Jump to content

2006 Mazda 6 Performans Hakkında


mgursoy
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba değerli üyeler,

 

Yaklaşık 15 gün önce 2006 model 176.000 km'de Otomatik Mazda 6 aldım. Bundan önceki aracım peugeot 406 SV-BVA idi. Fakat Mazdayı  aldığımdan beri arabadaki performans beni hayal kırıklığına uğratıyor. Araba 130-140 a çıkmak için çok fazla efor sarfedip bağırıyor. Gidişi, sessizliği ve sorunsuzluğunu bir kenara koyacak olursak beni mutlu etmedi. Almadan önce Arabayı mazda başayarda ekspertize soktum. motor, şanzumanında elektrik aksamında ve mekanik kısımlarda herhangi bir problem olmadığını belirttiler. Sadece motor kulağı kırıkmış yaptırdım.

 

Ayrıca tam gazda araç 3 den 4 e geçerken bazen vuruntu yapıyor. Bundan önceki aracımda sadece şanzuman için 4000 e yakın para harcamıştım. Bu sebeplerden dolayı hiç istemediğim halde  araçtan soğumaya başladım.

 

Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ederim.

 

 

Saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

406: 2004 model otomatik (4 ileri) 2000 motor 136 beygir / 180 nm tork ( 258.000 km)

Kağıt üzerinde katşılaştırdığımızda bunda aldığınız performansı Mazda 6'da da rahat almanız gerekmiyor mu?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zaten sıkıntı orada kağıt üzerinde öyle hem de km, YAŞ, ve vites teknolojisi olarak üstün görünüyor ama hiç memnun Değilim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba, aracınız da performans kayıbi olduğu tartışmasız.
İstanbulda iseniz bir yer önerebilirim.

 

öte yandan bu arabayı tanıyorum sanki. istanbul gebze çayırova tarafından mı aldınız. 

 

edit: profilinizde ankara yazıyormuş. mobilden girince yazmıyordu. webden girince gördüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ağırlık Peugeot 1315 kg - Mazda 1430 kg

Bugün gazı bitirip biraz benzinde kullandım benzin Performansı tatbiki daha tatmin ediciydi. Lavabo takılı arabada. Acaba Lovato takılı

Olması farkeder mi bilemedim.

Bu arada Yakıt tüketimi olarak 3 depoda da test ettim. Normal kullanımda şehir içi 80 liraya 280 km yapıyor. (28 Kr)

LPG fiyatı:PO ve Shell 2.05 olarak aldım.

Fakat opetten aldığımda 235 km Yaptım. OPET litre fiyatı 2 lira olarak aldım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 10 ay sonra ...

 ben de aynı model civarı mazda 6 almayı planlıyorum. şuan mazda3 üm var. bu yazılanları okuyunca moralim bozuldu. ama bence siz daha önceki araca kıyasla beklenti çok daha fazla olduğu için biraz hayal kırıklığı yaşadınız. önceki aracınız da 2000 motor ve yüksek beygir olduğu için biraz da hafif olduğu için böyle bir sonuç çıktı ortaya diye düşünüyorum aslında. normalde ortalama bir d segmenti aracın performansını bu kasa mazda 6 nın genellikle verebildiği yönünde ortak bir görüş var ama siz bence çok aşırı bi performans beklediniz ve bulamayınca da bu moral bozukluğunu yaşadınız gibime geliyor. mesela ben de bu kasa mazda 6 nın 141 bg olmasına rağmen otomatiğin 4 vites olmasını çok yadırgamıştım ilk başta ama mesela volkswagen passat dahil olmak üzere aynı segmentteki aynı model civarı diğer araçlarında otomatikde 4 şanzıman olduğunu biraz araştırıp farkedince yadırgamaktan vzgeçtim şimdi. bilmiyorum bu tesbitler mantıklı mı doğru mu. herkes fikirlerini paylaşırsa güzel bi perspektif geliştirebiliriz bu hususlarda. selamlar

kusura bakmayın farkında olmadan bayağ eski bi konuyu hortlatmışım. özür diliyorum. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • blackicx
      Yazan: blackicx
      Merhaba arkadaşlar,
       
      Yazmayalı çok oldu, çok ta konuşmuyorum, beni şu sayfadan tanıyabilirsiniz.
       
      Fotifoti arkadaşıma istinaden bende Gören 'e gittim aracı görmek için şahsen konudaki resimlerden bayılmıştım araca. Giderken aracı almak gibi bir niyetim de yoktu fakat takıntılı bir mazda 6 hastasıyım,
      Denizli 'den kalktım gittim hiç üşenmeden. Bu arada 10 yaşına bastı diğer Mazda 6 'ım kıyamadım satamadım, kedimi bu zevkten mahrum bırakmaya hiç elvermedi. Birkaç sene önce eşime devrettim aracı, bu arada eşimle de o araçta tanıştık, birlikte 8 sene o araç ile gezdik dolaştık nişanlılık döneminde. Neyse, Gören 'e vardığımda tüm duygularım kıpraştı, hayatım film şeridi gibi geçti gözlerimin önünden ve kalbim devirlenen motor misali ritmi tavan yaptı. Araç çok güzeldi, Mehmet ve Okan bey ler de beni sağ olsunlar Mazda coşkusuyla karşıladılar.
       
