Jump to content

2016 Honda Civic Sedan 1.6 Dizel Otomatik İle Geliyor


Mümin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2016-honda-civic-sedan-16-dizel-otomatik

 

2016 yılında yollara çıkacak yeni Honda Civic Sedan 1.6 litrelik dizel motor ve otomatik şanzıman birlikteliğine sahip olacak.

 

Ülkemizde kompakt sedan pazarında ilgi gören modellerden biri olan Honda Civic Sedanı'ın yeni nesli ilk olarak Amerika versiyonu ile önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. Japon üreticinin Gebze Şekerpınar'da yer alan tesislerinde üretilecek olan 2016 Civic Sedan'ın Avrupa versiyonu ise Honda'nın yeni EarthDreams motor yelpazesine sahip olması ile güncel versiyonun rakipleri karşısındaki zaaflarını kapatacak.

 

Markanın geliştirdiği ve CR-V modelinde 120 hp ve 160 hp alternatifleriyle yer verdiği 1.6 litre 4 silindirli i-DTEC dizel motorlar, yeni Civic Sedan'ın en önemli kozlarından biri olacak. Araçla ilgili olarak ilk gelen bilgilere göre 1.6 litrelik dizel yeni Civic Sedan'da 120 hp'lik güç çıkışı ile yer alacak. Otomatik şanzımana artan ilgiye de kayıtsız kalmayacak olan Honda Türkiye, 2016 Civic Sedan 1.6 dizelde, yeni CR-V'de de görev yapan ZF kaynaklı 9 kademeli otomatik şanzımana yer verecek.

 

 

Aracın benzinli cephesinde ise 1.5 litrelik yeni Vtec turbo ünite yer alacak. Markanın geliştireceği 1.0 litrelik turbo benzinli ise Civic Sedan'da yer alamayacak, ilk olarak yeni Jazz'ın gövdesi altında sunulacak.

  • 2285830264-yeni-2016-honda-civic-sedan-3
  • 2285217332-yeni-2016-honda-civic-sedan-3
  • 2285823660-yeni-2016-honda-civic-sedan-3
  • 2285210728-yeni-2016-honda-civic-sedan-3
  • 2285454949-yeni-2016-honda-civic-sedan-3

 

Kaynak : http://www.ototeknikveri.com/haber/5044/2016-honda-civic-sedan-16-dizel-otomatik-ile-geliyor-ozel-haber

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu resimler gerçek ise ön iyi de arka hiç olmamış. O ne öyle tempra gibi.. Dizel işini bakalım becerebilecekler mi oda ayrı bir merak konusu. Şanzımanı hakkında bilgim olmadığı için yorum yapmayacağım. 1.5 Turbo motor ise güzel bir alternatif olacaktır. Şahsen ben Mazda da düşük hacimli motor ve turboyu bir arada görmek istiyorum. Tamam uzun ömürlü olmuyor motor çok ama gitsin şu araçlar biraz artık. 500 000 yapmasın 400 000 km yapsın. Ama biraz gücü hissedelim. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araba vergilerini motor hacmine göre değil beygir gücüne göre belirleseler ve bu turbo belasından kurtulsak 3.000 cc atmosferik 300 beygirlik arabalara binsek.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araba vergilerini motor hacmine göre değil beygir gücüne göre belirleseler ve bu turbo belasından kurtulsak 3.000 cc atmosferik 300 beygirlik arabalara binsek.

 

Bu sefer de 120 130 bg üstüne deli gibi vergi bindirirler :) Emisyon vergi muhabbetinde de yine turbo ön planda. Dizel turbosuz olmaz ama arkadan itiş, bol devir çeviren güzelinden bir atmosferik hayalimdir :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Honda ne yapsa türkiyede satar bence mevcut kasaya 1.6 dizel otomatik ile baya bir ilgi görür yeni kasayı hemen tr ye gelmez diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra ...

Honda ne yapsa türkiyede satar bence mevcut kasaya 1.6 dizel otomatik ile baya bir ilgi görür yeni kasayı hemen tr ye gelmez diye düşünüyorum

Aslında tam tersi olacak. 1.6 dizel sadece Türkiye'de üretilecekmiş. bu sebeple ilk biz sahip olma şansına sahip olabiliriz.

