Jump to content

Voltaj Sabitleyici Hakkında


kazanci
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar selamlar,

Ebay de "voltage stabiliter" diye bir cihaz gördüm. Gerçi cihaz gibi değil ama bir çok faydalı özelliği olduğu söyleniyor.

Bilgisi olan varmı?

Teşekkürler.

A.KAZANCI

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

bORA nın arabada görüp sormuştum bende enjektörlerin zamanlaması falan şaşırmıyor bu sayede gibi bişe demişti

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Yeni modellerde böyle birşeye gerek olacağını sanmıyorum, hatta eski modellerde bile gerek olacağını sanmıyorum.. :)

valla bilmiomda performans bile veriomuş :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

HKS , santoyo(ki piyasada bulunması çok zor) , bu ekipmanların kalitelileri yarış araçlarında dahi kullanılıyor. normalde araç beyninin ve enjektör açma kapama , ateşleme vs... gibi bilgilerin gitmesi 12V olarak belirlenir (binek araçlarda) eğer 12V'dan fazlası gelirse aracın beyninde , elektronik aksamında , müzik sisteminde çeşitli arızalar meydana gelebilmekte. Aracı çalıştırdığınız an voltaj 12V'dan 13-14.80'lere yükselir. sistem yeni dahi olsa bu bu voltaj değişimini tölere edebilmesi harici bir parça olmaksızın imkansızdır. voltaj dengesizliği nedeni ile devreler üzerindeki koruyucu vernik benzeri koruyucu / izole edici malzeme zaman içerisinde özelliğini kaybeder. ilerleyen yıllarda yakıt artması , ECU hassasiyetinin kaybolması vs... gibi durumlar söz konusudur. Milisaniyeler ile ayarlanan enjektör açma kapama zamanın şaşırması pamuk ipliğine bağlıdır , bu da size yaklaşık olarak 100km'de 300ml - 1000ml gibi bir benzin sarfiyatı şeklinde geri döner. özellikle müzik tesisatı bulunan araçlarda elektrik dengesizliği çok daha fazladır. ben cihazı 1yıldır kullanıyorum bende HKS var topraklama kabloları ile birlikte , takmadan önce yaptığım ölçümlerde 15.27V gibi rakamları görüyordum , şuan en dengesiz akımda bile 13.25V geçmiyor. normalde 12.6V 12.2V gibi... çok gerekli birşey değil belki ama ben aracı 0km alıp garantisi bitince satacak olan insanlardan değilim o nedenle hertürlü ayrıntıyı gözönünde bulundurmam gerekiyor ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kaç BG veriyomuş? Kadir alacak ta :D

BG verme olayı değil Gökhan abi , sadece ayarlarının daha sağlıklı yapılmasını sağlıyor o kadar ;) makinenin devir akışı yumuşak bi biçimde oluyor hepsi bu :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...