Jump to content

Bizler Neden Mazda'yı seçiyoruz.


PAN
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benim ilk mazdamı iki ay önce satın aldım. 

 

Kendime de bu soruyu sordum. Neden mazda.

 

Eskiyen honda accord'u mu satmaya karar verince yeni bir araba arayışına girdim. Mazda hiç bilmediğim hatta hiç merak etmediğim bir marka idi.

 

İki yıl önceki otomobil fuarında yeni Mazda 6 yı görmüştüm. Gerçekten arabanın tasarımına vuruldum diyebilirim. İlk kez o zaman mazdayı merak ettim

 

Demekki benim için ilk önce tasarım. :)

 

Sonra araştırınca mazdaların çok sağlam arabalar olduğunu öğrendim. Bütün japonlar gibi sağlam bir araçtı.

 

Bu da benim için 2. önemli faktör. Yani sağlamlık sorunsuzluk.

 

Çünkü ben araçlarımı en az 5 yıl kullanıyorum.

 

Sonra firmayı inceledim. Vankel motor üzerinde yaptığı araştırmalar. Skyaktif teknolojisi için harcanan 9 milyar dolar. Yenilikçilik ama bir yandan da gelenekçiliği ,değerlerine bağlılık yani bu ikisinin bir arada oluşu.

 

Bu beni etkiledi

 

Buna da 3 diyelim. Firmanın yenilikçilğinin yanında geleneklerine ve tarzına bağlı olması bunu harmanlaması

 

Birde bana özel ama ben bir araba çok satınca o araçtan soğuyorum. Herkeste olan bir arabaya binmek nasıl desem beni farklı yapmıyor.

 

Az satan sanki bana özel araçları seviyorum. Buna da 4. diyelim

 

Geriye ne kaldı tüm bunların yanında o aracın benim bütçeme uygun olması

 

Buna da 5 diyelim. Mantıklı bir fiyat politikası

 

Evet siz niye mazdayı seçtiniz merak ediyorum :)

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaris aracımdan sonra Japon sorunsuzluğu istiyordum, fakat tıkırtılardan yol ve trim sesinden bıkmıştım. Almanların kalitesi ortada ama sanayiden çıkamıyorlar ve de hor kullanılıyorlar. Ayrıca da birazcık da Almanlara yakın bir kalite istiyordum. Bunların hepsinin mazdada olduğunu gördüm. Fazla yakmasına rağmen ilk aracımı alırken bile hayalimde olan mazdayı 2. Aracım olarak aldım. Yarisim ilk göz ağrımın üstüne mazda gülünü kokladım :D kalite motor ses yalıtımı açısından çok memnun kaldım. Heralde bundan 5 6 seme sonra da alacağım araç ya avensis multidrive s ya da mazda 6 olacaktır.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

renault lardan çok çekmiş, ustalarla gardaş olmuş :) biri olarak yıllarca sorunsuzluk peşinde koştum ve japon arabalarının dünyaca ünlü sorunsuzluk sicilini şahsen de keşfederek bütçeme göre bir nissan almera aldım.. aldığım yer mazda bayisiydi.. nissanı kullandığım süre boyunca sağlamlığına hayran kalmakla birlikte içimdeki mazda uktesi ve aşkı büyüdü derken hamdolsun aynı yerden mazda almak nasip oldu.. sübapların lpg sabıkası dışında hayranlık uyandırıcı..

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim hayranlığım babadan kalma. Belki de alışkanlık... Türkiye pazarına girdiğinde ben çocuktum, o zamanlar bile evimizin önünden geçen otomobillerden farklı bir yapısı olduğunu bana hissettiriyordu. Hep mercedes kullanmış babamın da dikkatini cezbetmiş bu Japon markası. Sene 93 gibi bir 626 sahibi oldu kendisi, sonra hep Mazda alıp, değiştirdi. Arada başka markalara da yöneldi ama hiçbirisi memnun etmedi kendisini. Arada satın aldığı diğer otomobili aldığına pişman olmuştu gerçekten. Arabayı neden yıkatmadığını sorduğumda içinden gelmediğini söylüyordu hep. Şu an bile hâlâ 94 model 626 kullanır.

