Jump to content

626-1997 klima'nın üfleme seviyeleri 1-2-3 çalışmıyor.Sadece 4'te üflüyor


mehmeh86
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba benim 626-1997 model aracımın.Klima üfleme seviyesinin kontrol paneli çalışmıyor sadece 4'üncü seviye çalışıyor.

Elektirkçi bir rezidans bozukluğu dedi.Resmi ekte paylaştım.Yardımcı olabilecek arkadaşların bilgilerine başvurmak istiyorum.

Selamlar

post-10791-141695300958_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elektrikçi doğru demiş resistansın 1 2 ve 3 nolu kısımları kopmuştur. Çok sağlam bir elektrikçi tamir eder. Tamir edeck biri yoksa çıkması satılır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelik ile ilginiz için teşekkür ederim.

1-2 ve 3'te hiç haraket yok,fan hiç çalışmıyor yani.Anca 4'e geldiğinde...

Bu parçanın çıkmasını bulabileceğim bir yer önerebilirmisiniz...

Selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sahibinden.com'daki hasarlı 626 araçların parçaları satılık oluyor, bakmanızda fayda olabilir...

1,2,3. kademelerde bir hareket olmaması bana rezistanstan çok anahtarlama yapmıyor gibi geldi.

Emytoget teknık konularda bilgisi vardır rezistansta olabilir

Mobilden gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hakan ın iltifatı gaza getirdi. daha geniş anlatmak istedim. resistansın görevi üzerindeki 4 tane iletken yol ile fan motoruna güç vermek. 1. kademenin yolu iletkenliği en az 4. kademeninki ise en fazladır. ara kademeler de buna göre oranlanmıştır. iletken yollardaki teller fan motoruna iletilen elektriğe karşı direnc oluşturur ve bu direncin etkisiyle belli bir zaman sonra kopar. fan motoruna en az güç veren 1.kademenin resistans teli elektriğe en fazla direnç gösteren olduğundan genelde daha kolay bozulur. 4. kademenin direnci yok denecek kadar az olduğundan bozulması çok zordur. digital klimalarda bu sistem yoktur. bizim araçlar gibi kademelilerde vardır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

link için teşekkürler. Arıza klima-fan modülündeymiş, söküp temizledim ve bıçağı sürterek bakır iletkeni parlatınca 4. kademe dahil çalışır oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar benim arabamda da 1 konumu çalışmıyordu. Klima tuşu basılıyken klima anahtarı 1 konumuna alınca çalışmaya başlıyordu. Ustaya gittiğimde sorun olmaz bu, 2 de çalıştırırsınız bir de klimayı anahtar düğmesinden bağımsız olarak tuşa basınca sıfır konumunda da çalışır hale getirdi. Sizce bu sorunu nasıl giderebilirim? Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...