Jump to content

Mazda 323 Gösterge Paneli Aydınlatma Işığı Arızası


melankoli
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba arkadaşlar. aracım 97 model 323 sedan b6 motor. son üç gündür gösterge panelindeki ışık yanmıyor ( hararet göstergesi ve devir saati olan kısma kadar ) elimle uğraştım ama yeri çok dar el girmiyor nerdeyse. bunu halletmek için ne yapmak gerek ? komple ön konsolu sökmek mi gerekiyor :((

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar gösterge panelinin olduğu kısmı sökmeye çalıştım oldukça sıkıntılı bir iş. klasik yöntemle hallettim şöyle ki ; fren ve debriyajın olduğu kısımdan elimi yukarı doğru sokarak lambaların yerini buldum. ve oradan çıkan ampüllerin üzerinde yeşil bir kaplama var plastikten. aynısını bulamadım elektrikçide bende sade beyaz olanını taktım üçü birlikte yanmıyordu yarısı yoktu ekranın. şimdi sade beyaz oldu ve üst kısımdan ışık saçıyor sanki. o yeşil kaplamalarda sanırım bunun içindi. aynı durumu yaşayan olursa sadece beyaz ampül takmamasını öneririm. eskisi gibi kaplamalı ampülü takın rahat edersiniz sonradan uğraşmazsınız.

not: ampüllerin yeri çok dar çıkarırken ve takarken baya uğraştırıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paneli sökebilirseniz led e çevirin birde kontrast ayarı için pot koyun bir nevi dimmer gibi seviyesini ayarlayabilirsiniz.ama hayli uğraştır lakin şahane bir görüntüsü olur :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben orjinalinden yanayım ama onu da bulamadım burda doğru dürüst sanayi yok :) diyarbakıra gittiğimde ilk iş eskisi gibi yeşil kaplamalı ampül bulmak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...