Jump to content

2. Nesil Mazda 6 Ön Far Ampüllerinin Değişimi


GökayT
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bundan önce 2000 model 626 kullanıyordum, ön farların arkasında klipsli kapaklar vardı, istediğim ampülleri bir kaç dakika içinde çok kolay değiştirebiliyordum. 

 

Şimdiki arabada Kısalarda Philips 6000K Xenon var çok memnunum ama uzun far ampülleri ölmek üzere olduğu için Philips Xtreme Vision ampül aldım, ayrıca park lambalarınıda led yapmak için led ampül aldım, hazır gitmişken dışı krom görünümlü ama yanınca sarı ışık veren Philips Chrome sinyal ampülü aldım, kaputu açtım ama farın hemen arkası o kadar dolu ve sıkışık ki el girmiyor hatta farın arkasında nasıl bir yapı var o bile görülmüyor. Servise sordum farı sökmek gerekli dediler. Onlar öyle diyince evde olduğum bir gün park yerinde kendi başıma farları sökmek istedim bu seferde vidaları bulamadım, internette araştırdım 2. nesil Mazda 6'nın ABD versiyonunda adam ampül değiştirmek için ön tekerlekleri söktü, çamurlukların içindeki plastikleri söktü öyle değiştirdi ampülleri . Avrupa versiyonu aynımıdır bilmiyorum.

Ampüller elimde kaldı, bir türlü değiştiremiyorum. O kadar ampülü aldıktan sonra üstüne birde taktırma parası vermek istemiyorum.

 

2. nesil mazda 6'sı olupta ön ampülleri kendisi değiştirmiş, nasıl değiştirildiğini görmüş, veya bilen birisi varsa yardımcı olsun lütfen .  8:)  :krrsz:  :dua:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba.uzun farlara 2.nesil mazda 6 da h9 kodlu ampül takınız.çamurlukta hemen tekerleğin üstünde plastik vidalar vardır onları sökünüz ve plastik çamurluk tutucusunu az aralayarak ordan ampülleri değiştiriniz.size yetkili servis mi dedi farlar tamamen sökülüp öyle ampül değiştirilir diye?bu çok yanlış bir bilgi gereksiz ve işi uzatır..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cevap için teşekkür ederim.  :)

Ben uzunlar için H1 aldım ama farın içinden değişik bir ampül çıkarsa aldığım yer devamlı alışveriş yaptığım bir yer olduğu için değiştirebilirim sorun olmaz.

Hem Ankara'da hemde İzmir'de ki yetkili servisler ampülleri sökmek için farları sökmek gerekli dediler. 

Siz kendiniz mi değiştirdiniz veya değişim yapılırken mi izlediniz ? 

"Tekerlekleri sökmeden" sadece tekerlekleri en sağa ve en sola çevirerek çamurluk içlerindeki plastik parçaları aralasam olur mu ?  :krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

rica ederim.uzun far ampülü kesinlikle h9 kodlu olmalı.kullanma kılavuzunda okudum nasıl değişeceğini ama ben değiştirmedim serviste araç başında durdum.tekerlekleri sökmeyin.tekerlekleri en sağa ve en sola çevirerek elinizin çamurluktan sığması için yön verin

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra ...

öncelikle merhaba. başımdan geçeni anlatıyım. 2004 1. nesil mazda 6 kullanıcısıyım. kısa farlarım orjinal xzenon ama fabrikada takılan ampuller heralde. artık sarardı değiştirmek istedik. sol ampulu değiştirmek için hava filtresini sağ ampulu sokmek ıcın cam suyu bidonunu sokmek durumıunda kaldım gene olmadı. en son arkadaşın dediği gibi çamurluk davlumbazını köşeden cıkarttım elimi anca o şekilde soktum. sıkıntı elin girmemesi değil el giriyor ama döndürememek onun ıcın bukadar bır zahmete girdim. yada farı komple sokmek durumunda kalıcaktım. bir farı sokmek yaklaşık o teknikle 15 -20 dakımamı aldı. ama asıl sıkıntı sokmek değil geri takmakmış. ampulu tutan yuvarlak plastık parca yerine oturmuyor oturmamasının sebebide  elınızı o boşlukta çevirememek zaten görme gibi bir ihtimal soz konusu değil hissederek yapmanız gerekiyor. 2 far ampulunu değiştirmek yaklaşık 1.5 saatimi aldı. 
    Uzun farlarıda değiştirdim. oda ayrı bir zahmet.. h1 ampul taktım ben . ama aracım dediğim gibi 2004 1. nesil. 2. nesillerde fark varsa bilemem. 
     Far ile ne işlem yapacaksan yap hava filtresini ve cam suyu bidonunu sokmen gerekiyor. yada farı tampondan ayırmak gerekiyor hangisi kolayına gelirse. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O kadar zor muymuş ya? Gerçekten hayret.

Japon kardeşlerimiz aracı tasarlarken herkesi kendileri gibi sanmışlar :) bu arada koldaki sıyrıkları saymıyorum bile 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yeni arabaların hepsinde nispeten zor.. honda civicte park ampulu değiştirmek için tamponu söküyorsun.. bence mazda 6 kolay bile sayılabilir. bende de 1. nesil var. elektrikcim 5 dk da değiştiriyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

katılıyorum arkadaş kendisi yapmak istiyormuş bende kendim yaparım diye kalkıştım altı ustu bi ampul diye ama malesef oyle cıkmadı yada biz tamırcı olmadığımızdan beceremedık . korkum uzun yolda ampulum patlasa bidaha o kaputu açmaya yeltenirmiyim bilmiyorum. zorluğa gelirsek meganlarda ampul değiştirmek için tamponun inmesi gerekiyor ,! :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 8 ay sonra ...
 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...