Böyle Mazda'ya meraklı bir babanın oğlu da Mazda tutkunu olacaktı tabii. Satın aldığım ilk araç Mazda, bundan sonra da çok büyük bir aksilik olmazsa yine Mazda olacak.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son sekiz yıldır Lantisime biniyordum ve arabamda sıfır gibiydi.Ailecek aşık olduğumuz için satmamıştık.Geçen  hafta satmak zorunda kaldım , satılığa çıkardıktan bir gün sonra satıldı. Azcık geç müşteri çıksaydı keşke. Benim içim kan ağlarken Anam , karım ve çocuklarım oturup ağladılar.İşin garip yanı bizim evde yeni model başka marka arabada var ama kimsenin umurunda değil.Allah izin verirse yakında bi  mazda 3 alıp morelleri düzeltelim diyoruz.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Küçükken mazdanın pek m' sini bilmezdim.  İlk tanışmam top oynadığımızda bu ne mazda ..... gazla diye meşhur bir muhabet vardı :D Mazdayı tercih etme sebebim öncelikle tasarım, sorunsuzluk, az olması, sürüş keyfi olmasından dolayı seçmiştim. Çünkü çoğu araba kağıt üzerinde üstünken yola zerre kadar bunu yansıtmıyor. Mazdanın koltuğuna geçtiğimde dikiz aynasından arabaya bakanları seyretmek vs kendini daha lüks bir arabaya biniyor izlenimi bıraktı. Çok araba kullandım test vs yaptım fakat mazdanın yeri bende ayrı  satacak olursam tek nedeni performans. Uzun yol yaptığımızdan 105 bg bana pek yetmiyor. Ama hayatımda en komik yaşadığım ve markayı daha çok sevmeme sebep olan ben mazdaya para vermem dandik vs diyip mazda alanları görmemdi :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"Neden Mazda" yı birçok yönüyle anlatmıştık.

 

1. Tasarımdaki kusursuzluk

2. Sorunsuzluk felsefesi

3. Az olması, özel hissettirmesi

4. Sürüş karakteri, sportif ruh

5. Benzin+otm ve tasarruf

 

Liiste çok uzun ama temelde bu 5 madde...

 

Bu da benim 500'üncü iletim :D :D

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizlerin sayesinde :) Mazda benim ilk arabam,istediğim 5-6 yıl binebileceğim temiz,konforlu aile arabası almaktı,tesadüfen gördüm mazdayı araştırdım,sordum soruşturdum,özellikle bu sitenin çok faydasını gördüm beğendim ve aldım.Çevremde mazdayı  bilmeyenler hep alma 2. eli yok satamazsın falan diyorlardı.. İyi ki almışım çok çok memnunum arabamdan,Allah herkesin gönlüne göre araba versin.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2005 yılında büyük oğlum Selim'in dünyaya gelmesin ile bize dar gelmeye başlayan Ford Fiesta Fun aracımızı satma düşüncemiz ile başladı aslında süreç.

 

Öncesinde de Mazda3 ü görür ve çok beğenirdim. Bir ara almayı da düşünmüştüm ama üye olduğum bir site Mazda sahibi olmadığım için üyeliğimi silince markadan da o forumdan da soğumuştum.

 

Sonra ihtiyaçtan sebep tekrar araştırmaya başladığımda ilk düşündüğüm araç Toyota Corolla SOL idi. Çok fazla kötü örnek ile karşılaşınca piyasa beni bu arabadan soğudu ve gönlüm yine Mazda'ya kaydı çünkü sorunsuz, otomatik ( hanım kullanacak ) ve güvenli ( çocuk olacak ) bir araç arıyordum. O dönemde bunların ekstra para ödenmeden sahip olunabildiği nadir araçlardan biriydi Mazda.

 

Tabii o zaman daha sektörü tanımıyoruz, Necip'ten falan da haberdar değiliz, gazete ilanından satılık bir Mazda6 gördüğünü söyledi bir arkadaş. ( Demek ki sahibinden.com da o kadar etkin değilmiş. Bakar mısın gazete ilanı ile alıyoruz aracı :D )

 

Gittik gördük, renk, donanım, araç hepsi süper, fiyatta da anlaştık ve Balmumcu'daki Mazda Bayisine götürdük ( Merbil miydi ismi ? ) bir kaç problem dışında ( ön balata ve disk gibi ) araç güzel çıkınca biz de Mazda'lı daha doğrusu Mazda'cı olduk.

 

İşin gerçeği bir sevda bir tutku değildi ama hemen akabinde bu sitenin kurulması ve teknik bilgimden dolayı sitenin sorumluluğu binince üstüne eşimin bile zaman zaman "Yine mi Mazda" dediği bir hal aldı :) .

