Jump to content

Mazda 6 Hava Yastığı Işığı Yanıyor


akrepbey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

herkeze selamlar.2004 model mazda 6 hb aracım var.sag ön koltuk kaynaklı hava yastığı ışığı yanıyor bu arızanın cözumu nasıldır.ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet kontrol ettirdim servisin bana dediği agırlı sensörü arızalı olabilir dedi ama o arıza için komple koltuğu değişmek istiyorlar oda 3000 tl yi buluyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ağırlık sensörüyle ne alakası olabilir ki? Mantıklı bir açıklama bulamadım. O koltukta emniyet kemerinizi takmadığınızda uyarı veriyor mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aldığımda vardı.bilgisayara baglattım hava yastığı devreden cıkarma arızası dediler.2-3 yere götürdüm agırlık sensörü agrızalı dediler.kesin bişey demiyorlar biri diyor 200 tl ye yaparım servis diyor 3000 tl komple koltuk değişecek diyor :) agrıza kodunu aksama dogru tam oalrak yazarım ama bu ikisinden biri . belgesi elimde.zaten bazen yanıyor bazen yanmıyor ne oldugunu anlamadım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ara ıds ye bağlandı b1871 hava yastığı pasifleştirme modülü hatası görüldü. bu arıza yazıyor cihazda ne yapmam lazım bilemiyorum.elektrikciler koltukla alakası yok diyorlar ıds de bi parca degisecek 100tl tutmaz diyorlar.serviste koltuk degisecek diyorlar :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yurtdışı forumlarda okuduğum yazılarda da ağırlık sensörü ile alakalı olduğu yönünde. Orada da bu sorunu yaşayanlara koltuk değiştirme tavsiyesinde bulunmuşlar :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

elektrikciler yolcu hava yastıgının orda bir beyin gibi birşeyden bahsettiler orda bir parca arızalı onu degişirsek düzelir diyorlar 100 tl ye hallederim dedi denettireyim mi yoksa riskli mi ne yapayım sizce ?serviste koltugun cıkmasını bul degişelim dedi sadece işcilik alırız dedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yolcu hava yastığı konsolda değil mi ? Ben problemlerin koltuk ile alakalı olduğuna dair yazılar okudum. Orada ağırlık sensörünün olduğu bir devreden bahsediliyor ama öyle veya böyle yap diyecek durumda değilim zira az bulunan bir aracın az Görülen bir arızasından bahsediyoruz. Net bir fikri olan kişi bulmak kolay değil

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra ...

1 yıl önce arabayı aldığımda Ankara'da Yetkili serviste kontrol edilirken bilgisayara bağlandığında yolcu tarafı ön hava yastığı temassızlık hatası veriyor dediler, kod yazdılar sildik dediler. 1 hafta sonra gösterge panelinde hava yastığı uyarı lambası yanmaya başladı. İzmir'de ki Yetkili servise götürdüm bilgisayara bağlandı kontrol edildi , hata sinyali tekrar silindi . Göstergedeki uyarı lambasıda söndü. 

 

Yaklaşık 1 hafta sonra kendiliğinden tekrar yandı, kendiliğinden tekrar söndü sonra yine yandı 1 ay kadar sürekli yandı, baktım söneceği yok tekrar Yetkili servise götürdüm, kod yazmamız gerekli ve kontrollerini yapmamız gerekli 3 saat sürer dediler . 3 saat sonra teslim aldım, arabada hiç bir arıza veya elektrik sorunu olmadığını, arabada değişen parça olmadığını hava yastıklarının da orjinal fabrikada takılan yastıklar olduğunu söylediler . Herşey orjinal ve sorunsuz ise bu lambanın niye yandığını sordum . Benim gibi aynı şikayetle gelen başka 2. Nesil Mazda 6 sahiplerinin de olduğunu sorunun yolcu ön hava yastığının elektronik kartına bağlanan soketteki temassızlıktan veya elektronik kartın içindeki temassızlıktan kaynaklı olduğunu, kod yazmakla sorunun çözülemeyeceğini ve tamir edilemez olduğunu, kendiliğinden durduk yere oluşan bir sorun olduğunu söylediler. Bir müşteri bu sebeple yolcu ön hava yastığını değiştirmiş, başkası hava yastığının elektronik devre kartını değiştirmiş vs. 

 

O gün yetkili servisteki kod yazımından sonra uyarı ışığı söndü, 1 hafta sonra yine yandı bu sefer Özel bir Mazda Servisine gittim orda da bilgisayara bağlandı, yine yolcu tarafı ön hava yastığı filanca kodlu hata yazısı çıktı, ustayla birlikte hava yastığı tamircisine gittik kodu söyledik, gösterdik, yine aynı teşhis koyuldu soket temassızlığından dolayı hava yastığına giden elektirik kesiliyor, elektirik kesilince de göstergede hava yastığı uyarı ışığı yanıyor. Kolay tamir ederiz, soketleri değiştirip yaparım dedi, ama soketten değilde kartın içinde bir temassızlık varsa tamir edilemeyebilir, yenisini almak zorunda kalırsın diye de ekledi.  Hadi hemen yapalım dedim ama hava yastıkçıda kuyruk hatta izdiham vardı , hepte kalite araçlar infiniti ,mercedes, bmw ,rangerover, volvo vs. haftaya randevu al gel , randevusuz yapmıyorum dedi. 

O hafta uyarı ışığı kendiliğinden söndü bende randevu alıp gitmedim , 3 ay boyunca hiç yanmadı, ama 2 hafta önce tekrar yandı. Bazen yanıyor bazen sönüyor kafasına göre takılıyor. İnsanın canını sıkıyor, en kısa zamanda gidip o problemi yaptırıcam. 

İşin kötü tarafı allah korusun bir kaza olsa o anda hata konumuna geçtiyse yolcu ön hava yastığı açılmayacak, şans eseri o anda temas ediyorsa açılacak, can sıkıcı bir durum.  Yaptırdığımda deneyimlerimi burda paylaşırım. 

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ağırlık sensörüyle ne alakası olabilir ki? Mantıklı bir açıklama bulamadım. O koltukta emniyet kemerinizi takmadığınızda uyarı veriyor mu?

 

Yolcu koltuğunda biri oturduğunda ağırlık sensörü oturmayı hissedip airbag'i devreye alıyor, o alaka var :)

 

Bu arada o uyarı ışığı, yani yolcu koltuğu ağırlık sensör ışığı bende 2 sene önce 1 kez yanmıştı. Mudanya yolundan Bursa'ya dönerken yolda yanmıştı. İlk kez gördüğüm için şaşırdım kenara çekip arabayı durdurdum. Motoru tekrar çalıştırdım ışık söndü. Yolcu koltuğunda kimse de yoktu .)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

Konuya uzun süre geri gelemedim kusura bakmayın . 

Mazda 6 ' da  yolcu tarafı ön hava yastığı her zamanki gibi kafasına göre bazen hata vermeye göstergede yanıp sönmeye, bazende normale dönüp çalışmaya  devam etti,

O çok kalabalık olan ve lüx araçların önünde kuyruk olduğu hava yastığı tamircisini defalarca aramama rağmen her seferinde çok dolu ve yoğun olduğunu ilgilenemeyeceklerini söylediler, randevuda veremezlermiş vs vs. o tamirciden umudumu kesmiştim zaten. 

2 hafta önce de arabayı sattım. Expertize soktular, araba expertizden hatasız , orjinal çıktı, alan adamlar biz yaptırırız soketini önemli değil dediler :) , o şekilde gitti araba :) .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...