Jump to content

2. Nesil Mazda3 Uğultu


muhendisxy
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selam arkadaslar ben canakkale den guven er mazda aracımı alalı cok olmadı. 3 ay kadar kullanıyorum malum butceden dolayı ıkıncı el aldım 2011 model mazda 3 hayırlısı  :)

Ufak bır konuda bılgı ıstıcegım oncelıkle; aracımla 90-100 km/s hızla gıderken arka taraftan bır uugultu gelıyor. yavaslıyınca dusuyor. tekerlekten sandım fakat degıl bu neden olabılır.

Bırde double dın taktıracagım hangı markayı onerırsınız saygıllar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende ılk bastan oyle sandım fakat degıl lastıkler dahana 3 ay oldu goodyear aldım. Rod balanscıya goturdum lastıklerden yadaa bılyelerden degıl dedı.

100km/s asınca ses gelıyor ugultu cok raahatsız edıcı malum canakkalede servıste yok :( bılemedım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Malum Japon araçları diğer üreticilere göre yol sesi konusunda yetersizler. Aracı alalı 3 ay oldu demişsiniz, bu uğultu önceden de var mıydı yoksa yeni mi oluştu? Daha önce Alman üretimi araç kullanıp, Japon markalarına yönelenler sadece bu konuda hayal kırıklığına uğruyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim kendi aracımda da aynı sorun vardı. Mazda 6 kullanıyorum . Arka tarafa oturduğumda cidden yolcuyu rahatsız edecek bir ses var. Hafif bi uğultu gibi. Aracımda Kumho vardı şuan Yokohama kar lastiği var fazla bi uğultu yok. Taktığınız lastiğin kaç dB ses yaptığına bakarsanız karşılaştırma yapılabilir. Lastiğin yeni olması ses yapmıyacağı anlamına gelmez benim bildiğim. Ama Mehmet beyin dediğine de katılıyorum. Ses konusunda Japonlar biraz başarısız olabilir. Tabi bizim yollarımızda pek düzgün sayılamaz. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aldığımda yuksek sesle muzık dınleyıp geldım ve hava sıcaktı camlar acıktı duymadım fakat kıs vaktı geldıgınde aracı camlar kapalı surdugumde farkettım. haklısınız lastıklerın dB ıne bakarım.

Bu ses lastık sesınden zıyade duz sıcak asfaltta daha cok bellı edıyor kendını. puruzlu yolda lastık sesınden ugultuyu cok az duyuyoru mztn hızda yapmıyorum. fakat sıcak asfaltta net bellı edıyor kendını aracım hb sankı ayro dınamıgınde ruzgar bır cıkıntıya takılıyor o ses yapıyor gıbı gelıyor bana ?


mazda 3 HB 2010 ve ustu impressiv aracı olan arkadaslarda bu tur bır ugultu var mı 100 km/s hızdan sonra ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

     100 km ye kadar bişey yokta sonra oluyosa demek ki araçla alakalı bişey değil, yazdığınız gibi aracın sürati arttığında rüzgarın çıkardığı sestir, 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uğultu denilince önceki arabam aklima geliyor 2006 citroen c4 arabada 65 km hiza cikinca bir uğultu gelirdi 75 de keserdi öyle abarti bir ses değildi hatta ustaya zor duyuruyordum ama bende takinti iste ses gelmeyecek..::) 1500 TL para harcadim sanziman tekerler falan geciremedim ve araci sattim şöyle ki sattigim kişiyle gorusuyoruz hic sesten bahsetmiyor .aslında araci çok fazla dinlememek gerekiyor..tabi ben yapamiyorum ::)))

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

üstad bende arabamı konyadan aldım  denerken aracı şehir içi kullandım bi problem yoktu anlaştık geri dönüş yolunda araçta bi uğultu oluştu bütün moralim alt üst oldu .... hatay a gelince araç üzerindeki  dunloop sport 1  lastikleri mıchelin le değiştirdim ses % 70 oranında kesti daha sonra aracı çektim garaja kotukları ve alt döşemeyi söktüm  2x1 izalosyon malzemesini döşeme altına serdim şimdi çıt çıkarmıyor ..... 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu esrarengiz sesler hakkaten acayip. bazı sesler geliyor ve sonrasında kesiliyor sonra  bi tıkırtı falan geliyor yine kendi kendine kesiliyor ya da tekrarlıyor. ben ilk defa bu arabada fark ettim böyle şeyleri. misal bir önceki aracım ford focus bir ses çıkarırsa net bir şekilde nereden geldiğini de belli ediyordu sağolsun ama bu arabada esrarengiz sesler duyuyorum sonra kayboluyorlar.

