Jump to content

Mazda 323 Far Ayarı ve Gösterge Işığı Ayarı Nasıl Yapılıyor?


By_HMTR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar 323'ümde far ayarı düğmesi direksiyonun sol tarafında yatay bir çevirmeli düğme ile yapılmaktaymış yıl 1555'de. Şu anda o düğme hiç bir işe yaramıyor. Farlarımın mesafesi çok kısa ve yükseltemiyorum. Uzunlar azıcık aşağıda olsa normal far seviyesinde olacak. Motorsiklet farı gibi 2 metreyi aydınlatıyor ve bu beni çok rahatsız ediyor. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz? Far ayarı motorlar sayesinde mi yapılıyor? Farlar içinde öyle bir mekanizma yok. Motorlar sayesinde oluyorsa bunu nasıl tamir edebilirim. Yahu var ya aracımın elektrik tesisatını kim kurcaladı bilmiyorum ama inanın içim yanıyor. Hiç bir şeyini doğru dürüst çalıştıramıyorum ve çok zoruma gidiyor. Bu işi halledince klima elektrik tesisatını çekip km sayacı çalışmıyor ona bakacağım. Sayaç neden çalışmaz bilinmez ama mutlaka arıza var. Gösterge paneli çerçevesini sökersem tekrar takılıp kullanılamayacak halde olacağı için açmışken hepsini halledip fiberden yapılan uyguna fiyata üründen bir tane alıp takacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bahsettiğiniz yerdeki düğme far ayarı için değil, gösterge panelindeki ışıkların parlaklığını ayarlamada kullanılıyor diye biliyorum ben.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

      Evet 323 hb de içeriden far ayarı yok, sadece gösterge paneli ışıklarını ayarlayabiliyosunuz, far ayarı dışarıdadır, her farın altında ve solunda birer yaylı vida var o vidaları sıkarak veya  açarak her fara ayrı ayrı ayar yapabilrisiniz, altındaki vidayı sıktığında far aşağı egilir, açtığında yukarı kalkar ve daha ileriye ışık saçar, sağ sol tataflarıda gene vidayı açıp sıkarak yaparsın.

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim Mehmet abi Gürhan abi. Akşam okudum yorumlarınızı fakat şarjım bittiği için tapatalk üzerinden yazamadım. Akşam gidince bir deneyeyim gösterge ışıklarını. Farları da deneyeceğim. Çok teşekkür ederim bilgilerinizden dolayı.

Bu arada Mehmet abi konu başlığını düzenler misin Far ayarı ve gösterge paneli ışık seviyesi diye.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...