Jump to content

Mazdam Arıza Yaptı Nedenini Bulamıyoruz


Neotin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar tokat a gezmeye gitmiştim aracım giderken stop etti ve birdaha çalışmadı 1 haftadır uğraşıyoruz sonuç yok.

Yaptığımız işlemleri anlatayım size yardımcı olabilirseniz sevinirim.

araç marş basıyor ama çalışmışmıyor pazar pazar bir usta bulduk götürdük benzin gelmiyor dedi benzin pompasını değiştirdi yine olmadı, sonra benzin pompasının üzerindeki elektrik soketini çıkartıp elektrik gelip gelmediğine baktı kontak açılınca elektrik geliyor marşa basarken elektrik gelmiyor.

sonra ben ankaraya dönmek zorunda kaldım işten dolayı kardeşim ilgileniyor bu sefer ustalar krank devir sensörü arızalı olabilir dediler Ankaradan çıkma buldum gönderdim yine çalışmadı parça bozuk dediler buğün parçayı değiştirdim yeniden gönderdim.

Bu parçadan değilse problem neyden kaynaklanabilir bir fikri olan varsa paylaşsın lütfen.

Birde bilgisayar ile bağlanıldığında arızları göremiyormuyuz bu usta rasgele benden parça istiyor çözemedim.

Aracım 2004 mazda 3 otomatik 155 binde BRC Tüp var üzerinde.

Formda ustalar varsa hertürlü öneriye açığım.

iyi günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence ilk yapmanız gereken şey, Tokat'ta ki ustanın elinden aracınızı bir an önce kurtarmak.

Bir çekici ile pazarlığınızı yaparak, aracınızı Ankara'ya getirerek. İyi bir servis ve ustaya emanet etmelisiniz. Bu şekilde deneme yanılma yöntemiyle tamir mi olur.

Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun.. İlhan abiye katılıyorum , en sevmediğim usta tarzı birşey bilmeyip deneyerek öğrenmeye çalışırken seni maddi manevi yorması.. Mazda servisi yoksa Bosch car servisi illaki vardır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eywallah arkadaşlar bende sevmem böyle ustayı zaten Bosh Car servisi buldum Tokat'ta oraya gönderiyorum şimdi gelişmelerden haberdar ederim.

Bosch un sistemi Mazda'yı okuyabiliyor diye biliyorum.. Bilgisayara bağlatıp arızayı bulup Yetkili Servis'ten de telefonla destek alabilirsiniz bence..
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzer sorun bende daha yeni oldu.Ben de LPG yok.Marş basıyor ama motor çalışmıyordu.Arıza lambasıda devamlı yanıyordu.Samsun da Erbeyler Özel Mazda servisi ile çalışıyorum.Hemen aracı oraya götürdüm.Krank sensörü adlı parça dan dolayı olmuş bu arıza.Bilgisayara bağlayıp ayrıca usta aracı neredeyse 2 tam gün test etti.Parça geldi takıldı çok şükür şimdi arabam ile beraberim.Maliyet 350 lira civarı oldu işçilik dahil.................

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

    Elektronik arabalarda zaten arıza tespitini gene elektronik sistemle buluyolar, deneme yanılma yoluyla olmazki,

      sorunu bulana kadar demek arabanın parçalarının yarısını değişecekmiş nerdeyse usta. :)

      geçmiş olsun umarım sorun çözülür.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...