 

geçenlerde bi tanesi özellikle kışın kendini gösterdi aracın sağ ön taraından bi ses geliyor bulmaya çalıştıkça da kesiliyordu. tek tespit ettiğim şey aracın soğukken bu sesi çok fazla çıkarması araba ısındıkça da kesilmesi. bir kaç kez sorunu çözmek ve bulmak için sanayiye gittim ustama göstermek üzere ama  ankara'da şaşmaz ve dikme arası motorun ısınması için yeterli bir mesafe olduğundan her gittiğimde ses de kesilmiş oluyordu. bu paradoksu aşmanın tek yolu arabayı ayazda şaşmazda bırakıp ustanın çalıştırarak tespit etmesini sağlamaktı ama arabaya ihtiyacım olduğundan unu yapmadım.  usta da her seferinde haklı olarak  hocam ben duymadan gerçekten bişey yapamam diyerek beni gönderdi. kurcaladıetti ama haliyle olumsuz bir şey göremedi. 

 

sonra geçenlerde  kaputu açmış aval aval motora bakarken bişey fark ettim; lpg takılınca bir tuhaf boruya bir tuhaf bir şey monte edilmiş bu da bir tuhaf bir şeyin çok yakınından geçiyor.? şöyle bi kurcalayınca bir şeyin bir diğer şeye değmesi şeklindeki sesin burdan kaynaklanabileceğini fark ettim.  ne olduğunu bilmeden şöyle ittirince aradaki mesafeyi açtım..

 

sorun çözüldü:)))

lastikçiden motor ustasına kaportacıdan elektrikçisine kadar neler neler söylendi daha fazla yazmayayım da kafa şişmesin.. neredeyse tüm motor kulaklarını ön takımı falan değişecek noktaya geldik ama  basit bi itirmeyle sorun çözüldü ve bunu ne yazık ki ben buldum. ustalar bi çeşit "uzman hastalığı"na kapılmışlar. yani detayları deli gibi bilip  geneli ve basiti görmeme hastalığı.

 

tabi kafamı kurçalayan şey hep şuydu; bu ses motor ısınınca neden kesiliyor? demek ki motor soğukken daha fazla titriyor ve  çarparak ses çıkarıyordu sonrasında ısınınca sakinleyen motor daha az titreyerek ses çıkarmıyordu.

 

biliyorum sorununuza çare değil ama  çok basit bir şey olabilir.. şöyle bi bakmanızda fayda var sesin geldiği yerlere..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilginize ve paylasımlarınız ıcın cok tesekkur ederım arkadaslar.

Ben ızalasyon ve tekerlek mevzusuna tekrar bakacagım. Ona gore sızı tekrar bılgılendırecegım tesekkurler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracımda Mazda 3 2010 Model, önceki aracım Opel Astra 2000 modeldi , hızım 100 km üzerine çıktığında bende bu sesi  Mazda'dan alıyorum,Opel'de böyle bir sorunum yoktu. Servise gittim test ettik aynı uğultuyu servis yetkilisi de duydu ve yorum olarak "aracın ruzgari veya havayı yarması olarak" nitelendirdi. Japon araçlarının yalıtımının zayıf olduğunu servis yetkilisi de onayladı. Yapacak bir şey yok. Lastiklerim Michelin Privarcy. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Diğer mazda 3 HB kullanan arkadaslar da da bu sorun varmı ? Yazarlarsa sevınırım boylece gercek sorunu daha kolay bulabılırız. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba bende de 2010 mazda 3 hb var, o sese alıştım ben )servise baktırdığımda yürüyen aksamda hiç bir şey olmadı lastiklerle alakalı olduğu ve kışın plastik aksamın genleşmediği o yüzdende  fazla ses yaptığı, servisteki ustanın söylediği bu şekilde idi. benim kullandığım lastikler sert o yüzden önlere bastığım 35 havayı 33 e düşürdüler. sonrasında da bende kış lastiklerini taktırdım yine aynı. kısacası "ucuz etin yahnisi yavan olur" lastik alırken iyi tercih yapmak lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bendekı lastıkler goodyear yenı aldım yumusak performans lastıği sertte degıl. :S bence bu lastıkla alakası yok abım.

