Jump to content

3.Nesil Mazda 3'te Ön Camları Yarım İndirdiğinde Gelen Tıkırtı Sesi


serdarhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba bildiginiz üzere 4 5 ay kadar onca yeni mazda 3 alarak mazda ailesine katıldım. Arabadan gayet memnunum.yaklasik 5000 km ye geldi.son bir iki gündür aracımin her iki on cami bir kaç Parmak kadar aşağı indirdiğiniz de hafif bozuk yolda tıkır tıkır ses geliyor.acayip rahatsız oldum servise gittim .

 

usta bu öncekiler de de oluyordu dedi sprey süreyim düzelir cam kaucugundandir diyerek resmen savusturmaya kalkti..halbuki camin yuvasina tam oturmadigi belliydi anlatmaya calistim valla bunlar yeni bize soylesinler bizde yapalim ozaman dedi.ise bak sen onlarca para ver 4 ay sonra arabadan sesler gelsin servis sebebini bilmesin.

 

Iste bu yüzden soğudum arkadaş.bu në rezalet anlamadım 11. Arabam 5.farkli model ilk defa karşılaşıyorum.sesin sebebini bilen varsa anlatsın lütfen. Ayrıca yine mazda servisiyle yaşadığım 2. Olayda anlatayım.5_6 hafta önce ankaraya erzurumdan gidip geldiğimde ufacık bir göçük oluştu ki benim gibi arabasına titreyen biri olarak hergün onu öyle görmek zulümdu. Erzurumda ki yılmazlar yetkili servisine gittiğimde 4 5 güne vakum gelir bizde siparis ettik dediler tam 10 kere aradım donmediler. Tesadüfen gittiğimde vakum un geldiğini öğrendim neyse usta baktı (yukardaki aynı usta;))vakum a gerek yok dedi.cekicleriz olur biter dedi .

 

madem öyle haftalarca niye beklettin benimseyen 20 dk uğraştı olmadı yanındaki arkadaşım bırak abi çekicleye çekicleye mahvetti dedi.tanidi gi kaportaciya gittik 30 sn de halletti.herneyse mazda servis kalitesi boyleymis onuda anladik.

 

sonuc olarak bu ses ın kaynağını sebebi nı bilen yaşayan varsa paylaşsın lutfen yoksa bu servislerın basıretsızlıgınden arabayı satacam

İlhan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

camdan gelen bu tür tıkırtıların çoğu zaman nedeni cam yuvasına giren yabancı cisimlerdir. cam yuvasının temizlenmesiyle de sorun çözülür. Ama sizinkide sanki sorun başka bir darbe sonucu cam yerinden kaymış olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Serdar merhaba.. Erzurum servisi hakkında şikayetler çok fazla gerçekten. Pek umursadıkları da yok bu şikayetleri. Ankara'ya gelip gittiğinde Ankara'da göstermeyi deneyebilirsin bir de. Yanlış hatırlamıyorsam Konya'ya da gelip gidiyordun, buradaki servis de çok ilgilidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim honda aracimla servisde boiyle bi diyalogum gecmisti kaportacinin dedigi (asli varmi bilemem) o boslugun normal oldugu yoksa camin patlayacagi gibi biseyler demisti

Bosluk dedigim cami indirdiginizde elinizle cami tutun sag sol yapin oynadigini fasrk edersiniz iste o bosluk

Ses yapiyo

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam 4900 km bu ses yoktu şimdi mi olduk? Evet konya lıyım oraya da gidiyorum bu arada antalya servisi nasıl 15 20 güne oraya tayinim çıktı gidiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı cam sorunu benim aracımda da oluştu. Ankara servisi de içine giren pislikten oluyor döşemenin sökülmesi lazım dedi. tabi söktürmedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ankarada konyada servise götürmeniz Aracınız ve sizin sağlığınız için çok daha iyi olacak sanıyorum.