 

http://otomobil.mynet.com/yeni-modeller/yeni-civic-sedan-16-dizelle-geliyor-443

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güncel yeni bilgiler

 

1662216160776814532-700x357.jpg

Amerika’da sıcak hava testleri devam eden 2017 Honda Civic Sedan prototipleri casus fotoğrafçılardan kaçamadı.

10. nesil Honda Civic, belirgin farklılıklar gösteren gövde tasarımıyla ve selefinden çok farklı bir çizgiyle üst segmente göz kırpacak. Nisan ayında dikkaç çekici bir konsept araçla 10. nesil Civic’in ipuçlarını gösteren Japon üretici daha sonra patent fotoğraflarıyla yakalanmıştı.

(Concept video su )

(Patent fotoğrafları)

18401322341766060595-345x206.jpg5935948611421436997-342x206.jpg

Bu sefer ise USDM olarak bilinen Amerikada satılacak olan versiyonu görülen model, eğimli tavan çizgisiyle premium olmayan kompakt sedan sınıfındaki rakiplerine karşı şık bir görünümle darbe vuracak gibi görünüyor. Konseptteki kadar agresif bir tasarıma sahip olmayacağından neredeyse herkes emin olsa da, tamamen kamuflajlı gövdeden görebildiğimiz kadarıyla yeni Civic, rekabeti elinden bırakmayacak gibi görünüyor. Opsiyonel olarak sunulacak LED aydınlatmalı ön farlar ve bagaj kapağına uzanan bumerang şekilli arka stoplar da bunu kanıtlar nitelikte.

 

Kabine geçtiğimizde aracın Japon markanın gelenek haline getirdiği çift ekranlı konsol tasarımına sahip olmadığını görüyoruz. Honda’nın geleneksel dizilime geri dönmesinin aracın daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmasına katkıda bulunacağı düşünülüyor. Bütün opsiyonları üzerinde taşıdığı düşünülen prototip araç, deri döşeme ve ısıtmalı arka koltuklara sahip. Ayrıca kabinin daha geniş olduğu ve arka diz mesafesinin arttığı görülüyor. Genel olarak arttığı söylenen malzeme kalitesinin fiyat üzerinde çok büyük bir etki yapmamasını umuyoruz.

 

Küresel bir model olarak tanımlanan yepyeni Honda Civic sedan, sonbahar aylarında Amerika’da tanıtılacak ve coupe versiyonu onu takip edecek. Bu iki gövde tipi Kuzey Amerika’da geliştirilirken Avrupa’ya bağlı hatchback versiyonu İngiltere’de tasarlanıyor. Tüm gövde tipleriyle yenilenen Civic’in 2017 yılında piyasaya sürüleceği söyleniyor.

Tüm modeller yeni 1.5 litrelik direkt enjeksiyonlu turbo motor ve 6 ileri kısa aralıklı şanzıman ile gelecek. CVT seçeneği de yenilikten nasibini alacak. Honda sunacağı diğer motor seçeneğinin bilgilerini gizli tutmakta ısrarcı. Asyalı üretici, geleneksel motorların tüm müşteriler için yeterince ekonomik olacağını düşündüğünden Civic Hybrid ve Civic CNG modellerinin üretimine son vermeyi planlıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Yeni Civic HB görselleri de dolaşmaya başladı ,işte haberin detayları beyler bayanlar

 

yeni-2017-honda-civic-hb-tasarimi-ile-di

 

10. nesil Civic 2017'de çıkacak ve son 10 yılın aksine Ford Focus ve Volkswagen Golf'ü rekabette geri bırakmaya çalışacak. Daha verimli, daha geniş ve piyasada lider konumdaki güvenlik teknolojileri ile donatılacak araç İngiltere'de üretilecek. Firma Civic üretimi için Swindon'daki fabrikasına 200 milyon sterlin'den fazla yatırım yaptı. CR-V üretimi ise Kanada, Ontario'ya taşınıyor. Böylece Swindon yeni Civic otomobillerin üretim merkezi haline gelecek. Avrupa ve diğer en önemli piyasalar için üretim burada yapılacak.

