Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Klima Fan Sesi


Anarchist
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba,

Klima açıkken ve fan yüksekken tiz bir ses geliyor. Rulman sesi gibi ama çok ince. Gaza bastığımda yükseliyor. Aynı sorunu yaşayan var mı? Kulak tırmalıyor. Bu bir arıza olabilir mi? :(

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forumda 3.nesil Mazda 3'lerde ilk defa duyuyorum bu sorunu. 

 

Gaza bastığında artıyor deyince, klimadan mı acaba sorusu geliyor aklıma. Fan açık A.C tuşu kapalı konumda da bir deneyin.

Gaza bastığınızda arttığından %100 emin olun. Klima kanal tertibatına bir pislik/kurumuŞ yaprak vs kaçmış olabilir. Polen filtrenizi bir kontrol edin ne durumda diye.

 

2.Nesil Mazda 3'lerde klima fan motoru arıza yapmıştı. Klimanın üflemesini yükselttiğinizde tiz bir ses çıkarıyordu. Sanki dönmekte olan pervaneye bir şey sürtüyormuş gibi bir sesti. Yapılan kontrollerde klima fan motorundan olduğu ortay açıkmıştı. Garantiden yenisiyle değiştirilmişti.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bakım biriminde olduğumdan az çok seslere aşinayım. Evet dediğiniz gibi klima açıkken ve fan yüksekken var ses. Birde gaza biraz yüklendiğim de dahada belirginleşiyor. Yani şu anda kabul edilebilir bir seviyede rahatsızlık veriyor ancak artarsa sıkıntı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...