Suna dıkkat edın spoyder ın bulundugu yerde su kanalları var. yanı arac tavanındakı sıyahcitalar  (bagaj cıtaları)onları bıtımınde spoyder arasında bır bosluk var ufak bır cıkıntı yapıyor spoyder her ıkı tarafta var.eger burda gecen ruzgar takılıp geciyor buda ugultuya neden olabılır ben oraları bır sekılde kapatıcagım. kapı ve pencerelerde kullanılan yapıskan sungerler var onları bır yapısırayım gececek mı ? Ruzgar ayrodınamıgınde ufak bır sıkıntı olabılır kanımca :)

Ona gore sızı bılgılendırırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben  alfaromeo 156 dan mazda 3 geçtiğim için o sesleri ben duymuyorum ....156 ile giderken radyoyu bile duyamıyorsunuz alfacılara sorarsan sportif sürüşmüş... arabaya 3-4 ağrı kesici alırsanız belki.... soğuk havada göğüste gıcırtı gelmiyen yer yok... bi kere göğüsteki klima bölgesini söktüm  geri takana kadar bütün tırnaklar vida yuvaları kırıldı..... MAZDAmızın kıymetini bilelim

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

      Bir arabanın arka tarafından uğultu tarzı bir ses geliyosa ; bu ses ya tekerlek rulmanlarından gelir, boşluk yapmıştır ve değişmesi gerekiyodur veya denildiği gibi rüzgar uğultusudur, onun dışında bu tarz bir ses yapacak bir yer aklıma gelmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gürkan arkadasım bu tur bır arıza daha once basıma geldı onun ıcın bılıyorum. Rot balans ıcın de goturdum baktırdım tekerlek rulmanlarından degıl. 

sedanlarda sıkıntı olmuyor ama HB de bu sıkıntı var. 

Daha once dedıgım gıbı arac tavanındakı sıyahcitaların (bagaj cıtaları)onları bıtımınde spoyder arasında bır bosluk var ufak bır cıkıntı yapıyor spoyder her ıkı tarafta var.eger burda gecen ruzgar takılıp geciyor buda ugultuya neden olabılır ben oraları bır sekılde kapatıcagım.

buyuk ıhtımal bundan bakalım hafta sonu ugrasıcam :) Hadı hayırlısı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracın hb olmasından kaynaklanıyor bence. sedanlarda bagaj kapağı dışarıda kalıyor. hb araçlarda ise bagaj zaten içeride. o yuzden sesi daha çok içeriye iletiyor düşünüyorum. benim aracım da hb ama geçen sedanına bindim o kadar ses yoktu bizim modeller eski olmasına rağmen.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Burak
      Yazan: Burak
      Mazda3 ne kadar yakar ?
      Aracın yaktığı benzin miktarı tamamen kullanıma bağlı olmakla birlikte aşağıdaki değerler kullanıcıların günlük hayatlarında karşılaştığı ortalama değerlerdir
      Manuel , Şehiriçi :
      Manuel , Şehirdışı :
      Manuel , Ortalama : ~ 8 Lt/100km
      Otomatik , Şehiriçi : ~ 9.5 - 10 Lt/100km
      Otomatik , Şehirdışı : ~ 7.0 Lt/100km
      Otomatik , Ortalama : ~ 8.5 Lt/100km
      Yukarıdaki rakamlardan çok daha düşük değer elde eden bir üyemizin izlenim ve notları için;
      - Mazda3 sedan otomatik vites kullandığım araç, yakıt tüketimi ortalama 7.6 gözüksede  katalogda, bu değeri yakalayamadım hiç zira dur kalk trafikte 10 lt ye kadar çıkıyor ortalama bunun haricinde akıcı trafikte bu deger 8.5 lt ye kadar düşüyor eğer ani hızlanma yapılmazsa ( Uyumsuzelement )
      - Aracım 2500km de Şu anda yol bilgisayarımda gözüken yakıt değeri 9.6lt tabi bunun şehir içi hep kısa mesafelerde kullanılan bir aracın değeri olduğunu göz önünde bulundurmak lazım. ( -Aydın- )

