Jump to content

1. Nesil Android Multimedya Güncellenebilir mi?


Suleyman_46
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

yeni aldığım aracımda mazda servisinde takılmış bir multimedya var markası black panter. Üzerinde android 2.2 var. Genel olarak iyi bir cihaz ama ses kalitesi (sadece cihazdan değil, hoparlör falan da etken) beklentimi karşılamıyor. standart hoparlörleri değiştirip, kapı içi basit bir yalıtımla daha iyi ses alabilmeyi umuyorum. Yalnız cihaz android hiçbir apk yükleyemiyorum çünkü sürüm yeterli değil. Belki sürümü yenilemem, ses kalitesinde de iyileşmeler meydana getirecek.

 

Bu tür cihazların yazılımını güncelleyebilir miyiz? ya da rom falan yükleybilir miyiz? Çançinçun amcalar her türlü cihaza her türlü yazılımı yakıştırıyorlarsa, bunun bir yolu vardır diye düşünüyorum.

 

Bilgisi olan varsa yardım istiyorum üstadlarım. şimdiden teşekkürler 

 

Cihaz tam da bu:

http://www.otomultimedya.com/urun/android-mazda-3-multimedya-cihazi-eski-kasa/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güncelleme yoktur da dediğiniz gibi custom rom yüklenebiliyordur. Ben eski android telefonuma yapmıştım. Biraz teferruatlı iş ama her şeyini açıklıyorlar.

Xda-developers'a bir göz atın

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba, ses konusu dinleyici ile alakalı ancak şunu söyleyebilirim, benim android cihazı takınca, standart teypden daha iyi ses çıkmaya başladı. Arabamda cihaz üzerinden  spotify gibi programlarla online müzik dinliyorum, radyodan çok daha iyi çıkıyor ses.

 

İçerisindeki ses çözücü çip çok önemli. Bu cihazların da belli bir üreticisi olmadığı için doğrudan bir donanım sürümü ve yazılım bulması çok olası görmüyorum, ama iyi aramalar.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.androidunits.ru/proshivki-razrabotka-i-programmirovanie-po/161-proshivki-dlya-avtomagnitol-ca-fi-predostavlyayutsya-tol-ko-klientam-9.html 

Bu adresde firmware var gibi ama 2.3 geliyor.

Biraz da donanım sınırlandırıcı olduğu için 2.3 üstü uğraşmamış olabilirler.

 

Siz program olarak ne yüklemek istiyorsunuz? Belki cihazı kandırır kurarız o programı.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lollipop atılsa ne iyi olur:D

Bende Galaxy S2 var, telefon olarak.

2.3 ile satın almıştım sanırım, şuan 5.1 kullanıyorum. Tabi çok cambazlık yaptım ama stabil :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

note 2'ye atmıştım bayağı bi önce. kamera problemi vardı .bir de kalem etkili çalışmadığı için 4.4 de geri çektim:D ama görsel olarak lollipop'u çok beğendim:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende Galaxy S2 var, telefon olarak.

2.3 ile satın almıştım sanırım, şuan 5.1 kullanıyorum. Tabi çok cambazlık yaptım ama stabil  :D

İyiymiş :) bizim cihaza da bir üçkağıt çeviriversek ya :D

 

 

lollipop atılsa ne iyi olur:D

Lollipop'u kim kaybetmiş biz bulalım  :)

 

 

Sürümü yükseltince işlemcinin daha verimli çalışacağı ve kalitenin artacağını düşünmemden dolayı böyle bir düşünceye yöneldim. Aslında uygulama yüklemeye çalıştığımda bir hata alıyorum ama resetleyince düzeleceğini öğrendim. hata şu şekilde:

post-9427-0-70877000-1431462110_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Programları google play ile indirmek için uğraşmayın, google play öncelikli olarak cihazınızın türünü belirlemeye çalışıyor ve kendisi programların uyumlu olup olmadığına karar veriyor, çoğu zaman da yanılıyor.

Bilgisayarınızdan güvenli siteler vasıtası ile APK indirin, sd kartınıza yazın, sonra bu kartı cihaza geri takıp dosya yöneticisinden apkyi çalıştırıp kurun.

 

Şimdi site adı veremiyorum, içerikleri malesef ücretli ücretsiz her tür apk içeriyor.

Ben genelde telefonumdan titanium yazılımı vasıtası ile kurulu programları apk export ediyorum, bu şekilde resmi apk indirdiğime emin oluyorum.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Yeni konu açmaktansa buradan devam etmek istedim.

 

Sorum şu: yukarıda bahsi geçen cihazın hard reset veya fabrika ayarlarına geri dönmesi nasıl olacak? bilgisi olan varsa sevinirim.

 

Çünkü navigasyon yazılımını değiştirmeye çalıştım. İnternetten belki onlarca igo indirdim ve hepsinin ıvır zıvır dosyalarını tek tek denedim, olmadı. Eski kurulumlardan birşeyler kalmış ve hata alıyorum sürekli.  fabrika ayarlarına geri döndüğümde dosyalar aynen duruyor, birkaç basit ayar sıfırlanmış oluyor.

 

Kürdan girebilecek Reset tuşu var ön panelde. O da sadece yeniden başlatıyor. Birkaç gündür arastırıyorum, çözemedim. Bilgisi olan yardım ederse çok makbule geçer. İyi forumlar Üstadlarım:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Recovery modda yeniden başlatman gerekecek. Bunun için cihazdan cihaza değişen tuş kombinasyonu oluyor. Onu bulman lâzım. Sonra o modda içeriği tamamen kaldırabilirsiniz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşte o kombinasyonu bulamıyorum :) çok farklı kombinasyonlar denedim ama henüz resetleyemedim. Kullanma klavuzu var ama orada da bu konuyla ilgili hiçbir bilgi yok. Çinçançun amcaların cihazlarında uygulanan kombinasyonları denedim, yok dedi bizimkisi :) Cihaz ve androidin sürümünden yola çıktım araştırdım ama henüz durumu çözemedik 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 ay sonra ...

Bilgi verme amaçlı yazıyorum, belki birilerinin içine yarar. Multimedya cihazının Türkiye tedarikçisini buldum görüştüm. Android 2.2 olduğu için  güncelleme olmayacağını, eski sürüm olduğu için fazla kurcalamamam gerektiğini yoksa, Dimyat'a pirince giderken eldeki bulgurdan olmamak gerektiğini belirtti usta :)

,

Ben eminim ki yabancı forumlarda bu tarz olaylar denenmiştir fakat ne ingilizcem veya rusçam o kadar iyi, ne de ona harcayacak enerjim ve vaktim var. Yine de herhangi bir gelişme olursa buradan paylaşırım. İyi forumlar ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...