 

ae-honda-civic-bw.jpg

 

Fotoğraflardan otomobilin nasıl görüneceğine dair fikir edinebiliyoruz. Yeni stil şu ankinden çok daha şık ve derli toplu. Honda yeni Civic'in görünümü ile ilgili en önemli ipuçlarını Nisan ayındaki New York Motor Show'da vermişti. Civic konsepti iki kapılı bir coupé olarak tasarlanmıştı ve ABD gibi piyasalara yönelik tanıtım ilgi yaratırken, Avrupa'ya yönelik beş kapılı Mk10'un nasıl görüneceğine dair de işaretler veriyordu. Agresif bir stile sahip ön kısım şık farlar ve vurgulanmış Honda logosu ile dikkat çekiyor. Tavan çizgisinin coupé tarzı olması, özgün arka lambalarla dikkat çeken arka kısmın kısa ve kalın olması bekleniyor.

 

 

İç kabinde ortada yer alan geniş dokunmatik ekran önceki bölünmüş ekran karışıklığını ortadan kaldırıyor. Buna rağmen bazı kontrol düğmelerine yine yer verilecek. Kabinin özellikle arka kısmı daha geniş olacak.

 

Araç sedan ve coupé modellere imkan veren yeni bir platform üzerinde inşa edilecek (İngiltere haricinde). Agresif bir Tourer station modelin 2018'de, yeni bir Type R modelinin de 350 hp çıkış gücü ile hemen arkasından çıkması bekleniyor.

 

honda-civic-mule-002.jpg

 

Geliştirme sürüşlerinde fotoğraflanan yeni Civic test araçları stil ile ilgili ipuçları verse de daha çok güç aktarım mekanizmalarını test etme vazifesi görüyor. Yeni Civic'te Honda'nın (HR-V'de de kullanılan) yeni 1.5 litre i-VTEC benzinli motorunun ve İngiltere'de üretilen 1.6 litre dizel motorunun yer alması bekleniyor. Bunların yanı sıra 6 kademe manuel ya da CVT vitesler sunulacak, 9 kademeli otomatik şanzıman da ihtimaller arasında. 

 

Daha büyük bir 2.0 litre turbo benzinli motor şimdiki 1.8'in yerini alabilir ve bir sonraki Type R'ın temelini oluşturabilir. Civic 2017'de piyasaya çıktığında fiyatının şu anki model ile benzer fiyatlara sahip olması bekleniyor.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 5 hafta sonra ...

Honda'nın 16 Eylül'de tanıtacağı yeni kasa 2016 Civic Sedan modeli, ilk kez canlı olarak görüntülendi.

 

2016-honda-civic-sedan-16-eylulde.jpg

 

Honda'nın 16 Eylül tarihinde resmi olarak Amerikan versiyonunu tanıtacağı yeni Civic Sedan, ilk kez canlı olarak Ann Arbor, Michigan'da görüntülendi. 2015 New York Uluslararası Otomobil Fuarı'nda segilenen Civic Konseptine ve daha önce ortaya çıkan patent çizimlerine paralel bir tasarıma sahip olduğu görülen yeni Civic Sedan, özgün çizgileri ile güncel modelden oldukça iddialı bir görünüme sahip. Full led farları, farların üzerine doğru ilerleyen krom ızgarası, bumerang şekilli arka farları, geriye doğru yükselen omuz çizgisinin yanında alçalan tavanı ile dikkat çeken yeni Civic Sedan, Amerika'da yeni jenerasyon 1.5 litrelik turbo benzinli motor ile birlikte tanıtılacak. Ülkemizde üretilecek Avrupa versiyonu ise ilerleyen günlerde tanıtılacak olan yeni Civic Sedan'da 1.6 litrelik dizel motor ve otomatik şanzıman alternatifi de bulunacak. 

