. Olurda bulunursa bir bedel elbet ödetilir. Şu durumda bence en iyisi çıkma tampon fiyatı araştırmak sonra aynı renkte bulunmaz ise boyatma masrafını toplamak. Toplam fiyat kasko fiyatının yarısını geçmiyor ise kaskoyu bozdurmadan uygulamak. Eğer geçiyor ise serviste kasko bozdurularak yaptırmak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benimde aracıma minibüsün biri aynayı parçalayıp kaçmıştı, en yakın ekibe gidip tutanak tutturdum (vuran aracın plakası ile birlikte), ertesi günde onaylanmış tutanağı trafik merkezinden aldım. Sigortacımı arayıp durumu anlattım ama kesin bir cevap veremedi. Konuştuğum polislerde trafik mahkemesine gitmen gerekiyor dedi (karşı tarafın ceza alması için).

Kasko poliçesindeki tüm maddeleri okudum, tek parça için yılda bir kereye mahsus yapılan işlemlerde indirim hakkının kaybedilmeyeceği yazıyordu. Tüm evraklarla birlikte yetkili servise götürüp yaptırdım arabayı, sene sonunda baktığımda kasko indirimim gitmemişti.

Aldığım sonucun verdiğim tutanaklamı yoksa poliçede yazan tek parça olayından mı kaynaklandığını bilmiyorum, umarım anlattıklarım işinize yarar, sigorta firmasının çağrı hattını ararsanız ordan daha ayrıntılı bilgi vereceklerdir.

Tutanak tutturmanız iyi olmuş, sigorta firmaları tek taraflı beyanlarda ertesi sene kasko yapmayabiliyorlar (başıma geldi).

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fikir veren arkadaşlara teşekkür ederim. bugün karşı tarafa ulaşmaya çalışacağım bakalım.plakası var elimde polis tutanağına da geçti. bakalım ne olacak? Birde mazda çıkma parçaları bulabileceğim yer tavsiyesi olan var mı? internette arattım.bazı siteler var fakat tampon ellerinde pek yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet çevrede kamera var mı diye üşenmeden araştırmalı bence de... Allah Can'a vereceğini mal a versin... Büyük geçmiş olsun. O şahsı bulmak lazım, Mazda gibi araca yaptığına mı kızayım,  :jedi:  kaçtığına mı kızayım  :boks:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

    brl266 öncelikle çok geçmiş olsun, bahsi geçen kazada kaçan şahıs er geç bulunacaktır vede mahkeme dahi olsa değişen bişey olmaz karşı taraf karşılamak zorundadır, kaskonuzu bozmak istemiyorsanız , genede çıkmayla falan uğraşmayınız gidiniz bir servise cebinizden orijinal tamponu takıp boyatıp faturası üzerinden işlem yaptırınız , karşı taraftan talep ediniz,  plakası var ise zaten karşı tarafın  zorunlu trafik sigortasıda vardır, sigorta şirketide bellidir, kendi sigorta şirketinizden bu konuda net bilgi alınız. kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kaskonuz varsa iyi araştırıp eğer kaskonuz da buna uygunsa hasarsızlık indirimi delinmeden değiştirebilirsiniz. Eski mazda3 te benzer bir olay oldu kasko delinmeden değişiklik yapıldı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çıkma parça ile işlem yapmazsanız. kesinlikle kaza raporu doğrultusunda hareket edin. eksper gelsin baksın hasar tespitini yapsın. Daha sonra servise aracınızı bırakın onlar dosyayı acar aracı yapar ve size teslim eder. eksper raporu olmadan yaptığınız hiçbir onarımı karşı taraftan talep edemezsiniz sorun pürüz çıkarır sigorta şirketleri. plaka varsa bulunur. çarpıp kaçan adam anlaşmaya giderse kaza tutanağı tutulur ve  karşı tarafın sigortası yaptırır. sigortası yok ya da anlaşma yoluna gitmezse dava açılır eksperin hasar tutarı onayındaki miktar adamdan talep edilir. kısacası karşıdan talep edilecek herşeyde eksperin raporu şart.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bugün kaza yerine gittim. Etrafa bakındım.lakin kazayı gösterecek bir kamera yoktu. aracın kaçtığı sokakta bir kamera buldum ve aracın kaçarken ki görüntüsü kayıtta vardı. aracı sigortalayan ajenteye ulaştım ve durumu anlattım.yardımcı olmaya çalışacaklarını ve müşteriyi arayacaklarını söylediler.fakat kayıtlardaki numaralardan ulaşamamışlar.  Birde karşı tarafın kaskosu yokmuş. karakoldan kaza terk tutanağını aldım ve konuyla ilgili polislerin yapabileceği bir şey olamadığı mahkemeye başvurmam gerektiği söylendi. Oradan da mazda ekinciye geçtim aracımı göstereyim diye. sonra oradan dosya açtık yarın bırakacam. orijinal parçalarla değiştirecekler. bir hafta sonra alabilirmişim. Oradaki usta polisin tutanağından dolayı kasko şirketinin karşı tarafa ulaşabileceğeni söyledi ama mantıklı gelmedi bana.

Mahkeme sürecinin uzun sürecek olması ve kazda benim de kusurlu olma durumu çıkar mı bilmiyorum.usta bir müşterisinde böyle bir durum olduğunu, müşterisinin %100 kusurlu çıktığını söyledi. kafam iyice karıştı. size kaza kkrokisini gönderiyorum. siyah yol benim izlediğim, dönüşten sonra arabanın burnunu toplamak için hafif geriye doğru giderken kırmızı yolu izleyen araç bana çarptı ve kaçtı.  sizce bende kusur varmı dır? mahkemeye neler sunmam gerekir?

bir diğer konu, kazdan sonra videodaki gibi bir ses başladı.ne olabilir?

http://www.youtube.com/watch?v=7dybtxOKs70&feature=youtu.be

Biraz uzun oldu,  yol gösteren ve fikir veren arkadaşlarıma teşekkür ederim. Gelişmelerden haberdar ederim.

post-4839-1416953009_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...