Aynı cam sorunları Toyota larda da oluyor. Cam fitillerinin kirlenmesinden, camın ve fitilin tozlanmasından tutun içine kaçan pislikten de olabilir. Yuvasından kaynaklanacağını hiç sanmıyorum. Islak mendille camıve fitilleri bir güzel silin. Silikon spreyiniz varsa da fitillerin üstünden geçin. Eminim sorununuz kalmayacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşım bende de aynı sorun var.Bu öyle pislik mislik sorunu değil. Benimde arabam 6300 km de Ağrı'da yaşıyorum.Aracın camı açıksa tıkır tıkır ses geliyor.Ya tam kapalı olacak yada tam açık arada kaldı mı, bozuk ve taşlı yollarda takır takır vuruyor.Çözüm üretemedim ben henüz kapıyı da söktürmek istemiyorum ama sinir bozucu.Kim önce çözüm üretirse paylaşsın benim problemim şimdilik sağ ön camda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Camdan gelen ses için tavsiyem, kapı içini açıp kendin bir bakman cunku o tarz sürpriz sesleri servis elemanları da tam olarak bilemez. Benim araçta camda sorun değil fakat sürücü kapısındaki kilitbazen tutukluk yapıyor onun bakımını kendim yapmayı düşünüyorum, fakat henüz zaman ayıramadım. Kendi yaptığın bakım en kraldır.

 

Kaporta konusuna gelince tavsiyem birkaç kaportacı ziyaret ederk sorular sorarak kaportacıları ön değerlendirmeye tabi tutman. İlk tavsiye edilen kişiye alelacele gidince tamirci olsun, kaportacı olsun bir güzel öpüyorlar. Benim ibretlik bir deneyimim vardır,  2009'daki Peugeot'umun ön aksından 100km üzeri hızda ses geliyordu, ofisten bir arkadaş "süper tamir ediyor" diye bir tamirci tavsiye etti arabayı ona emanet ettim, 2009'un parasıyla tam 1400TL masraf ödedim ve aracı teslim aldığımda o ses hala devam ediyordu!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kronik bir soruna benziyor o halde. Bu kadar düşük kilometrelerde bu ses normal değil. Benim aracım 2010 model hiç bir şekilde fitil temizliği veya kapının içinin temizliği yapılmadı böyle bir ses yok. Pislikten olsa 5 yılda hayli pislik toplamıştır. Bilmem takip ettiniz mi 2. nesillerde de ön camdan gelen bir tıkırtı vardı ve sonunda çözüldü. Servislere bilgi verildi ve hemencecik yapıldı. Mazda Tr ye bildirin bence. Yeterli sayıda talep gelirse araştırılır, sorun çözümü üzerine çalışılır, servislere bilgi verilir ve çözülür. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya arkadaş pislik olayı değil bu 10 15 yaşını devirmis artık cam yuvasinin özelliğini yitirdiği zamanlarda oluşacak bir ses.resmen cam icinde oynuyor ve ses yapiyor.usta dediki mazda nin kronik sorunudur bu.ne demek ya?öyle olsa bu forumda 100 tane cam sesiyle alakali konu başlığı acilir di.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazdalarda kapı içerisinde dış kaportaya lehimlenmiş geiş yay biçiminde dar metal levha. Görevi camı sabit tutmak desteklemek. Büyük ihtimalle tek taraftaki lehim atmış taşlı yolda cama dokunarak bu sesleri çıkarır. Döşemeyi söküp bu metal levhanın iki ucuda sabitmi, kopmuşmu ona bak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 nesil mazda 3 umde de benzer bi sorun var yalnız hareket halinde değil. Cam tam kapalı değilken kapıyı kapatınca cok ciyak bi ses cikiyor. Elimle oynadigimda cam çok çabuk ileri geri gidiyor. Yukarıdaki yorumda arkadaşın bahs ettiği yer gevşemiş yada kırılmış olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