      Mazda3 LPG de ne kadar yakar ?
      Manuel , Şehiriçi :
      Manuel , Şehirdışı :
      Manuel , Ortalama
      Otomatik , Şehiriçi : ~11 Lt/100km  ( km de kaç TL yakar ?  11 x 1,54 ( 21.5.09 da LPG nin litre fiyatı)  / 100 = ~ 17 kuruş )
      Otomatik , Şehirdışı : ~8 Lt/100km
      Otomatik , Ortalama :~9 Lt/100km
      Mazda3'ün motor performansı nasıldır ?
      -Motor performansı zayıf görünüyor özellikle ilk kalkışlarda çünkü araba bütün muadillerinden ağır, buna karşılık hızlandıktan sonra çok yüklü değilse benim için tatmin edici... ( Selman )
      Mazda3'ün avantajları ve dezavantajları :
      -Ben aldığım zaman o fiyata alınabilecek en donanımlı arabaydı, halen de çok memnunum bu tercihimden, keşke şunu alsaydım demedim hiç, sadece otomatik almadığıma pişmanım hanım ve çocuğun rahat kullanabilmesi açısından.... ( Selman )
      -Aracım Touring versiyonu ve donanım olarak rakiplerine göre çok fazla tatmin edici. Aracın kullanımı olsun konforu olsun her yönüyle çok memnunum. ( - Aydın- )
      Bilinen sorunları :
      -Bilinen sorunu yok, ilk yıldan sonra hepsi halledildi... ( Selman )
      İpuçları
      Mazda3 Bakım maaliyetleri
      Mazda3'ün bakım maaliyetlerini de aşağıdaki bölümde kullanıcıların verdiği detaylı bilgiler ile görebilirsiniz. Yalnız unutulmamalıdır ki bu verilen değerler bilgi amaçlıdır ve bakım tarihinde geçerli fiyatlardır. Bazı durumlarda servislerin düzenlediği kampanyalı fiyatlar olabilir ama yine de fikir vereceğini düşünmekteyiz
      Mazda3 - Forum
    • kuzey55
      Yazan: kuzey55
      son 1 aydır (ilgisi varmı bilmem ama havalar soğuduktan sonra) herzaman olmasada  ayda 3-4 kere benzinden lpg ye geçişte sorun yaşadım. aracı çalıştırıyorum hareket halinde benzinden lpg ye geçiş yaptığında bazen motor ışığı yanıp sönmeye araba teklemeye başlıyor. elimle benzine alıyorum benzinde gidiyorum araba ısınana kadar ısınınca elle lpg ye çevirdiğimse sorun yok. yada durduğum yerde aracın ısınmasını dolayısıyla benzinden lpg ye geçmesini beklersem yine sorun yok.. sadece araba soğukken hareket halinde benzinden lpg ye geçerken bu sorunu yaşıyorum. arabam 1.5 senedir bende yani geçen kış da bendeydi böyle bir sorun yaşamamıştım. nedeni hakkında fikri olan varmı?
    • dcdesign
      Yazan: dcdesign
      aracın 2. sahibiyim. aracın hakkında fazla birşey söylemeye gerek yok. mazda'yı bilen bilir. sorunsuz ve masrafsız bir araç. süspansiyon konusunda çok iddialı bir araç. 
       
      aracımın sadece şanzımanında kronik bir sorun yüzünden. komple şanzıman değişti. garanti kapsamı dahilinde. japonya'dan fabrikasından geldi. yani değişeli 4 ay oldu. şanzıman 0 diyebilirim. aracımdan çok memnunum. her konuda. yakıt ve masrafsızlık konusunda. aracın bakımları yetkili serviste yapılmıştır. boya ve değişen yoktur. sadece arka sol lastik değişti. buda patladığı için değişti. aracımı maddi durumlardan dolayı satmak zorundayım. malum borç içinde olan bir ülkeyiz. bu yüzden satıyorum. eğer durumum elverse hiç mi hiç satmayı düşünmüyorum. çünkü mazda'yı kullanan bırakamıyor. aracı alacak arkadaşa şimdiden hayırlı uğurlu olsun şimdiden. gereksiz yere aramayın. ciddi alıcıları bekliyorum. pazarlık payı yoktur...
       