      Mazdanın felsefelerinden biriyle yaklaştım "incelik ayrıntılarda gizlidir, fark yaratan budur", bir yandan Hiroşima ruhu sardı beynimi, ve gördüm tek tek ayrıntılarını. Akıcı bir tasarım, asil bir yüz, inanılmaz boya kalitesi. İçeri geçtiğimde ise çok kaliteli koltuklar, deri kaplı ön konsol ve orta konsol çevresi, inanılmaz bir oturma pozisyonu etkilenmiştim açıkçası.
       
      Bir önceki makyajsız modeli test etmeye geçtik ve aklımda önyargılı olduğum noktalara takılıydı kafam, hissiz gaz pedalı ve aynı şekilde hissiz vites, acaba?! evet araç çalıştı ve çok güzel bir ses, ne oluyor diye sordum çünkü yarış arabasına oturmuşum gibi ses ve sordum ne oluyor Okan bey? Dedi ki yarış arabalarındaki eksoz sistemi kullanılmakta, vay be arkadaş. Bastım gaza, basmamla fırlamam bir, çok güzel tepkime be! Ana yola geldik haydi gidelim, mevcut aracımdaki gibi basayım dedim (bmw x3 xdrive 2.0d), düşündüm ki tork az turbo yok araç büyük gitmez bu arkadaş, ama aksine bir ivmelenme, o eksozdan gelen ses, devirlenme, direksiyon tepkisi, olacak iş değil dedim yeni kasa bmw 3 2.0d, volvo s60 t5, x3 2.0d sürdüm aksine vaybe önceden arabalar beni sürüyormuş, demek ki ilk defa araba sürüyorum arkadaş. Bu nasıl olur Okan Bey? Bu araç 1265 Kg, ve çok değişik vitese sahip. Vay anasını, ama bmw 5 serisinden 3 santim kısa bu araç o 1600 Kl larda nasıl olur? Valla oluyor amaçları bu. Vites ne gibi? Nesi değişik? Çok farklı ve orijinal, ilk 3 vites otomatik son 3 vites çift kavramalı yarı otomatik ve içinde senin sürüş karakterini sürekli ölçen ve gaz tepkimesi ve vites geçişlerini öğrenen bir çip var. Çok etkilendim, kim etkilenmez ki? Taklit yok, başkasının teknolojisini almak yok, inanç var, hedef var, vizyon var, mühendislik var, tutku var.
       
      Arkadaşlar Denizliye döndüm ve ister istemez 1 hafta düşünüp durdum, resimlerine bakıp durdum ve görenler aşık olmuşsun dediler Dün bana söyledikleri sıvı grisi denilen kataloglarda olmayan rengi geldi ve atladım gittim, renk inanılmaz güzel, öyle ki x3 ü verdim 6 yı aldım, bir anda oldu herşey.
       
      Yukarıda belirttiğim gibi birçok araç değiştirdim, ama neden değiştirdim? Tatmin etmiyor, ben kimseyi tanımıyorum o markalarla 5 10 sene sürekli beraber olsun.
       
      Neyse ben daha fazla konuşmayayım, video ve resim ekleyeyim. Gerisini siz yorumlayın.
       
      Video ya ulaşmak için buraya,
       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

    • cmrisk
      Yazan: cmrisk
      Merhabalar geçtiğimiz günlerde yeni aldığım aracım (Mazda 6 - 2005) ile kaza yapmıştım. Tanışma bölümüne de olayı detaylı yazmıştım. Öncelikle bu gün itibariyle şunu öğrendim; hatalı ben olduğum için sigorta şirketi masrafları ödemiyor. 
       
      Mecburen ordan burdan çıkma parça bulup toplatacağız. Aracım tanıdığım bir serviste onlar çoğu parçaları temin edebiliyorlar ve hesaplı oluyor. Fakat başımı ağrıtan tek bir parça var. Hava Filtre Kazanı. Mersere sorduğumda 500 TL gibi bir fiyat veriyorlar sadece parça için. Çıkma olarak temin edebileceğim bir yer var mıdır? Veya farklı bir modelin kazanı benim aracıma uyuyor mudur?
      Bu konuda benden daha tecrübeli olanlardan yardımlarını bekliyorum. Teşekkür ederim.
    • Halit ikiz
      Yazan: Halit ikiz
      SAhibinden.com ilan no 198401099 Aralik 2011 sonu trafige cikti en son bakimi aralik 2014 de yapildi 2016 yili sonuna kadar arti garanti yapildi Tum bakimlari Merser Oto'da yapilmistir. Ilk alindiginda Zibart Diamond paketinden yapildi
      http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2016-yili-sonuna-kadar-plusgarantisi-devam-ediyor-198401099/detay
    • okanemreocal
      Yazan: okanemreocal
      mazda 3 2005 at lpg de şu performansa sahip ben pek bişey anlamadım......anlayan bi arkadaş açıklarsa sevinirim......foto  ekte çıkıyor yanlız

×
×
  • Yeni Oluştur...