 

2493887650-2016-honda-civic-sedan-ilk-re

 

2493802291-2016-honda-civic-sedan-ilk-re

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güzel tasarım ben beğendim bu araç alınır. Ben kolay kolay araç beğenmeyen biri olarak civic çağ atlamış :)  Bu araç bu şekilde gelirse piyasayı alt üst eder gibime geliyor. çünkü zf şanzuman kendini kanıtlamış BMW ninde kullandığı sorunsuz bir sistem. Dizel otomatk civic fiyatı ne olur acaba çok merak ediyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güzel tasarım ben beğendim bu araç alınır. Ben kolay kolay araç beğenmeyen biri olarak civic çağ atlamış :)  Bu araç bu şekilde gelirse piyasayı alt üst eder gibime geliyor. çünkü zf şanzıman kendini kanıtlamış BMW ninde kullandığı sorunsuz bi sistem. Dizel otomatk civic fiyatı ne olur acaba çok merak ediyorum

 

Ali'cim Civic çirkinde olsa kötüde olsa. Honda bir şekilde satıyor kardeşim. Aracın boyutlarını bilmiyorum ama. Görünüm olarak bana böyle "D" segmenti boyutlarında bir otomobil gibi gözüktü. Tabi bu fotoğraflar ve video aldatıyor olabilir. 

 

Canlı gözle görmek ve kullanmak lazım derim. Motor performansının iyi olacağından eminim. Ama sürüş dinamikliği, konforu, yol tutuşuna bakmak lazım.

 

Bu arada otomobilde ilk tuhaf bulduğum şey. Yan sinyal lambaları..Tam olarak çamurlukla, tamponun birleştiği yere koymuşlar. Ulan bir otomobilde en çok sürtülen yer orası..Her sürttüğünde hoop sinyalide değiştir. :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arka far tasarımı hariç gayet güzel olmus,,honda+zf sanzuman+dizel+otomatik

honda'da avantajın b.kunu çıkartmıs artık :2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:

70-95bin arası fiyatla satılır tahminim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende yeni Civic'i çok beğendim. TEbrik ederiz Hondayı. Yeni far sistemi, 1.6 dizel 120hp 300tork ve de 9 ileri otm şanzumandan bahsediliyor. Bunlarla bu araç çok çok iyi bi kombinasyon. Mutlaka hafiflemiştir gövde. Arka koltuk ısıtmaları da gördüm. Donanım olarak da ağzına kadar dolu belliki. Bu araç alınır.

 

