Jump to content

Far Ampülü Önerileri ve Yorumları


Heraklit
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazdacı 1990, Phlips'in ikinci nesil Mazda 3 ampüllerine (H11 HB3) uygunXtreme Visionları yoktu sanırım, o yüzden aynı kafada üretilmiş Osram Nightbreaker Unlimited'ları taktım ben.

 

O araçlardaki performansı alabilmeniz için Xenon mercek (D1S D2S) falan montajı yapmanız gerekmekte. Yukarıdaki uzun yazımda da yazdığım gibi halojen mercek ve xenon mercek farklıdır, far taslı şahinler gibi rahatsız edici olmasa da, far ayarınız yapılı olsa da xenon mercekteki gibi homojen dağılımı ve keskin ufuk çizgisini elde etmeniz imkaansız. Yani özetle H# serisi Xenon işin içindeyse durum sıkıntılı, bilgisayarlı ayar vs çok özel durumlar değil, merceğinizde odaklanmama var, ışık dağılımı yeterli homojenlikte değil ve bu yüzden -yine belirteyim far taslılar kadar olmasa da- karşıdakileri de rahatsız ediyorsunuz az ve ya çok. 

 

Xenon mercek montajı yapsanız da "street legal" olması yani avurpa standartları ve aynı standartı taşıyan (kağıt üzerinde :) ) tüvtürk muayenesi için iki engel daha var: Far yıkama (benim aracımda var) ve otomatik yükseklik ayarı. Bunlara zıt bir kaç fabrika çıkışlı araç var ama genelde ilk xenon zamanlarından ve özel izinle tüv muayenelerinden geçiriliyorlar. Her neyse legallik için gereken far yıkama olmasa da kolay halledilebilir bir şey ancak otomatik yüksekilk ayarı sıkıntılı.

 

Arka aks civarında yükseklik sensörü var, ona bağlı servo far motorlarıyla yükseklik otomatik olarak ayarlanıyor ki legal modifiye işinin en zor kısmı bu. Ancak araştırıyorum bu konuyu, maksat bilgi toplayayım, üşenmediğim ve para harcayabileceğim bir dönemde vakit geçirmelik bir proje olarak yaparım belki diye. Linkini ekleyeceğim forumda mercek dönüşümü yapılmış Mazda 3 ikinci nesil var, az çok işlemler nedir ne değildir bilgi edinilebilir, ancak bu modifiyede de otomatik yükseklik ayarı söz konusu değil, yani legal değil. Topikteki son mesajlarda benim mesajlarım ve toplamakta olduğum bilgiler var. Oradan ve ya başka yerlerden yeterli bilgiyi topladığım düşündüğümde buraya özetini geçeceğim. http://www.geceucusu.com/topic/1077-mazda-3-h7-halojen-far-mercei-ile-xenon/

 

 

Bu arada arabayı babamdan aldığım gibi taktım Osram Night Breaker Unlimited'ları. Eski ampüller beyaz ışık veren dandiklerden olduğu için hiç aydınlatmıyordu, o yüzden aradaki fark çok ciddi. Ancak orjinal ampüllerle karşılaştırma fırsatım olmadı. Dün başka bir arkadaşımın 12 model clio'suyla karşılaştırınca farkın çok abartı olmasa da gayet belirgin olduğunu gördüm. Herkese öneririm, Ankara'da orjinal far ampüllü ikinci nesil 3 sahiplerinden karşılaştırma yapmak isteyen olursa (hem foruma da karşılaştırma görseli ekleyebiliriz) Çiğdem tarafında oturuyorum, ortak bir noktada buluşuruz, yemek yeriz, çay içeriz :)

 

Rengi merak edenler için bir kaç fotoğraf eklieyeceğim ilk fırsatta. Özetle beyaz değil ama orjinal halojen ampüller kadar sarı da değil. 3600K/3700K diye geçiyor renk sıcaklığı. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 ay sonra ...

Selamlar,

Bir de 3. Nesil Mazda 3 için uzun (H15) tavsiyelerini dinlesek? Osram'ın bu segmende standart dışı bir ürünü yok. Photon öneriyorlar başka yerlerde ama hiç kullanıp tecrübe ettiğim bir marka da değil. 

Bilgisi ve önerisi olanlara rica.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

H15 te ne var ne yok bilmiyorum, pek karşılaştığım bir ampül tipi de değil ancak yukarıda verdiğim linkten isteklerinizi karşılayan sınıftaki ampül modellerine bakın, H15'i denkgelirse alın. 2. nesil için benim istediğim performans ampüllerinin Philips olanlarını bulamamıştım mesela.

 

Photon'u geçin, philips diye sanayide itilen xenon kit, led ampül vs. markası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...

Bilgi araştırırken konuya denk geldim ve yeniden gündeme getirmiş olacağım sanırım.
Aracınızın markası modeli ne olursa olsun otomobilinizde kullanılan ampuller hakkında bilgi almak için şöyle bir web sitesi var arkadaşlar. Sayfanın solundaki  ( FIND BULBS TO FIT MY CAR…) bölümden seçimlerinizi yaptıktan sonra aracınızdaki tüm aydınlatma ampulleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

https://www.powerbulbs.com/

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...