 

2011 de Mazda6 yı satıp 5 ay araçsız kaldığımda önyargısız olmaya çalışarak bir çok aracı listeme aldım ama bir ucundan tuttuğum her araç model bir şekilde elimde kalıyordu. Sonrasında güzel bir fırsat çıkınca şu andaki aracımı satın aldım ve 3 senedir biniyorum.

 

Bundan sonra başka araç olur mu ? İnşallah olmaz diyelim çünkü tasarım, teknoloji ve şirketin özgün yapısı bana başka araç düşünmeyi zorlaştırıyor. Buna bir de bu marka içerisinde tanıdığım güzel insanlar eklenince neden başka bir markaya geçip her şeye baştan başlıyayım diyorum.

  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilk aracım 2008 auristi bir türlü benimseyememiştim yollarda mazda 3 ü gördüğümde içimde hep bir  kıpırtı oluyordu  ve gözüm takılıp kalıyodu bazen yola bakmayı unutuyordum biran kendine gelip noğoluyor lan diyordum :) sonra netten araştırmalara girdim iç tasarımınıda görünce bir kez daha tamam dedim sağlamlığınıda öğrendikten sonra bundan benimde olmalı dedim istediğim araç kazasız boyasız  manuel hb beyaz ve az km yapmış olmasıydı  tam 3 ay aradım taradım en sonunda denizlide buldum hiç vakit kaybetmeden aldım geldim :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1. Sorunsuzluk

2. Güvenlik

3. Tasarım

 

Mazda, kullanırken nadir güven veren araçlardan bir tanesi. Bunu içtenlikle tüm versiyonları için söyleyebilirim. 4 sene mazda 3 kullandım, inanın arabanın sorun çıkarmasını bırakın, lambası bile arıza yapmadı.

 

Eşimde Nissan Micra Tekna vardı. 2 senede 4000 lira masraf çıkardı ki senelik bakımlarını saymıyorum bile. Sattık kurtulduk Allah'a şükür. Mazda servisi az derler ama daha çok satan Nissan rezalet ötesi. Bir ücret çıkarıyorlar inanılmaz. İnanın yolda bir Nissan gördüğümde midem ayağa kalkıyor.

 

Yok arkadaş para vereceksem adam gibi arabaya binmek isterim o da Mazda'dır. Hakikaten kullanan bilir ve anlar.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen yıl 2012 model Mazda CX-5 2.2 dizel aldım ve 122 bin tl verdiğimde çevremdeki tepkileri anlatamam,bu paraya mercedes,bmw,audi alınır dediler.ama ben araçtan aldığım keyif ve konfordan dolayı onları çok fazla takmadım,bu aracın önüne mercedes amblemi koyarsanız bir GLK fiyatına  satarsınız,  :tey: birde bu aracı sürekli merak edip soranlar var,yalnız insanlar bu araçta dizel motorun varlığından habersizler.Duyumlarıma göre 2018 de yeni kasa gelecekmiş,ama umarım mazda mühendisleri 2.0 cc dizel motor üretirler, çünkü çok insan ÖTV den dolayı güzelim araçlara binmekten mahrum kalıyorlar.   

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

98 kasa 323 e bindim 2 sene kadar. 98 kasa bu şekilde ise üst sınıf nedir ? sorusunun cevabını aradım 2006 kasa ile. şimdi de 2006 kasa bu ise ..... şeklinde giden merakım var. Ama sadece mazda için. Ayrıca trafikte gördüğüm Mazdalarla selamlaşmaktayım. Hatta tatile giderken geçen yıl, Muğla civarında bir gelin arabası gördüm, renk dahil benimle aynı araç idi. Tanımadığım, bilmediğim konvoya dahi katıldım. Mazda başka bir şey ya. Cevabı yok sanırım.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biz mazda severler, Mazda Türkiye'ye rağmen Mazda diyoruz :D

Hemşerim size katılmamak mümkün değil,Ben Battalgaziliyim ist.da yaşıyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hemşerim size katılmamak mümkün değil,Ben Battalgaziliyim ist.da yaşıyorum.

oo hemşerim memnun oldum :) bizde şimdilik malatyadayız abi memlekete gelirsen görüşebiliriz. mazdaları yanyana çekelim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

oo hemşerim memnun oldum :) bizde şimdilik malatyadayız abi memlekete gelirsen görüşebiliriz. mazdaları yanyana çekelim :D

İnşallah olur,ben her sene malatyaya gelirim,ama bu sene bazı işlerimizden dolayı gelemiyorum,kımet olursa seneye gelirim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...