        Her iki öncam aynı anda bu probleme sebebiyet verdiyse yabancı cisim girme olasılığı gider, herkangi bir bağlantı yerinin kırılması ihtimalide gider, ikisi aynı anda kırılamayacağından , geriye kalıyor cam desten kaucuklarının veya keçelerinin deformasyonu, oda yeni araba olduğundan ihtimal dışı kalır, tek ihtimal kalıyor bir şekilde cam yuvalarında boşluk oluşması buda ancak buda ancak cam destek keçeelrinin veya kauçuklarının yerinden çıkması veya yerinden kayması, söküp bakmak gerek, emin olunuz bu ciddiyetsiz usta bozuntularına bende çok kıl olurum, yapıyorsanız adam gibi yapım bilmiyosanda deki bilmiyorum kimsenin gözünü boyamaya kafasını ütülemeye, markayı kötülemeye hakları yok. Rakip markaların ustaları bile bu lafları etmez.          Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her iki öncam aynı anda bu probleme sebebiyet verdiyse yabancı cisim girme olasılığı gider, herkangi bir bağlantı yerinin kırılması ihtimalide gider, ikisi aynı anda kırılamayacağından , geriye kalıyor cam desten kaucuklarının veya keçelerinin deformasyonu, oda yeni araba olduğundan ihtimal dışı kalır, tek ihtimal kalıyor bir şekilde cam yuvalarında boşluk oluşması buda ancak buda ancak cam destek keçeelrinin veya kauçuklarının yerinden çıkması veya yerinden kayması, söküp bakmak gerek, emin olunuz bu ciddiyetsiz usta bozuntularına bende çok kıl olurum, yapıyorsanız adam gibi yapım bilmiyosanda deki bilmiyorum kimsenin gözünü boyamaya kafasını ütülemeye, markayı kötülemeye hakları yok. Rakip markaların ustaları bile bu lafları etmez. Geçmiş olsun.

Serdar beye Antalya servisi hakkında bilgi verebilir misin? En çok sen tanıyorsundur herhalde kendilerini
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim anladığım kadarıyla servisler baştan savmak için kronik sorun bile olsa normal bişeymiş gibi tutum sergilemeleri. mesela ben de camı kaparken tam sona dayanırken kapı döşemesinin şişmesinden uyuz oluyorum başka arabalarda olmuyor sadece daha önceki hondam da oluyordu şimdiki mazdam da oluyor sorduğumda normal diyorlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun. Bence araçtan soğuyacak bir durum yok. İlk tavsiyem Mazda İletişime durumu ve şikayetinizi bildirin. Sonra onların yönlendirmesini bekleyin. Sonuçta aracınız servislerin değil Mazda'nın garantisi altında. Doğru şekilde ilerlerseniz en uygun çözümü bulacağınızı düşünüyorum

 

Not: Antalya yılların servisidir ve sadece Mazda ile uğraşır. Orada çok daha rahat ilerleyebileceğinizi düşünüyorum.

 

Not: Aynı problem benim aracımda da var. İşin gerçeği üstüne gitmedim çok da canımı sıkmadı. Sanırım biraz kronik bir problem Mazda'larda. 2004 Mazda6 aracımda da vardı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Neyse antalyaya gittiğimde ugrayacam artık olmadı konya servisi. Allah erzurumdaki lere sabır versin.yorumlariniz için tskler.son olarak özellikle antalya yada Konyada ismen tanıdığınız usta varsa direk onu bulayim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yurtdışı forumlarda birazcık bakındım. Öncelikle yanınızda oturan yolcuya yolculuk esnasında ses geldiğinde eliyle kapıya ve B sütununa bastırmasını isteyin, ses kesildiği noktaya odaklanın.

B sütunundan bir plastikten geldiğini keşfedenler olmuş. Bir de kilit mekanizmasından geldiğini keşfedenler olmuş. Kapı iç trimini söküp yalıtım malzemesi koyarak sorunu çözmüşler genelde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...