Ama tabiki Dizel full paket+otm. Civic en fiyatı en az 90bin lira gelir. Focusu geçeceği kesin. Hakkıdır da :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • İlhan
      Yazan: İlhan
      Honda Civic göçük problemi araç sahiplerinin canını sıkmaya devam ediyor. Öyle ki bazı araç sahiplerinde 10 adet küçük gamze şeklinde göçükler mevcut. Biz de durumu daha iyi analiz edebilmek için sosyal medya hesaplarımızda açtığımız çeşitli başlıklarda konuya değindik. Takipçilerimizden de konu ile ilgili çeşitli fotoğraflar topladık.   Ayrıca şunu da belirtelim ki, Bu durum sadece ülkemizde üretilen araçlarda değil, ABD’de üretilip ABD ve Kanada’da satılan araçlarda da meydana geliyor. Ancak en azından şimdilik sadece Sedan kasa tiplerini kapsıyor gibi görünüyor.  Bunun yanında aynı araca sahip olan takipçilerimizden bazılarında göçük oluşmamış ancak dalgalanma meydana gelmiş, bazılarında ise her 2 sorun da kendini göstermemiş. Yani genel anlamda küresel bir sorun ve bir dönem üretilen araçları kapsıyor olabilir.   Honda Türkiye konu hakkında son açıklamayı aşağıdaki şekilde 1 gün önce yapmıştı;   “Halihazırda kullanımda olan bazı Honda Civic Sedan modeli araçların C sütununda yaşandığı iddia edilen sınırlı sayıdaki kaporta göçükleri ile ilgili, Honda Türkiye olarak resmi bir açıklama yapılması gereği doğmuştur. Bu konuda almış olduğumuz müşteri başvuruları ve tespit ettiğimiz bazı sosyal medya paylaşımları üzerine, gerek teknik ekiplerimizce gerekse bağımsız ve tarafsız otoritelerce yapılan test ve incelemelerde araçlarımızın fabrikadan çıkışlarında hiçbir sorunu olmadığı kayıt altına alınmıştır. Ancak yine de, müşterilerimizin beyanlarına istinaden söz konusu araçlarla ilgili detaylı bir teknik inceleme ve araştırma devam etmekte olup, bir sonuca varıldığında bilgiler muhatapları ile derhal paylaşılacaktır.”   Görüleceği gibi; Honda Türkiye bahsi geçen araçların fabrika çıkışında yapılan kontrollerinde herhangi bir sorun olmadığını açık bir şekilde belirtiyor. Yine de teknik bir incelemenin yapıldığı ifade ediliyor.   Ayrıca yaptığımız araştırma ile aracın ne gibi bir mimariye sahip olduğunu tespit ettik. Bu doğrultuda aracın mimari yapısını ve oluşan göçükleri inceleme fırsatı bulduk. Yapacağımız bu teknik analiz, oldukça kısıtlı verilerle gerçekleştiği için kesin olarak bu şekilde bir sonuç çıkar da diyemeyiz. Ancak yine de sonuca yaklaşabileceğimizi düşünüyoruz.   Bizim elimizde ise; ne soyup soğana çevirip inceleyebileceğimiz bir Honda Civic aracımız ne de bu araç üstünde çeşitli deneyleri yapabileceğimiz ekipmanımız bulunmuyor. Elde ettiğimiz bazı araç mimarisi çizimlerinin ve takipçi fotoğraflarının fikir verebileceğini düşünüyoruz.   İlk olarak Honda Civic göçük şikayetlerinin hangi bölgede gerçekleştiğine bir göz atalım;   Aşağıda yer alan fotoğraflardan honda civic göçük problemi net bir şekilde görülebilir. Ayrıca sayfa sonunda da farklı fotoğraflar yer alıyor. C sütunu yani arka kelebek camının en üstünde daha belirgin olan bu göçükler, ışık karşıdan geldiği zaman rahatlıkla görülebiliyor. Çeşitli Honda Civic Göçükleri;     Şimdi Honda Civic Sedan’ın kasa mimarisine bir bakalım;
      Aşağıdaki Honda FC5 Civic Sedan kasa mimarisinden de görüleceği gibi, tam da göçüklerin meydana geldiği bölgede 3 farklı parça yer alıyor. 1 numara ile işaretli en yüksek dayanıma sahip kırmızı parça A, B ve C sütununda tek bir parça halinde kullanılırken, 2 numara ile işaretli orta düzey dayanıma sahip mavi parça tam olarak C sütunundaki göçüklerin oluştuğu bölgede kullanılmış farklı bir parça olmasıyla dikkat çekiyor. Yani kırmızı parça ile büyük ihtimalle kaynaklı olarak birleştiriliyor. Ayrıca 2 numaralı bu parça, en düşük dayanıma sahip parça olan gri renkli 3 numaralı parça ile de diğer iki tarafından aynı şekilde birleştirilmiş. Yani 2 numaralı parçanın 1 ve 3 numaralı parçalar ile 3 farklı bağlantısı yer alıyor. Bu arada bahsi geçen bu parçaların çelik olduklarını da belirtmeden geçmeyelim. Önde yer alan turuncu parçada ise alüminyum tercih edilmiş.   Honda Civic Sedan’da kullanılan metal malzeme ve dayanımları   Honda Civic Sedan mimari Aşağıdaki bir başka fotoğrafta ise;
      Göçüğün tam olarak kırmızı ve mavi parçaların birleşiminde meydana geldiği görülebilir. Yani büyük bir ihtimalle, bu mavi parçanın diğer parçalarla olan bağlantısında bir sorun var gibi görünüyor. Sedan kasanın arka kısmının daha uzun ve biraz daha ağır olması nedeniyle bu parça bağlantılarında oluşan moment, parçada göçükler oluşmasına neden oluyor olabilir.   Honda Civic göçük probleminin bulunduğu bölge   Honda Civic Sedan’da yer alan göçüklerin parça birleşimlerine denk gelmesi   Hatta bu göçüklerin bir bezin iki taraftan güçlü bir şekilde çekilmesiyle oluşan gerilmelere benzediğini bile söylemek mümkün diye düşünüyoruz. Biz de bu durumu gösterebilmek için, gözlük bezini alttan ve üstten çekerek benzer bir görünüm elde etmeye çalıştık. Açıkçası bez örneği sayesinde C sütununda yer alan bu dalgalanma ve dikine göçüklerin, hangi yöne doğru etkiyen kuvvetler sonucu oluştuğunu tahmin edebiliriz diye düşünüyoruz. Solda Honda Civic göçüklerinin en bariz anlaşıldığı fotoğraflardan bir tanesi sağda çekiştirilmiş bez örneği   Diğer taraftan fotoğraflardan da görülebileceği gibi, kasa mimarisinin 3 parçalı yapısının aksine, göçüklerin olduğu parça oldukça büyük tek bir parçadan oluşuyor ve 3 farklı çelikten oluşturulmuş C sütununu da tamamen kaplıyor. 046036-TBA-A00ZZ numaralı bu parça arka camın ortasından aracın arkasına kadar uzanıyor. Yani 3 parçanın da tüm gerilmeleri bu parça üzerinde hissediliyor denilebilir. Aracın arkasında oluşan bir esneme esas olarak bu parçanın altında kalan 1, 2 ve 3 nolu iskelet parçalarını etkilerken, özellikle 2 nolu parçanın 1 ve 3 nolu parçalarla olan bağlantısı ciddi gerilmelere maruz kalıyor ve bu nedenle de 046036-TBA-A00ZZ nolu parçayı özellikle kelebek camı üstünde kalan kısımdan etkiliyor olabilir. Honda Civic Sedan, göçük oluşan 046036-TBA-A00ZZ nolu parça   Honda Civic göçük problemi sonuçta;
      Elimizdeki oldukça kısıtlı bilgiler doğrultusunda, Honda Civic göçük ve dalgalanma probleminin esas nedeni, C sütununda yer alan 3 parçalı ve farklı dayanıma sahip iskelet parçaları ve bunların birbirlerine olan bağlantıları gibi görünüyor. Özellikle tam da göçüklerin meydana geldiği parçanın altında yer alan ve diğer 2 parça ile 3 noktadan bağlantısı bulunan parça oldukça şüpheli. Bu 3 bağlantı iyi bir şekilde incelenirse bize göre sorunun kaynağı ortaya çıkacak gibi görünüyor.   Not: Yaptığımız bu teknik analizde herhangi bir parçayı deneye tabi tutmadık ve inceleme fırsatımız da olmadı. Sadece göçük oluşmuş bazı araçları dıştan canlı şekilde görme ve el ile muayene fırsatımız oldu. Ayrıca birçok fotoğraf da takipçilerimiz tarafından gönderildi. Bu nedenle konu hakkındaki fikirlerimizi aldığımız eğitim doğrultusunda belirttik ancak çok farklı nedenlerden dolayı da bu tip durumlar ortaya çıkabilir ve yaptığımız analiz sadece takipçilere fikir verme amacıyla yapılmıştır. Herhangi bir bağlayıcılığı da yoktur.                Kaynak: Sekizsilindir
    • NoooFearrrr
      Yazan: NoooFearrrr
      2018 Honda Civic Sedan dizel görücüye çıktı
      Honda, uzun zamandır beklenen ve üretimi Türkiye'de yapılan Civic Sedan'ın dizel motor seçeneğini tanıttı. Aracın satış fiyatı da belli oldu.
      Honda, son dönemde kaportalarda yaşanan göçükler nedeniyle otomotiv tutkunları arasında tartışma konusu olurken Japon markanın servis hamlesiyle eleştiriler hafiflemişti. Honda, bu hamlenin hemen ardından 2 yıldır beklenen Civic sedanın dizel versiyonunu Türkiye pazarında satışa sürüyor.

