Jump to content

2. Nesil Mazda3 Kaç Litre Motor Yağı Alır?


ugur0932
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Öncelikle herkese keyifli arizasiz kazasiz surusler araci alali ya klasik 1ay oldu araç oldukça tatmin edici bence, araci aldıktan sonra kafamda soru işareti bırakmamak için yağ filtre değişimi yaptirdim motora 4 lt castrol 5 40 yağ konuldu ama yağ seviyesi iki noktanin arasindaydi usta eksik dedi ve yarim lt daha koydu ve üst noktaya geldi bu araçlar 4,5 lt yagmi aliyor.birde vites geçişleri sanki biraz hissedilir gibi geldiğinden sanziman yagini degistirtdim karter tapasindan 2,5  lt yağ cikti 2,5 lt yağ koyduk araci calistirdik yağ cubugunu çektik yarim lt eksik tamamladik bu arada araç 85000 de vites geçişleri çok güzel oldu.sanziman yagida Castrol atf MULTIVEHICLE ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağ filtre değişimi ile birlikte 3,9 lt yağ alır. Anlattığınıza göre fazla yağ konulmuş oluyor. Tekrar ölçmekte fayda var. Yanlış ölçüm yapılmış olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

      Hangi viskosite yağ koyacağınızı ve hangi kodda bırakacağınızı ne kadar bırakacagınzı kullanım kitapçığına  veya kaputtan çizelgeye bakarak bırakınız öle ezbere davranmayınız, şanzıman yağı olarak atf koyduğunuza göre oto vites dir araç, km uygun hatta 60.000 de değişmesi gerekirdi lakin atf nin bir kaç farklı kodu var( ATF DEXRON II, DEXTRON III, vs. vs.  kitapçıkta hangi kodda atf konulması gerekiyosa onu koyunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yukarda söylediklerim motor yağı içindi, şanzıman yağı için kesinlikle Mazda orginal atf m-v kullanılması tavsiye ediliyor. Mobil 1 in de muadil bir sentetik şanzuman yağı var o da kullanılabilir.Ancak castrolün istenilen spesifikasyonları karşılayan bir yağı türkiye de var mı onu bilmiyorum araştırmak ve incelemek lazım. Kapasiteye gelince hafızam beni yanıltmıyorsa 7,2 litre şanzıman yağı kapasitesi var. Ama daha öncede bahsi geçmişti; tork konvertörünün içinde kalan yağ sesebi ile şanzıman inmeden bu yağın hepsini değiştirmek pek mümkün değil (özel teçhizatlı servisler hariç). Bu sebeple şanzuman tapasından ancak 3-3,5 lt kadar boşaltılabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sabah kontrol ettiğimde biraz 2 mm fazla olduğunu farkettim degistirdigim yere gittim ve yarim lt cektirttim sanziman yagi icinde bir fikrim olmadigi için dedikleri yagi koydular yagin üstünde kullanilan araçlarda mazdada yazıyordu sanki vites geçişleri daha iyi gibi simdi inşallah bir sikinti cikarmaz..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...