Jump to content

Yeni Hyundai Elentra


evranoz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2016’da piyasaya çıkacak olan yeni Hyundai Elantra üretildiği fabrikada gizlice fotoğraflandı.

Kısa bir süre içinde tanıtılacak olan yeni Elantra’da ön tasarımında Audi’dekilere benzer bir ızgara kullanılmış. Izgaranın yanı boomerang şekilli hava girişleri ve de yeni tasarım farlarıyla desteklenmiş. Arkaya doğru geçtiğimizde ise yenilenen LED arka farlarına rağmen geleneksel Elantra çizgilerinin korunduğu gözlerden kaçmıyor.

İç mekanında eğimli yüzeylerin bolca kullanıldığı şu anki Elantra’da, yeni modelde bundan vazgeçilmiş. Kullanışlılığın ön planda olduğu iç mekanda üç kollu yeni direksiyon simidi, yeni bilgi-eğlence sistemi ve metalik trim ilk göze çarpan detaylar.

Yeni Elantra’nın motor cephesiyle ilgili bilgi vermekten kaçınsa da, modelde 175Bhp’lik 1.6 T-Gdi’ında kullanılacağı yönünde.

Otoparktan alıntıdır...

post-8022-0-18304400-1440789114_thumb.jp

post-8022-0-34031100-1440790258_thumb.jp

post-8022-0-55220700-1440790287_thumb.jp

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elantra buysa kimbilir yeni i30 nasıl olur.    Hyundai çok sağlam iş yapmaya başladı bir de 1.4-1.6 benzinli motorlarını değiştirse tam süper olacak

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.6 175 hp'yi şimdi gördüm.  Yanlış hatırlamıyorsam Tucson için de aynı motordan bahsediliyordu :D

Ah bir de i20'ye şu yeni 1.0 motoru koyup getirseler tam süper olacak amma..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İç konsol bana göre daha başarılı olmuş fakat  Vw grup araçlarda görmeye alışık olduğumuz gibi üst konsol yerleşimi yapılmış yani fark yaratılamamış. Önceki Hyundai nesillerinde kullanılan eğimli hatlardan biraz daha düz hatlara geçilmiş.

Direksiyonu görür görmez " Kıa Ceed Pro GT " dedim ve görsellerine baktım bayağı benzer olmuş. Fotoğraftaki versiyonda kulakçık benzeri şeyler görünmüyor ama tahminimce fonksiyonların çoğunu direksiyon üzerindeki tuşlar üzerinde yoğunlaştımışlar. Benim eklediğim görseldeki donanım seviyesi sanırım farklı (düşük)

2016-Hyundai-Elantra-Spy-Photo-8.jpg

Arka tasarımdaki led tasarımını pek sevemedim. Ama gece çok farkedilir bir görünümü olacaktır bence. Bagaj kapağının olduğu arka kısımın tasarımı da bence güzel. Çizgisel hatlar ve kullanılan eğimler, kabartmalar..vs güzel görünüyor.

Ön tasarımdaki ızgara bu açıdan alt orta kısımda ve biraz küçük kalmış gibi görünüyor. Yeni hyundai çizgilerinde olduğu gibi daha düz çizgilerden oluşan bir yapısı var ama bana pek albenisi olan bir ızgara tasarımı gibi gelmedi. Sanki biraz daha fark yaratılıp biraz daha işçiliği ön plana çıkaran bir tasarım çizgisi tutturulabilirdi. Yeni i30'da bu ızgara bence daha şık görünüyor.

Kişisel puanım bu görsellere  göre 10/7 :)
 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...