Jump to content

Mazda 323 Vitesin takılı kalması


mersinofman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Beyler şimdi sorun şu

Mesela ışıklarda durdunuz. Araç 1'inci vitesde Kalkmak için bekliyorsunuz.Baktiniz çok saniye var. Vites çıkarmak istiyorsunuz işte o an stop etmeden çıkaramıyorum. Veya Geri geri gidiyorum. 10 mt gittikten sonra araç çıkmıyor vitesten.

Usta baskı balatan çok iyi dedi. Eski olsaydı hiç ayırmayı yapmazdı. dedi.

Sizce sorun ne olabilir ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

    Baskı balata dediğine göre manuel,  lakin bu probleme sebep olabilecek bir aksam debriyaj bilyesi gibi geldi, Demem oki volan dönerken araç viteste kalıyor yani bu durumda araç çalışır durumdayken daha doğrusu hareket ettikten sonra ayırma yapmıyor acaba yağı tamammı , gerçi benim oto vites olduğundan manuel konusunda öle detay bişey diyemem zaten şanzımanda bir sorun yoksa ya bilyedir, ya baskı balatada, kullanılan parça yani baskı balata uyumu için ne diyebilirisiniz, arkadaşın yazdığı gibi sorunun evveliyatını ne zaman başladığını ne gibi işlemler yaptığınızı anlatınız bakalım bi hele neler olmuş bitmiş.

   Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

     Şanzıman yağından değil debriyajda da bildiğim kadarıyla aynen frendeki gibi hidrolik sıvı kullanılıyor , onu kastettim, sana bu yorumu yapan usta , sorunu niye bulamamış, laf ustasıymış sanırım , sonuçta bir araçtaki aktarma organları belli doğru düzgün kontrol edip problemi tespit etmesi gerekir.

    Ayrıca şanzıma  Yagı konusuna gelince eksik olup olmadığına baktınızmı, eğer durup duruken ve hiçbir müdahele olmadan olduysa muhakkak bir yerde arıza vardır, umarım ki şanzıman olmasın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sizin debriyaj ayırma ile alaklı bir sorun görünüyor debriyaj pedalının üzerine ayagınızı basılı tutunuz zaman  debriyaj bedalında asagıya dogru inme var ise sorun debriyaj üst  merkezinden görünüyor  debriyaj pedalına tam basmayın ayagınız ile hafiv bir şekilde pedalı itin aşaya dogru inme yapıcakmı bir bakın üst debriyaj merkezi kaçırıyordur orda sorun olabilir birde debriyaj çok asada kavrıyor ise biraz ayarını yukarı dogru kaldırın pedalın arkasında ayar yeri mevcut  fakat  ilk anlattıgım  şıkkı bir deneyin ..

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

başına gelen olayı bende yaşadım mazda 323 ümde. vites farketmeden takılı kalıyordu. özellikle ikinci viteste. debriyaj alt merkez ve üst merkezi değiştirdim sorun halledildi. ikisi toplamda 110 lira falandı. debriyaj da hidrolikli bildiğim kadarıyla. değişirken yağ akmıştı hep. sorunun umarım çözülür. sonucu da buraya yazarsan seviniriz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...