Jump to content

Elektrik Kaçağı(LPG Rolesi)


kyo35
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar. Yeni Bir problem çıktı başıma. Kısaca özetleyim. Arac sogukken bu sıkıntı yok fakat ısınınca oluyor sanki. Yolda Gidiyorum aracın ön tarafından sanki elektrik kesip açılma gibi bir durum ortaya çıkıyor. Bu Durum lpg rolesinde oluyor. Yani araç bazen lpg yi kesiyor. Motor Stop ediyor. İçerideki Lpg düğmeside bu durumla paralel yanıp sönüyor durmadan. Sorun Ne olabilir_? Video Atıyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rölenin kendisi bozuk olmasın? bir de röle bobinini süren ney ise bu ne rölesi ise bobine gelen elektrik gelip gidiyor veya rölenin kendisi bozuk açıp kapatıyor. tesisata bakmak lazım. Öncelikle bu ne rölesi? Rölenin bacaklarının teması azalırsa da yapar. bacakların temas ettiğinden eminseniz röleyi değiştirerek başlayabilirsiniz işe, basit ucuz bir parça en son 6 tlye mi aldım tam hatırlamıyorum o civarda. Önce rölenin kaç amp olduğuna bakıp ona göre almalısınız. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

durmadan araç gazı kesip açıyor. Kontağı cevirdiğimizde gaza geçtiğini belli eden cıt sesi varya hani işte o sürekli geliyor. çıt çıt çıt çıt  diye. Acaba lpg gösterge düğmesi bozuk olabilir mi_?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Büyük ihtimalle düğmeden. Role valfi kontrol ediyor herhalde. Düğmenin Role ile bağlantısını çıkarıp manuel olarak tetikleyebilir misiniz? Eğer manuel tetiklemede sıkıntı yoksa sorun düğmenizde demektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

       LPG den geldiğine eminmisin, videoda sesin kaynağını seçmek çok zor ama, bobinden çıkan kabloyu, lpg nin şasesini, kısacası elektrik , ateşleme sistemine bak, normalde lpg açıldığında çıkan tık sesi araç çalışmadan hemen önce bir kes gelir sonra çalıştırırsınız, eğer tam çalıştırmdan önce böle cıtcıt varsa demekki lpg den yoo çalıştıktan sonraysa başka bişeyden,araba stopta ettiğine göre bence birde,  kesicileri kontrol et , kesicilerin elektrik girişleri korozyona çok müsaittir, eğer temassızlık varsa böle yapar. Çıkar fişleri bir pas sökücü sık, varsa çok pas, zımpara çek tak bakalım ne olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlıyorum gürhan hocam. Yarın dediğinizi yapıcam. Bu çıt çıt çıt sesi araç ısındıktan sonra geliyor. Şöyle anlatayım. Anahtarı kontaga takıyorum. Çıt sesi "1" defa geliyor.Oda gazı açıyor zaten. Sonra marşa basıyorum çalışıyor. Tabi araç soğuk. Biraz geziyorum motorun ısısını 80-90 dereceye geliyor başlıyor çıt çıt çıt çıt çıt sesine. Bazen ses susuyor sonra yine başlıyor. Komple Tüple alakalı yerlerden geliyor. Hatta LPG tankının ordan da geliyor bu ses. Gaz kesmezsem araç stop etmiyor. Çıt çıt çıt sesiyle devam ediyorum. Ama ayağımı gazdan çekince arada sırada stop ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

    LPG beyni arıza yapmış olmasın. ???   Diyecek bişey yok, bahsi geçen tüm lpg ekipmanlarını kontrol et, muhakkak birin de sorun var.

   Pardon diyecek bişey  var ;  Kolay gelsin. ;)   323 le uğraşmak çok keyif verir bana , uamrımki sizin içinde böledir. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...
 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...