Jump to content

Mazda Avrupa


Guest maz14
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

"Mazda'yı Türkiye'de yeniden yaratacağız"

Mazda, Avrupa Başkan Yardımcısı Waring, yeniden yapılanma çalışmalarında sona yaklaştıklarını belirterek "İlk hedef satış değil servis organizasyonunu oturtmak" dedi..

Martta Mermerler Grubu ile distribütörlüğü sona eren ve sonrasında Türkiye'ye doğrudan girme kararı alan Mazda Motor, yeniden yapılanma çalışmalarında sona yaklaştı. Mazda Motor Avrupa Başkan Yardımcısı Philip Waring, gerekli tüm izinlerin alındığını ve gelecek yılın ilk çeyreğinden itibaren Türkiye'de kendi kurdukları şirketle hizmet vermeye başlayacaklarını açıkladı. Mazda markasını Türkiye'de yeniden yaratacaklarını söyleyen Waring, eski distribütörleri Mermerler'e çalışmalarından dolayı minnettar olduklarını kaydederek, "Mazda Türkiye'de 30 yılda önemli müşteri kitlesine sahip oldu" dedi. Gelecek hafta İstanbul'da Mazda bayileriyle bir toplantı yapacaklarını söyleyen Waring, ilk hedeflerinin satış sonrası servis organizasyonunu kurmak olduğunu kaydetti. Waring, şöyle konuştu: "Mazda bayilerine gönderdiğimiz mektuplar sonrasında mevcut bayilerin yüzde 80'ini bizle birlikte çalışma konusunda olumlu yanıt aldık. Haftaya 34 bayi ile biraraya gelerek, yaşanan sıkıntıları dinleyeceğiz. İlk hedefimiz Türkiye'deki Mazda kullanıcılarının servis ve yedek parça sorunlarını gidermek. Satış için acelemiz yok. Bu yüzden önceliğimizi satış sonrası servis organizasyonunu kurmaya karar verdik. İkinci planımız ise satış organizasyonunu yeniden kurarak, 2008' ilk çeyreğinden itibaren Mazda satışlarına başlamak." Yeni bayi olmak için çok sayıda başvuru aldıklarını anlatan Waring, bunlar içinde başka markaların bayilerinin de olduğunu söyledi. Bayi teşkilatını yeniden kurarken servis ve satış olmak üzere iki kontrat yapacaklarını belirten Waring, "İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi şehirlerde bayilerimizle satışa yönelik kontratlar yaparken Türkiye genelinde servis veren bayi ile kontrat yapacağız" dedi.

__________________________________________________ ____________

Hedef % 2 pazar payı

TÜRKİYE'DEKİ orta vadeli hedeflerinin yüzde 2'lik pazar payı olduğunu vurgulayan Waring, Türkiye'de yavaş yavaş hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceklerini söyledi. Mazda'nın tüm ürün gamını Türkiye'de satışa sunmayı planladıklarını belirten Waring, MX5 ve RX8 gibi spor modellerinin ithalatına ise talebi gördükten sonra karar vereceklerini kaydetti. Bu arada Mazda 6 modelinin yeni yüzüyle Frankfurt'ta yerini aldı.

Haberin orijinali...

http://www.sabah.com.tr/haber,B72A6...47455D7D7A.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Mazda'nın tüm ürün gamını Türkiye'de satışa sunmayı planladıklarını belirten Waring...

adam getircez diyo işte inanmıyo musunuz  :D  :D

gelsede inansak :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben 2.0 a da razıyım mps olamasada olur :D

bana motor deil body lazım abi onçün tampon ve spoiler getirselerde olur gerisi yalan zaten bana mps mi alcam sanki :D

Mazda'nın tüm ürün gamını Türkiye'de satışa sunmayı planladıklarını belirten Waring...

adam getircez diyo işte inanmıyo musunuz  :D  :D

haaa getürüülermiş ii bari :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yeni modellerden önce servis ağına öncelik vereceklermiş bunca yıl mermerleri takip etmemişler mi ne yapıyolar diye

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamam işte servis ağı ve hizmeti kötü olduğu için ona öncelik veriyorlar.Adamlar işi biliyor.Servis iyi değilse ve araba satıp küfür yerler.Aynı biz nasıl aldık ve küfür ettik.Yoksa araba satmak kolay modeller ve fiyatlar iyi olur ise.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İzmir deki Yeni Otomotiv de bekliyo evrakları imzalamak için.. servis işini hallettik o işin evrakları geldi imzaladık anlastık diyolardıda daa showroom tarafı için beklemedeydiler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

gecen hafta yapılacak Bayi toplantısı ne oldu?? hiç kimse merak etmyormu arkadaşalr? ne oldu toplantı da? neler değişti vs vs?

Bayi üye arkadaşlarımız var sanrım sitemizde? lütfen bizi aydınlatırmısınz detaylı olarak 8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üye olan arkadaşlar bayii veya servislerde ücretli olarak çalıştıkları için ticari sırları ifşa etmeye çekiniyorlardır haliyle, normaldir...

Ama Kayanlar Mazda da Tolga Bey sanırım bu işin sahiplerinden belki biraz bilgi verse o verebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında ben de ücretli çalışıyorum ama çok cesaretli olduğumdan size sırları vericem 8) Şaka bir yana arkadaşlar, şu anda bildiklerimiz sizinkilerden çok da farklı değil.Mazda öncelikle servis iyileştirmesine gideceğini satışa da daha sonra yöneleceğini duyurmuştu zaten ki bu yüzden benim tahminim showroomlar 3 ya da 4 ay arabasız kalacak.Çünkü stoklar ciddi anlamda azalıyor.Mazda almayı düşünen arkadaşlarınız varsa stoklar bitmeden acele edebilirler.Değişime çok az kaldı bence biraz daha sabredin.Farklı gelişmeler oldukça emin olun ki sizlerle paylaşıcam.Saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...