Jump to content

Toyota'nın 1 milyon Aracındaki Sorunlu (Takata) Airbag RX-8'de de var mı?


Revivo73
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Toyota, Honda Nissan ve Mazda milyonlarca aracın yolcu tarafı airbag'inde ciddi bir sorundan dolayı servise cağırıyormuş. "Takata" marka airbag'ler uzun süre yüksek nem alırsa patlayıp içindeki metal parçaları yolcunun yüzüne fırlatıyormuş.O yüzden Toyota, araçlar servise gelene kadar yolcu airbaglerinin devre dışı bırakılmasını ve yolcu koltuğuna kimsenin oturmaması gerektiğini bildirmiş.

 

http://www.bloomberg.com/news/2014-10-20/toyota-says-keep-front-seat-open-as-air-bag-probe-deepens.html

 

RX-8'de de o marka airbag var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

USDM ( Kuzey Amerika pazarı ) için üretilmiş araçları kapsayan bir durum olabilir . Mazda 6'ların benzin depolarına yuva yapan sarı keseli örümceklerin sadece Kuzey Amerika için üretilmiş 2.5 litrelik Mazda 6 'ların depolarına yuvalaması hikayesi gibi olabilir. Her sene 4-5 defa benzer araç çağırma haberleri duymaya alıştık artık, araç geri çağırma olayıda Amerika'da iyice moda oldu.

Gaz pedalının sıkışması , hız sabitleyicinin devreden çıkmaması , hava yastığı açılmaması, yangın tehlikesi vs. bi dolu hatadan dolayı Toyota , Honda CNN international'da epey haber oluyor her sene.

Nthsa'ya göre bu markadan hava yastığı kullanan nissan bmw gm ve mazda 'da risk altındaymış.

Hava yastıklarımızın markasını bilmiyorum ama avrupada böyle bir problem olsaydı şimdiye kadar ortaya çıkardı bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda RX8'de o marka airbag var m bilemiyorum ama olay bu kadar ciddi ise bunu Mazda'nın saklayacağını sanmıyorum. Bu yönde bir açıklama yapılmadıysa bence sıkıntı yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sabah birden haberi görünce aklıma gelmedi ancak haklısın; Avrupa'daki Mazda'larda bu tür sorun olsa çoktan açığa çıkardı.Özellikle benim RX 2006 model ve onda  da çoktan açığa çıkardı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Firmalar özellikle bu tarz insan hayatını etkileyebilecek hataları kesinlikle gizlemezler.

Gemi yan yattı diye az veya çok hasara uğrayan 4700 aracı en ufak parçasına kadar söktürüp hepsini imha eden bir şirketten bahsediyoruz. Varsa bir problem muhakkak üzerine gidip gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...
 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...