Jump to content

Mazda 3 2004 Manuel Vites Motor Beyin Problemi


DavutGözübüyük
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar; 2004 Model Mazda 3 Manuel vites aracım Bir hafta önce seyir halindeyken stop etti. Çekici ile Mazda özel servisine alındı. Marş basıyor ama bir türlü çalışmıyordu. Bir türlü bulunamadı kısa devre yapmış denildi sonrasında motor beyni arızalı denildi yeni çıkma beyin alınıp program atılması gerekiyor denildi şuan istanbula gönderildi beyin tamir için fakat geldiğinde çalışacağı kesin değil. Hatta beyni set halinde almayı düşündüm (Beyin-anahtar takımı-gösterge saati)ile ama bir türlü bulamadım bayram öncesi araçsız kaldık konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar ve ustalarımız varsa yardımcı olursanız sevinirim. İyi bayramlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beyin çok büyük olasılıkla yapılır. Eğer yapılmadan dönerse bi de istanbuldaki oto veysele göndermenizi öneririm. Onlar büyük olaslıkla yaparlar. Yapılmama ihtimal yok denecek kadar az olmakla beraber şayet çıkma almak durmunda kalırsanız, Ankara da Çavuşoğlu mazda, istanbul oto veysel ve oto dilek, bursa da alko otmotivden sorunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

neden en son bakılacak yere ilk bakar ki ustalar acaba??

- varsa eğer ki olması lazım; sert çukura falan girdiyseniz emniyet valfi kendini korumaya alıp ateşlemeyi kesmiş olabilir,

- krank sensörü arızası olabilir,

- zor ama bobin kökten gitmiş olabilir,

- araç lpg'li ise, lpg ecusunda problem olabilir. benzinde çalışmayı da keser ecunun ilgili kısmında problem varsa,

- enjeksiyon sisteminin sigortası atmış olabilir,

- benzin pompası arızalanmış olabilir...

vs vs

ecu'dan önce ilk bakılacak yerler bunlardı bence...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra ...

Arkadaşlar Merhaba;

Aracımın beyin problemi çözüldü kavuştuk çok şükür,

Aracın Beyninde ana işlemcisi yanmış o yüzden tamir şansının olmadığını söylediler mecbur yeni bir beyin alındı eski bilgiler yenisine aktarıldı taktılar tık diye çalıştı biraz masraflı oldu fakat çok şükür düzeldi. Total masraf 1700 tl oldu inşallah tekrarlamaz.

Yardımlarınız için çok teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...