Jump to content

Tebliğ Edilmeyen Trafik Cezası


GökayT
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arabamı noterde satarken, ödenmemiş trafik cezanız var dediler. O anda cepten internete girdik baktık teee 1 kasım 2014' te 172 Lira ceza yemişim, ne cezası, nerede kesilmiş, ne olmuş hiç bir bilgi yok, neredeyse yıl dönümü gelecek, üzerine faiz binmiş 240 lira olmuş, benim tesadüfen o anda haberim oluyor, arabayı satıyor olmasam noter söylemese belki yıllarca haberim olmayacaktı.  :police:

 

Benim bildiğim kadarıyla gıyabınızda kesilen trafik cezaları adresinize 10 gün içinde tebliğ edilmez ise o trafik cezası geçersiz sayılıyor. Bu konuda bir çok mahkeme kararı var. 

O anda işi yetiştirmek için cezayı internet üzerinden ödeyip geçtim fakat bu ceza aslında geçersiz. Mahkemeye başvurmak için 16 lira gibi bir harç ödemek yeterliymiş, mahkemeye başvurmayı düşünüyorum.

 

1) Arabayı satmış olmam durumu etkiler mi ?

2) Forumda bu şekilde bir olay yaşayan ve mahkeme kararıyla trafik cezasını iptal ettiren var mı ? 

3) İzlenecek prosedür tam olarak nedir ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

postacının evde bulamadım muhtara bıraktım gibi bir hikayesi oluyor. Tebliğ edilmiş sayılıyor o şekilde.

trafik.gov.tr adresinden zaman zaman kontrol edin arkadaşlar plakayı. Ben yokken park cezası yazmışlar Edirne'de arabaya. Arabanın yanına gelince ordaki esnaf söyledi ceza yazdılar diye. 5-6 gün sonra siteden kontrol ettiğimde cezayı gördüm tutarı ve yeri ile beraber.

 

maliyenin gib.gov.tr adresinde ceza görünmüyor bu arada. Oraya düşmesi aylar alıyormuş zaten

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlış bilmiyorsam sadece sulh ceza mahkemelerine itirazda bulunabiliyorsunuz. 

Hatta muhtara bıraktım hikayesinin yanında gazetede yayınladık komedisi de vardı..  

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cevaplarınız için teşekkür ederim. 

Pazartesi günü ilk önce mahalle muhtarına gidip adıma gelen evrak olup olmadığını sorucam, varsa bile bizim ganyancı ihtiyar muhtar kasım 2014 ten beri saklamışmıdır orasıda ayrı muamma :D , ordan çıkıp ptt' ye sorucam belki bilgisayardan görebilir diye, ordan çıkıp bağlı bulunduğum ilçedeki trafik şubeye arabamın noter satış kağıdıyla birlikte gidicem, kim yazmış, niye yazmış, nerde yazmış bu cezayı öğrenmeye çalışıcam, alacağım cevaplara göre yine bağlı bulunduğum ilçedeki adalet sarayına gidip sulh ceza mahkemesinin harcını yatırıp dava açıcam .

240 lira asgari ücretin neredeyse 4 te biri eğer ki geri alabilirsem alıcam, bırakmaya niyetim yok .

Karşılaştığım durumları ve aldığım sonuçları burdan paylaşırım . :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok geçmiş olsun...

 

3-4 sene önce sultangazi - istoç yoluna 70 hız sınırı koymuşlardı. Kamera girişi ve çıkışı okuyarak hesaplıyormuş. Abim ve babam tabi iki radar öncesi yavaşlayıp arada bastıkları için her geçişleri hız sınırı ihlali olmuş. Bir gün 2 ceza geldi ardında ertesi gün bir tane daha ertesi gün bir tane daha... Tebliğ 1 aydan sonra geldiği için tabi ilk tebliğ 1 ay sonra geldiği için ilk cezaya kadar defalarca kesmişler. 20 den fazla ceza oldu elimizde. İnternetten girip araştırdım ve kanunda tebliğ süresi yanlış hatırlamıyorsam 1 aydı. Bize tebliğler de 35 gün civarıydı. Örnek dilekçe buldum ve ayrı iki araba için düzenledim verdim babama mahkemeye başvurdu. Cezaların büyük bir kısmı iptal oldu 7 tanesi kaldı. Neden kaldıklarının sebebini bilmiyorum araçlardan biri şahıs diğeri şirket üzerineydi. Tebliğ süresi de olabilir ben takip edemedim yoğunluktan; sadece ilk gece çok canım sıkıldığı için oturup araştırıp hazırlamıştım. Kendi yediğim birkaç tane cezada vaktim olmadığı için(genelde 100 lira civarı cezalar) ödeyip geçtim. Dilekçe hazırla mahkemeye en az 2-3 sefer git araba parkı vakit harç masraf v.s. ödemek daha kolay geldi her seferinde.

 

Sonrasında hızlandılar ve tebliği hıclı yapmaya başladılar. Sonradan yediğimiz cezalar genelde 10 günde geldi ve eğer evde bulamadılar ise kapıya evde bulamadık cezanız muhtara tebliğ edilecek diye yazı yapıştırdıkları için de kaçış şansı kalmamıştı.

 

Sizin cezanızın miktarı az değil, arkasını takip eder iseniz muhtemelen sonuç alırsınız...

 

Tekrardan geçmiş olsun..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...