Jump to content

Modifiye Başlangıcı


By_HMTR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Beyler,

Öncelikle hepinize selamlar. Aracımın kışlık bakımı geldi. Vizesi de geçti. Yıl sonuna kadar maliyenin yapmış olduğu vize avantajından faydalanmak için aracımı bakıma sokacağım.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-mazda-323-spor-tampon-spor-tampon-mazda-323-185340705/detay

Linkte vermiş olduğum tamponu almak istiyorum. Orjinal tamponun tamirine boyası dahil 350tl diyorlar. Bende bunu almaya karar verdim. Arka tampon için de bu adamlarla görüşmek gerekecek. Direk plastiklerini yeni alacağım gösterge çevçevesini de yeni alacağım. Kaporta masrafları bitince lokal boya atılacak. Tavan ve eteklere. Aynı adamlar (tamponu satanlar) yanlara harika marpiyel de yapıyorlar.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-mazda-323-marsbiyel-spor-185342958/detay

Bunu da almak istiyorum. Far çerçeve plastiklerini de parlak siyaha boyayacağım. Kapı ortasında bulunan plastikleri de parlak siyaha boyamak istiyorum fakat nasıl duracağı konusunda biraz endişelerim var. Son olarak silecekler değişecek ve lastik ömürleri doldu 3 yıl oldu 4 lastik şart onları da vizeden sonra değiştireceğim.

Arkadaşlar iyi yada kötü fikirlerinizin hepsini bilmek isterim. Siz değerli büyüklerimin ve kardeşlerimin fikirleri bana her zaman ışık olmuştur. Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin.

Hayırlı ve kazasız sürüşler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlanlarda gösterildiği 323 gibi olacaksa çok da şık olur. Lastik için vizeyi veya vizeden sonrasını bekleme. Hatta yapacağın uygulamaların hepsinden vazgeç lastik al. İlk önceliğin güvenlik olmalı.

Bu arada geçen gün açtığın konudan haber var mı? Neymiş o düğme, dediğimiz gibi ön gösterge ışıklarının parlaklık ayarlamasında mı kullanılıyormuş?

http://www.mazdaclubtr.com/35002/far-ayari-nasil-bisey-ben-neden-kullanamiyorum/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

    Fiyat güzel, en son 550 civarıydı ön tamponlar , tabii boyasına vede astarınada 150-200 arası gider haberin olsun. Senin arabanın bir kaç resmini paylaşda bir bakalım ona göre yorumlayalım, komple modifiye edeceksen boya marşpieller ve tamponlarla beraber epey bir maliyet çıkacaktır, bütçen ne kadar ???

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gürhan abi bütçem 2 ile 2.5 bin tl arası. Daha fazlası beni aşar. Araçta en son yaptığım kazadan kalan sağ kapım ve sağ çamurluğuma 500 tl kaportacı 250 tl boyacı toplam 750tl masraf ve sol arka çamurluğumdaki kırık için 350 tl kaportacı istedi.

Ön tampon kırık yaptırmak istemiyorum. Modifiye tampon almak daha mantıklı geliyor. Orjinal tampondaki boya masrafını bildiğim için kaçıyorum açıkçası. Kapı döşemelerini yukarıda yazmamışım. Kapı döşemelerini orjinali gibi yaptırmak için kapı başı 100 tl istediler. Fitilleri hala forumdan da okuduğum kadarıyla doğru dürüst elde eden yok. Varsa da alıp aracına takıyor ve buraya yazmıyor.

Orjinaline 1100 tl gibi bir fiyat verdiklerini forumdan okumuştum yine ama bunu asla almam. Göğüs meselesini halletmeye biraz yeltendim burada adamın birisi 350 mi dediler 400 mü dediler orjinal kaplaması gibi deri kaplayıp yapıyormuş. Bu konuda var. En can sıkıcısı ise lokal boya. Aracım gözümün önünde çamurluklardan çürümeye başladı acilen boya atmak gerekiyor.

Kaportacı çürükleri halletsin boya da atılınca eksiksiz olacağına inanıyorum. Komple boyatmayı seneye inşaAllah düğünden sonra yapacağım. Bu arada mazdaclubtr ailesinden Konya'da olan arkadaşları da konvoy için düğünüme davet edeceğim o zaman gelince umarım katılan olur. Şehir dışından Konya'da işi olanları da beklerim.Son olarak da arkaya mazdaclubtr stickeri yapıştırdığım zaman yeterli modifiyeyi sağlamış olurum.

Bu arada önemli bir konu hakkında bir soru daha var. Bu tamponları diyelim ki aldım vizeden geçebilir miyim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

      Tamponların vize ile alakası yok sorun olmaz ama o kadar masrafa bütçen yetmez. Hemen bir fotosunu koy arabanın sana güzelcene yazacam, olabilecek ve en uygun yollu neler yapılabilir tabii mecburileri ilk sıraya almalıyız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi akşam eve gidince ancak çekebilirim fotoğraflarını. Güzel bir aydınlatma bulursam tabi :) Olmazsa yarına kalır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

    Olur yarın gündüz gözüyle bir kaç foto çek, aracın gerçekten tamir gereken bölümlerine bir karar verelim bakalım.   

