Jump to content

Neden Mazda5


SeymeN67
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Öncelikle "Neden Mazda" başlıklı bir konu açmak istedim. Fakat 3 bölümünde bu konunun açıldığını farkedince '5' için ayrı bir konu açayım dedim.

Benim bir huyum var alacağım arabayı ailemin ve cebimin durumuna göre şimdiden belirleyip zamanı gelince  ona sahip oluyorum. İlk arabalarım hep düşük maliyetli veya yakıt konusunda ekonomik olması düşünülerek alınan arabalardı. Taki 2006 yılına kadar bu böyle gitti.

O tarihlerde ( ve daha öncesinde ) Zonguldak'ta 3 adet Mazda Bayisi vardı ve ben Merkez ilçedeki  bayiden dışarı çıkmazdım. Dolayısıyla Mazda hakkında normal bir kullanıcıdan daha fazla bilgi sahibiydim. Festivallerde sergilenmek için distiribütör firmanın gönderdiği araçları festival alanına getirirken, bayi sahibinin araçları,müşterilerin araçları derken kullanmadığım model kalmadı desem yalan olmaz. O zamanlarda en çok hoşuma giden sırasıyla aşağıda resim açısından linklerini verdiğim modellerdi.

323  http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-mazda-323-astina-180640214/detay

MPV  http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mazda-etemoglu-otomotivden-1996-model-7-kisilik-mazda-otomobil-180219422/detay

MX 5 http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-suba-1997-mazda-mx5-cabrio-177.000-km-deri-koltuk-temiz-131648363/detay

Maddi imkansızlıklar nedeniyle 323 nasip olmadı ama onun yerine hala gözümün önünden gitmeyen Mazda 3 ümü aldım. Zonguldak taki Bayiler kapandığından dolayı diğer modelleri inceleyemedim ve MPV hayalimi epeyce erteledim. Ne zaman ki yanımda çalışan makinist arkadaş 1,5 ay gibi bir zaman " ne olur şef bu arabayı bana sat " diye peşimde koşmaya başladığında zamanın geldiğini anladım ve şu anda Mazda 5 sahibiyim.

Yani demem o ki MPV model olan 5 kartondan yapılmış olsa bile bu aracı alacaktım. Yine aynı şekilde hayalim Allah sağlık verip kaza bela göstermez ise ve de bu Mazda Türkiyeden çekilmez ise  MX 5 ' i de alacağım.

Kısacası Mazda ben de tutkudan öte hayatımın bir parçası halinde...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emekli olduktan sonra bir Mx-5 yakışır size.

Peki Mazda 5'ten beklentileriniz neydi. Bu sınıf bir aracı tercih etme sebebiniz. Kullanmadan önce ki beklentilerinizi karşıladı mı. Güvenlik, yol tutuşu, yakıt ekonomisi, iç ve bagaj hacmi sizi tatmin ettimi. Artısı eksisi nedir bu aracın. Forumda tek Mazda 5 sahibini yakalmışken sorulara boğayım.

Çünkü burada paylaşacağınız bilgiler. Bu aracı araştıranlar ve sahip olmak isteyenler için çok değerli bilgiler olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her ne kadar kararımı değiştirmeyecek olsa da elbette aynı sınıf diğer markaları inceledim. Tamamen benim kararım olmak üzere Citroen ve Pegoueti anında eledim. internetten yaptığım araştırmalarda yol tutuşu ve virajlarda savrulma verileri hoşuma gitmedi. Mazda hariç bütün modellerde viraja belli bir hızla girildiğinde içindeki yolcuların sanki yerçekimi yokmuşcasına havalandığı görülmüş. en yakın ve kıyaslama yapılabilir marka bence Ford C max. Çünkü yan kayar kapılar sadece ikisinde var. Bunun bir aile arabası olduğunu düşünürsek kayar kapıların önemini anlayabilirsiniz. Artı sonradan öğrendiğime göre C Max ın motoruda yabancı değilmiş, Mazda 5 de kullanılan motorun aynısı ve mazda yapıyormuş. Dış görünüş de C max yarım cam tavan farkı var.

İçine gelince ; haliyle geniş bir iç mekana sahip, torpidonun duruşu, kumanda düğmelerinin kullanışı, göstergelerin rengi çok hoşuma gitti. 2. sıra koltukların değişik şekilde kullanılması makam aracı olarak bile kullanılabileceği hissini uyandırıyor. Üçlü oturma düzeninde koltuk altlarını eşya gözü olarak da kullanabiliyorsunuz. 3. sıra koltuk arası diz mesafesi diğer markalardan oldukça uzun ve normal bir insanın rahat seyahat edebilir. ( normal diyorum çünkü benim gibi kilo sorunu olanlar sıkıntı çeker) Hele hele Ssang Yong markasının aracını inceleme fırsatım oldu ve 3 sıra koltukları niye koyduklarını çözebilmiş değilim. Yine 3. sıra koltukları yatırdığınızda çok geniş bir bagaja sahip oluyorsunuz.

