Jump to content

Sabancı otomotiv sektöründen çıkıyor


Ali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sabancı Holding, Temsa Motorlu Araçlar'ı satmayı planlıyor.

 

sabanci-otomotiv-sektorunden-cikiyor-137

 

Sabancı Holding, konuya yakın kaynakların verdiği bilgilere göre, Türkiye'de Mitsubishi araçların distribütörlüğünü yapan birimi Temsa Motorlu Araçlar'ı satarak otomotiv sektöründen çıkmayı planlıyor Bloomberg'ün haberine göre, kaynaklar, Sabancı Holding'in Temsa Motorlu Araçlar'ın satışı için danışmanlık şirketi Credit Suisse’e yetki verdiğini belirtti. Aynı kaynaklar, Japon iş makinaları şirketi Sumitomo ve Türk şirketi Bayraktar'ın alımla ilgilenebileceğini söyledi. 
Sabancı, 2013 yılında iş makinası dağıtım bölümü Temsa İş Makinaları ve Mitsubishi'nin binek ve ticari araçlarının distribütörlüğünü yapan Temsa Motorlu Araçlar'ı Temsa Global'den ayırarak Temsa birimini yeniden yapılandırmıştı.

Şirket, inşaat makinaleri bölümünün yüzde 49'unu da geçen yıl Marubeni'ye satmıştı.

Sabancı Sanyi Grubu Başkanı Mehmet Pekarun, Temsa Motorlu Araçlar'ın 2014 yılında toplam 400 milyon liralık satış yaptığını açıklamıştı.

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, konu hakkında yorum yapmak istemediğini belirtti.

Credit Suisse, Bayraktar Holding ve Sumitomo temcilcileri de konu hakkında bilgi vermeyi reddeti.

Sabancı Holding sanayi grubu bünyesinde Kordsa Global, Brisa, Yünsa , Temsa Otobüs, Temsa İş Makinaları ve Temsa Motorlu Araçlar bulunuyor.

Sabancı, önceki yıllarda Temsa ile ilgili çıkan satış haberlerini yalanlamıştı. 

 

 

Kaynak : http://www.gazetevatan.com/sabanci-otomotiv-sektorunden-cikiyor-748620-ekonomi/

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir dönem yollarda az Mitsubishi otobüs yoktu, iyi kaymak yediler, şimdi sanırım kâr azaldı bu yatırımı paraya çevirip başka alanlara yönelmek istiyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende şaşırdım açıkcası bu duruma fakat piyasa şartları değişiyor artık. Ülkemizde eskiye oranla tüketim çılgınlığı azaldı doyum noktasına gelen yerle var karlarda doğal olarak düştü belki Burak abinin dediği gibi farklı alana yatırım yapacaklar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir de bazen gruplar kendilerine belirledikleri ana iş kollarından uzaklaşmak istemiyor, zamanında açılmış olsalar bile bu alanları kapatıp istedikleri yere odaklanabiliyorlar.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sabancı Enerjisa üzerinden elektrik santrallerine yatırım yapacak olabilir. Şu anda türkiyede inşaat ve enerji dışında yatırım yok denecek kadar az zaten.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Enerji yatırımlarını da durdurdular şuan, özellikle HES yatırımlarını.

O zaman reel sektörden çıkıp paradan para kazanma yani bankacılık, sigorta vs gibi işlerde büyüyecekler yada yurtdışına çıkış yapacaklar

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...