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç yere yakınsa, bi de marşpiyel taktıracaksan, muayenede güç testi için belli bi mesafe araç çukur sayılabilecek bir yere sokuyorlar, sıkıntı olmasın? sonra marşpiyeller kırılabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

        Fren denemeerinin yapıldığı silidirlerden bahsediyosun anlaşılan ama, o kadar aşırı çukur değil orası sanırım, zaten 323 lerde çok alçak değiller, bence özellikle arabayı alçaltmaz iseler bir sorun olmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ne7Ure.jpg

V9d1WY.jpg

34V1OO.jpg

0RHafc.jpg

i9qyrV.jpg

W1WPZ6.jpg

Gürhan Abi, yukarıda fotoğrafları paylaştım. Anlayamadığın yer olursa sor. Genel masrafları zaten ortada ve açık açık görünüyor abi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

    Öncelikle aracında değişim gereken parça yok, tampon ve çamurluk , aynı şekilde kapı sacı tamir edilip boyanabilir, ekstradan masrafa gerek yok, beraberinde paslanan yerlerede lokal boya attırısın, jantlar güzel duruyor temizcene elden geçirip onlarıda boyattır, tamir sonrasında aracın tümüne güzel bir boya yenileme, pasta cila yaptır, araba olur cillop,  hemde orjinal , gelelim modifiyeye sen önce böle ucuz yollu bir toparla aracını, olmazsa marjpiel takım alırsın 150 tl ye daha güzel olur hem bütçenide yormaz yavaş yavaş olur böle işler.

Tampon, kapı ve çamurluk tamir ve boyası, diğer lokal boyalar 500-600, tl

jant boyası  50-100 tl

kopmple pastas cila  200 tl    aşağı yukarı maliyet olur.

    Bide aracın böle dıştan uzaktan bir kaç resmini ve içinin güzelce detaylı resimlerini bırakırsan daha neler yapılabilir konuşabiliriz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi arka sol çamurluğa 300 ön tampona 250 kapı ve ön çamurluğa 500 tl sadece masrafına yani tamirine. Boyaları hariç

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

      Yapacak bişey yok, öncelikli olanlar onlar ama çok para istiyormuş tamirci, boya dahil olsaydı  iyiydi ama çok pahalı.  Ön çamurluğa çok istemiş, normalde her parçanın  100- 150 tl arası boya masrafı olur, boyayıda eklersen epey bir masrafın olur. Başka bir tamirciye baktır, bütçenin kısıtlı olduğunu söle ve  en asgari tutarı verene yaptır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Gürhan abi, 400 tl ye komple kaportaya aracımı yaklaşık 1 saat önce verdim.tampon fiyata dahil değil. Söküp takmasını kaportacı değil tamirci yapıyor. Ona da 100 tl veriyorum. Boya işini kaporta bitince görüşeceğiz. Sağ arka amortisörü de değiştireceğim. Presli olduğu için 30 tl de tornacıya verecez dedi tamirci. O iş de aradan çıkacak. Komple boyatmak isterim açıkçası lakin şu ufak tefek gibi görünen fakat çok para eden işleri bi bitsin sonrasını sonra düşünelim. Şimdilik benden bu kadar gelişmelerden haberdar edeceğim. Selametle

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Son durumu hakkında bilgilendirme yapmak için yazıyorum. Dün akşam tamponumu yaptırdım.80 tl'ye yaptı tamponcu. Marşbiyellerimin çürük yerlerine macun çektirmek içime sinmedi flex ile kestirip sac yaptırdım. Şimdi içim rahat oldu. Fotoğraflarını paylaşacağım. Vizeden randevu aldım yarın frenciye ve rot ayarını yaptırmaya rotcuya gidecem. Salı günü vize var. Vizeden sonra boyaya girecek. Bu arada egsoz muayenesi bitmişti 35tl ye yaptırdım. Cezası 870 tl imiş açıkçası korkumdan hemen yaptırdım. Motordaki yağ kaçağı arka keçedenmiş usta öyle dedi. Motoru açacağım dedi. Bende vizeden sonraya bıraktım. Boyaya girmeden önce komple motor dahil tamirleri yapılsın içini de iyice pırıl pırıl yıkatıp döşemeleri de değiştirdiğim zaman eksik kalmıyor. Bu senelik bu kadar yeter. Göğüsü orjinali gibi kaplamaya 250-400 tl  arası ücret alıyorlarmış. Şimdilik duracak ama ileride kaplatacağım. Fotoğrafları öğleden sonra atacağım. Herkese hayırlı pazarlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hangi konuda hangi usta? Motor mu? Kaporta mı? Boya mı? Elektrik mi? Egsoz mu? :)

 

Beyler aracımı vizeden geçirdim fotoğraf ekleyeceğim ama vaktim olmuyor. En kısa zamanda boyadan önce fotoğraflarını ekleyeceğim lakin tamponları değiştirmekten vazgeçtim. Şimdiki hedefim göğsü kaplatmak. Sıfırdan kaplıyorlar çatlaklardan bıktım. Birde teyp altında bulunan plastik bölümler uydurma kırık falan. Onlara fiber yaptıracağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...