Binek araç kullanan kimi arkadaşlarım aracın büyük olmasından dolayı geri görüş kamerası olsaydı daha iyi olacağını söylese de park sensörleri benim işimi fazlasıyla görüyor.

Yakıt konusunda kesin bilgi vermek istemiyorum. Şimdiye kadar Şehir dışında 400 km yol yapabildim ve çeyrek depodan biraz fazla yakmıştı. Şu anda Zonguldak ta doğalgaz borularının döşeme işlemi yüzünden yollarda neredeyse 1. vites gidiyoruz 2 neyse 3. vitesi görmemiz bu durumda hayal gibi. 3-4 dakikada gittiğim yol en azından 15 dakikaya çıktı. Dolayısıyla dur-kalk çok oluyor ve yakıt çok harcanıyor. Ama yinede 210 TL - 630 Km.  gibi bir şehir içi verilerinde gidiyorum.  Araç 1587 Kg. ve bu veriler bana normal gibi geliyor. Bu kasa araçlardan yakıt konusunda fazla birşey beklememek gerekir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Planlı bir şekilde ilerlemişsiniz satın aldığınız araçlarda. Günün birinde MX-5'e de sahip olursunuz umarım.

Emekli olduktan sonra bir Mx-5 yakışır size.

Kesinlikle alacağım, hemde İlhan'ın dediği gibi emekli olduktan sonra eşimle beraber düşündüğümüz Türkiye turunda kullanmak üzere

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sahibi olduğunuz Mazda 5'te kullanılan dizel motor ile. Benim şu an kullanmakta olduğum Dizel Mazda 3'ün motorları aynılar. PSA firmasının ürettiği motoru kullanıyor. Aynı motoru Mazda, Ford, Citroen, Volvo ve Peugeot firmaları da kullanıyor.

Yakıt konusunda vermiş olduğunuz değerler. Bahsettiğiniz zor şartlara rağmen çok iyi diyebilirim.

Bu araçta benim en büyük gördüğüm eksliklik, Sunroof olmayışı. Çünkü aracın içi çok geniş, ferah. Ne bileyim bir sürü eşya koyma/saklam gözü/cepi. Fakat sunroof olmayışından ötürü aracın içi karanlık ve kasvetli kalıyor. Binek otomobillerde bu özelliği aramam. Ama büyük araçlarda bunu çok arıyorum. Kaldı ki rakiplerinin tamamında sunroof yada panoramik cam tavan var.

Otomatik vites seçeneğine gelirsek. Zaten tüm dizel otomobillerde en büyük karın ağrısı dizel+otomatik seçeneği. Çünkü dizelin o yüksek torkuna dayabilecek. Sorunsuz ve konforlu bir otomatik şanzıman yok gibi...

Bu aracın elektrikli kapılarını merak ediyorum. Çalışma hızı, sessizliği, işlevselliğinden memnun musunuz. Bu tip elektrikli kapılar ileride problem çıkarabilir deniliyor. Oto yıkamacılarda özellikle dikkat edin deniliyor.

Bu arada Mx-5'te aynı şekilde benimde emekli olduktan sonra ki hayalim. Gerçi 8 yaşında ki kızıma kalsa hemen şimdi almamı istiyor. Annesini evde bırakım Baba&Kız çıkarız diyor. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracım style donanımlı olup elektrikli kapı yok, artı olsa da almazdım zaten. Elimizde bir Volswagen Caravelle var otomatik kapılı ve baştan sona sıkıntılı ve sistemin değişmesi gerekiyor. 2.300 lira gibi bir rakam isteniyor. Gerçi mazda aynı sorunları yaşatırmıydı bilmiyor ve beklemiyorum ama ne demişler "sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer"

Cam tavan araç hiç kullanmadım. Aracın tavanının cam olması fikrini güvenlik açısından hiç benimsemedim. Ama dediğiniz gibi Sonroof olmalıydı. Olsun vardır her güzelin bir kusuru.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı uğurlu olsun. Mazda 5 benimde dış görünüş olarak çok beğendiğim bir araç rakipleri arasında.

Merak ettiğim konu ise caravelle sahibi olduğunuzu yazmışsınız. Caravelle ve mazda 5 kıyaslaması yaparsak: viraj emniyeti, yakıt tüketimi, ivmelenme ve son hız konusundaki deneyimlerinizi paylaşır mısınız ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı uğurlu olsun. Mazda 5 benimde dış görünüş olarak çok beğendiğim bir araç rakipleri arasında.

Merak ettiğim konu ise caravelle sahibi olduğunuzu yazmışsınız. Caravelle ve mazda 5 kıyaslaması yaparsak: viraj emniyeti, yakıt tüketimi, ivmelenme ve son hız konusundaki deneyimlerinizi paylaşır mısınız ?

Carevelle sahibi değilim, gece gündüz beraber olduğumuz arkadaşımda var. Yakıt konusunda şehiriçi 50 kuruşdan aşağı düşüremezsiniz. koltukları çok rahatsız, baston yutmuş gibi oturmanız gerekiyor. Hız, emniyet, ivmelenme cüssesine göre mükemmel.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...