          lk etapta Executive ve Elegance donanım paketleriyle sunulacak olan otomobilin Premium paketi sene sonunda satışa çıkarılacak.   Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, yeni modelin tanıtımında yaptığı konuşmada, Civic sedan dizelin Türkiye'de yeni satış rekoru kırmalarına yardımcı olacağını söyledi. Satışa sunulduğu andan itibaren beğeniyle karşılanan yeni Civic sedanın 2017'de 19 bin 171 adet satıldığı bilgisini veren Tsumura, ayrıca bu modeli ihraç ettikleri ülke sayısının 6'dan 33'e çıktığını, artan talebe karşılık yıl sonunda ikinci vardiya üretime başladıklarını dile getirdi. Honda'nın açıklamasına göre 1.6 elegance dizel 121.000 TL başlangıç fiyatıyla, 1.6 exclusive dizel ise 130.000 TL başlangıç fiyatıyla satılacak. Sunroof, deri koltuk ve navigasyon sistemli dokunmatik ekran ise standart olarak geliyor.Giriş seviyesi olarak sunulan Premium donanım seviyesinde 16 inçlik alaşım jantlar, otomatik yanan farlar, adaptif hız sabitleme sistemi, ısıtmalı ön koltuklar ve sekiz hoparlörlü 180 Watt gücünde ses sistemi devreye giriyor.legance donanım seviyesinde bunlara ilave olarak Honda Connect bilgi ve eğlence sistemi, çift bölgeli otomatik klima, 17 inçlik alaşım jantlar, ön ve arka park sensörleri ve geri görüş kamerası sunuluyor.Ürün gamının tepe noktasını oluşturan Executive donanım seviyesinde ise deri döşeme, LED ön farlar, uyumlu akıllı telefonlar için kablosuz şarj, Garmin uydu navigasyon, ısıtmalı arka koltuklar ve 10 hoparlörlü 452 Watt gücünde premium bir ses sistemi sunuluyor. Dizel motorların Volkswagen skandalı sonrası gündemde daha fazla yer bulmasına neden olan emisyon salınımlarında Honda değerleri 100 km mesafede 91 gram. Araç aynı zamanda her 100 kilometrede 3.4 litre yakıt tüketimine sahip.6 ileri vitesli manuel şanzımanla satışa çıkacak aracın performans değerleri ise 1.6 litre motorda 4000 devir için 120 beygi gücü ve 2000 devirde de 300 nm olarak açıklandı. Temmuz ayından itibaren 9 ileri otomatik ve hatchback versiyonu da geliyor.Altı ileri manuel şanzımanla kombine edilen Civic sedan 0’dan 100 km/s hıza 9,9 saniyede ulaşıyor.   Kaynak : mynet
    • İlhan
      Yazan: İlhan
      Arkadaşlar merhaba,
      İnternette karşıma çıktı yeni kasa Honda Civic kasalarda ciddi sorunlardan şikayetlerden bahsediyorlar kullanıcılar. Aracın kaportasında - direk- tavan - sütunlarda yamuklukların olduğu söyleniliyor. Show roomdaki araçlarda bile bu sorunun olduğu, ışıkla birlikte gün yüzüne apaçık ortaya çıktığı söyleniliyor.
      Adamlar sırf bu sorun için sosyal medyada Honda Civic FC5 Mağdurları diye grup kurmuşlar. Şu sıralar da change.org den bir imza kampanyası başlatmışlar.. Durum çığ gibi büyüyor...
      Sosyal Medya Grupları;
      https://www.facebook.com/groups/811116725693429/?fref=ts
      Gruba üye olurken neden üye olmak istiyorsunuz şeklinde soru çıkıyor.. Yeni Honda Civic almayı düşünüyorum - araştırıyorum şeklinde geçebilirsiniz.
      Bir video çekmişler ama..Çok ama çok amatör ve tam anlamıyla amacına ulaşmamış bence video..
       
