Jump to content

Mazda dizel hibrit sistem üzerinde çalışıyor


Mazda_Ozan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu yeni sistemin 2.5 lt/100km’lik ortalama yakıt tüketim değeri sunacağı iddia ediliyor

Mazda yakın bir zamanda Asya ve Avrupa’da dizel-elektrikli hibrit sistemi müşterilerine sunan ilk Japon marka olabilir. Japonya basınında çıkan haberler markanın bu teknolojiye sahip otomobilleri 2016 yılından itibaren satışa sunacağını iddia ediyor. Bu haberlerde dizel motorun küçük bir elektrikli motor ile eşleneceği söylenirken, sistemin ilk olarak Mazda3’te yer alabileceği söyleniyor.

Yeni hibrit sistemine sahip olacak olan otomobilin 2.5 lt/100km’lik ortalama yakıt tüketim değeri sunacağı söylenirken, bu bilgi otomobilin standart dizel otomobile göre yüzde 30 daha az yakıt tüketeceği anlamına geliyor. Mazda3’ün şu anda, her ne kadar ülkemizde satılmıyor olsa bile, 2-litre SKYACTIV-G dört silindirli motorun elektrik motoru ve CVT şanzımanla eşlenmiş bir benzinli-hibrit bir versiyonu bulunuyor ve bu otomobil ortalama 3.2 lt/100km’lik tüketim değeri sunuyor.

http://otomobil.haber3.com/mazda-dizel-hibrit-sistem-uzerinde-calisiyor-haberi-41418.htm#ixzz3CGLxeq5r

post-1390-141695301407_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cvt ye bende karşıyım :), tork konvertor candır ama muhtemelen öncelik çevre ve tasarruf olacağı için CVT seçmeleri yüksek ihtimalli olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...