      ARAÇ DONANIMI VE ÖZELLİKLERİ
      DERİ DİREKSİYON
      6.İLERİ VİTES

      ÇİFT YÖNLÜ DİGİTAL KLİMA
      ÇELİK JANT
      ÖN VE ARKA CAM REZİSTANSI
      ÖN ARKA ARA KOL DAYAMA
      ABS / EBD /ESP 
      YOL BİLGİSAYARI
      FONKSİYONEL DİREKSİYON
      GELİŞMİŞ ÇİFT GÖSTERGE PANELİ,
      VİTES UYARI SİSTEMİ
      HIZ UYARI SİSTEMİ
      8. AİRBAG
      ARKA PARK SENSÖRÜ
      GERİ GÖRÜŞ KAMERASI
      ELEKTRİKLİ, ISITMALI VE KARARTMALI  AYNALAR
      YAĞMUR VE FAR SENSÖRÜ
      AYARLANABİLİR OPTİK FARLAR
      BLUETOOTH
      4 CAM OTOMATİĞi
      HİDROLİK DİREKSİYON
      NAVİGASYON
       USB/AUX
      TV, DVD VE DİVX OYNATICI
      YOKUŞ KALKIŞ DESTEĞİ
      LASTİK HAVA BASINÇ UYARI SİSTEMİ
      UZAKTAN KUMANDALI MERKEZİ KİLİT
      IMMOBILIZER,
      İSOFİX
      YEDEK ANAHTAR VE KİTAPÇIĞI MEVCUTTUR
       
       
      ARAÇ TANIMI : 2012 MAZDA 3  1.6D SEDAN
      PAKET TANIMI : TOURİNG PAKET
      MOTOR TANIMI : 1560 CC 115 PS 
      VİTES :  6 İLERİ MANUEL VİTES
      YAKIT TÜKETİM : 4.2 LT ŞEHİR DIŞI / 4.9 LT ORTALAMA
       
       
      Detaylı Bilgi ve Resim İçin...
      http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-satilik-mazda-3-touring-2012-216623506/detay/
       
      Fiyatı: 51.000.-TL




    • vT
      Yazan: vT
      Geri görüş kamerası taktırdıktan sonra ekran önceden olduğu gibi net değil sanki. Eşim ve kardeşi de fark etti. 
      Aracı teslim alırken akşam üstü çok dikkat etmedim. Özellikle yazılarda bulanık gibi.
      Geri görüş kamerası taktıran var mı?
    • dcdesign
      Yazan: dcdesign
      Merhaba Arkadaşlar. 
      Aracımın arka kaportada ufak tefek çizikler vardı. mini yama ve boya için autoking'e verdim. dün teslim aldığım da herhangi bir sorun yoktu. Ama dün gece yarısı aracımı park ederken. geri görüş kamerasının çalışmadığını fark ettim. sabah olduğunda hemen Autoking'e geri döndüm. ve Sıkıntımı söyledim. elektirkçi bi arkadaş geldi. sigortalara baktı. heryerini kurcaladı. ama birşey daha fark ettik geri vites lambasıda yanmıyor. geri vites lambasını söktüğümüzde kamera çalışıyor. ama geri vites lambasını yerine taktığımızda yeniden çalışmıyor. ampul değiştirdik gene olmadı. Aranızda Elektronikçi veya Oto Müzik sisteminden anlayan arkadaşlar bana yardım ederse sevinirim. Mazda servisine gittim. Mazda Servisinde çalışan arkadaş eğitime gitmiş. haftaya dönecekmiş. benimde bu işi acil çözmem gerekiyor. Yardımlarınızı ve Önerilerinizi Bekliyorum... Şimdiden Teşekkürler Hepinize.
×
×
  • Yeni Oluştur...