      Şu sıralar Honda Türkiye (Gebze) Fabrika önünde gösteri yapmayı planlıyorlar...
      Yakın zamanda daha sıcak haberler duyabilir görebiliriz bu konuda..
      Honda'nın Test Aracındaki Göçük.
      https://www.facebook.com/mustafa.koparan.90/videos/10213318338206972/
    • Misafir
      Yazan: Misafir
      Darısı Mazda'ya ;
      Japon marka Honda, 2016 yılında Avrupa’nın en hızlı büyüyen otomotiv markası oldu.
      Son iki yıldır ürün gamını yenileyen ve yeni modellerle genişleten Honda, 2016 yılında Avrupa ve EFTA pazarlarında yüzde 20,8'lik büyüme kaydetti.
      Honda Türkiye ise özellikle Aralık ayında yakaladığı satış ivmesi ile Honda'nın Avrupa pazarında Aralık ayı satış lideri oldu. Markanın ürün gamına olan talep artarken özellikle HR-V, Jazz ve Civic modellerinde ciddi satış artışları yaşandı. Honda 2017 yılında Avrupa'nın en önemli beş pazarında büyüme kaydetti.
      Honda, 2016 yılında Avrupa'nın en hızlı büyüyen ana otomobil markası oldu. ACEA verilerine göre Honda Aralık sonu rakamlarıyla Avrupa ve EFTA ülkelerinde 2016 yılında 159.126 adet otomobil satışı gerçekleştirdi ve 2015 yılı ile kıyaslandığında yüzde 20,8 büyüme kaydetti. Böylece Honda, yüzde 6,8 büyüyen Avrupa pazarının 3 katı büyüme gösterdi.
      Honda Türkiye ise Aralık ayında önemli bir satış ivmesi göstererek Avrupa ülkeleri içinde birinciliği elde etti. Honda'nın mali yıl satışlarında ise Honda Türkiye İngiltere'nin ardından ikinci oldu. Bu başarıda Şekerpınar fabrikasında üretilen ve Ekim, Kasım, Aralık aylarında 6 bin 623 adet satılan Civic Sedan'ın etkisi büyük oldu.
      Honda 2016 yılında tüm ürün gruplarıyla etkin bir performans sergilerken özellikle HR-V, Jazz ve Civic modellerinin satış performansı dikkat çekiyor. Honda HR-V Avrupa ve EFTA* ülkelerinde 34.921 adetlik bir satış performansına imza atarken, Jazz satışları bir önceki yıla oranla yüzde 26 artarak 39.613 adet ve yeni Type R modelinin sağlamış olduğu ivme ile Civic ürün gamı satışları ise yüzde 4,9 artarak 47.300 adet olarak gerçekleşti.
      Honda, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya olmak üzere Avrupa'nın en önemli beş pazarında da büyüme kaydetti. En büyük büyümeyi yüzde 98 ile İtalya pazarında kaydeden Honda yüzde 47,7 ile Finlandiya, yüzde 38,6 ile Portekiz ve yüzde 58,1 ile Romanya olmak üzere diğer Avrupa ülkelerinde de büyüdü.
    • Mümin
      Yazan: Mümin
      Honda, Ford, Rolls-Royce, Mercedes-Benz ve Tesla'yı geride bırakarak Google'ın Amerika'nın önde gelen otomotiv markaları listesinin başında geldi.

