Jump to content

Katkılı LPG - Gazın Zararları


Cherkess
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar LPG montajı yaptırdığım yerde gördüğüm bir fotoğrafı paylaşmak istiyorum çoktandır aklımdaydı gidip fotoğrafı çekmediğime pişman olmuştum en sonunda hafta sonu yeniden kalibrasyon yaptırırken aklıma geldi de çektim sizlerle paylaşmak boynumun borcu.

Bu resimdeki görüntü üstte katkılı LPG yi sürekli kullanmış ve arıza çıkarmış bir regülatörün görüntüsü altta da hiç katkılı kullanmamış bir aracın regülatörünün açılmış halinin görüntüsü. Daha önce LPG ile ilgili konularda bahsetmiştim bir kaç kere şu an Euro LPG olayından dolayı Aygaz mahkemelik olmuş satışı durmuş durumda diye de duydum.

1000 litreye 75 litre kadar bir katkı koyuyorlar bu katkı resimde gördüğünüz zitfimsi kalıntıyı regülatörde bırakıyor bu görüntüdeki madde motorun yanma odalarında da yanamadan kurum ya da kalıntı bırakıyor olması da kaçınılmazdır. Araçlarımıza hepimiz değer veriyoruz yağın en iyisini filtrenin orijinalini parçanın orijinalini kullanıyoruz yakıtında kalitelisini yakmak istiyoruz tabi. Katkılı LPG leri de kaliteli sanıp alan bir çok üyelerimiz de vardır mutlaka onların daha da dikkat etmesi gerekiyor. Bu katkıyı sadece Aygaz kullanmıyor tabi katkılı olduğunu bildiğiniz diğer markalardan da uzak durursanız iyi olur. Çünkü bütün firmalar aynı tankerden gazı alıp istasyona götürüp orada kendi markalarıyla satış yapıyorlar. Büyük firmalar ise kendi tanklarına götürdüklerinde bu katkıyı katıyorlar 1000/75 küçük bir rakam gibi gelebilir ama adamlar Allah bilir kaç bin litre satıyor ve akıl almaz kara geçiyorlar bu katkıyla.

Onun için bu katkılı gazlardan kullanan arkadaşlar normal gaz kullanmaya başlayarak araçlarının ömrünü uzatabilirler zaten biliyoruz ki LPG araçlarımızın tabiatına aykırı ve uzun vadede de zararlı bir yakıt bari bu uzun dediğimiz vadeyi kısaltmayalım diye bu bilgiyi sunmak istedim.

Saygılarımla.

0ud4.jpg

Not: Bu konu benim tarafımdan daha önce www.subaruclubtr.com da paylaşılmıştır. Oradan alıntıdır.

  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu katkılı gazın ilk çıktığı zamanlarda aracımı LPG ye dönüştürmüştüm sanırım ve Emre'nin uyarısı ile kullanmayı bırakmıştım. Söylediği sebepler de birebir aynıydı. Merak ettiğim konu bu şirketler hiç mi AR-GE yapmadan sürdüler bu gazı piyasaya ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu katkılı gazın ilk çıktığı zamanlarda aracımı LPG ye dönüştürmüştüm sanırım ve Emre'nin uyarısı ile kullanmayı bırakmıştım. Söylediği sebepler de birebir aynıydı. Merak ettiğim konu bu şirketler hiç mi AR-GE yapmadan sürdüler bu gazı piyasaya ?

Abi yarardan çok zararı olan bu gazların kullanımı yasaklanmasına rağmen özellikle de koç grubu diye biliyorum Israrla satmaya devam ediyorlar. Demekki yedikleri cezalar caydırıcı değil. Zararlı olduğu ispatlandı zaten ama yine de adamlar ısrarcı.

Bizim millete katkılı gaz zararlı deyince Opet iyi diye inadına gidiyorlar yağlama zararlı dersen onu da Israrla taktırıyorlar. Sanki ticari kaygımız varmış gibi.

Yukarıdaki foto da ispatlardan sadece birisi.

katkılı yakıt subaplar için iyi değil mi hocam ?

Daha çok yol yaptırdığı iddiası var zararını kimse Görmüyor normalden de 50 kuruş fazlaya alıyorlar gaza basmaya korkuyorlar sonra daha çok yol yaptırdı oluyor.

Regülatörde böyle birşey varsa silindirlerin içini düşünemiyorum bile. En çok enjektör tıkanma ve bozulma muhabbeti de bu gazları kullanan arkadaşların başına geliyor. Dikkat etmek lazım. Subapların nesini korusun Oğuzhan bu gazdan komple arabayı korumak lazım bence.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben cok kullandım bu firmanin yakitini kapağı sokturcen en sonunda abi bana [emoji4]

Sen normal gaza geç.

Ayrıca LPG deposuna kompresörle basılan sistem temizleyici katkılar var onlardan kullanabilirsin.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Özgür, dilersen ilk konuya orijinal konu linkini koyabilirsin. Kaynak göstermek konusunda hiç bir zaman sıkıntı çıkartmadık ;)

Biliyorum abi. Sıkıntı yok burada da orijinal konu olsun istedim. :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende aygaz alıyorum lpg için her bakıma gittiğimde değişen parçalara baktığımızda usta gazı nerden alıyosan devam et filtreler çok temiz diyip duruyor filtrelerde kurum bırakmıyor regülatörde bırakıyor o zaman.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Karbüratörlü motoru olanlar için katkılı otogaz adeta bir ilaç, ben eski bir 323 kullanıcısı olarak şiddetle tavsiye ederim. Lpg regulatöründen önceki elektrovalf içerisindeki küçük filtreyi her 20 bin km de değiştirin, katkılıyı basın geçin ne regulatör zarar görür ne de motor, aksine motorunuz daha sağlıklı olur.

Sıralı sistem (enjeksiyonlu) motoru olanlar da bir o kadar katkılıdan uzak dursun, hassas olan her parçayı tıkıyor.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim bildiğim katkılı gazla shell ve opet/aygaz da var. Geçenlerde Milangaz dan alayım dedim. Ana bayii olduğu için fiyarları da diğerlerinden daha uygun şöyle shell te 2.30 TL iken orada 2.15 TL den aldım litresini. Milangazdaki çalışana sorduğumda biz katkı kullanmıyoruz dediler ne derece doğru bilmiyorum. Hangi firmaların katkı kullandığına dair bilgileriniz paylaşırsanız bizde onlardan uzak duralım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...
  • 2 yıl sonra ...

Ağustos ayında zorunlu olarak Ank. Gölbaşı tesisinden ilk defa SHELL'den lpg aldım, eğer bende bir yanılgı olmadıysa aracın çekişi düştü, sanki üçteikisi gaz, üçte biri su gibi his bıraktı, ilk defa shell den lpg aldım, bir daha almam diyorum. Milan gaz, mogaz, petrol ofisi, güvenalgaz, ipragaz kullandım bunlardan sorun yaşamadım, kışın mogaz, opet, aygaz kullanmak daha iyi gibi. Bu gazlarda propan oranı yüksek olduğu için, kışın donma derecesi düşük ve itici özelliği daha iyi olduğu biliniyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...