      Google'ın en çok aranan isimlerden aldığı sonuçları karşılaştırdığı 2015 listesinden farklı olarak, Google Trends 2016 listesinde, arama trafiğinde en belirgin ve sürekli artış gösteren, en yüksek öneme sahip isimler sıralandı. Honda ile ilgili anahtar kelimeler arasında özellikle güncellenmiş 2017 CR-V modeli için yapılan aramalar zirve yaptı, bunu 2017 Pilot, 2017 Civic, 2017 Accord ve 2017 HR-V anahtar kelimeleri takip etti. İkinci sıradaki Mercedes-Benz yıl boyunca tutarlı kaldı ve Florida ve Georgia'da özellikle popüler bir anahtar kelime oldu.

      Üçüncü sırada ise, Mart ayının sonlarında Model 3'ün lansmanını takiben popülaritesi büyük bir hız kazanan Tesla yer aldı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, elektrikli otomobilleri seven Kaliforniya eyaleti Tesla'yı en çok arayan eyalet oldu.

      Listede Volvo dördüncü, Lamborghini beşinci sırada yer aldı. Skrillex ve Rick Ross tarafından Purple Lamborghini'nin piyasaya sürülmesinin ardından İtalyan otomobil üreticisi Lamborghini için yapılan aramalar zirveye ulaştı.

      ABD'de bu yıl en çok aranan 10 otomobil markası listesinde Ford, Jaguar, Bentley, Maserati ve Rolls-Royce da yer aldılar.
       
      Listenin ilk onu şu şekilde:
      1. Honda
      2. Mercedes-Benz
      3. Tesla
      4. Lamborghini
      5. Volvo
      6. Ford
      7. Jaguar
      8. Bentley
      9. Maserati
      10. Rolls-Royce
       
      Kaynak

×
×
  • Yeni Oluştur...