Jump to content

Renault Talisman, Şasi Teknolojisi İle Fark Yaratmak İstiyor.


İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

YENİ TALİSMAN ŞASİ TEKNOLOJİSİ İLE İDDİALI

Renault, yeni Talisman'ın segmentinde görülmemiş bir şasi teknolojisine sahip olduğunu iddia ediyor.
Renault, 4Control sistemi ile elektronik süspansiyon kontrolünü daha önce D sedan tipi bir otomobilde ilk kez eşleştirdi. Bu kombinasyon, sürüş keyfi, konfor ve güvenlik sağlıyor. Renault’ya özel olan 4Control şasi TALISMAN’a sıra dışı manevra kabiliyeti kazandırıyor. TALISMAN’ın viraj dengesi ve güvenliği Renault’nun bu yeni D sedan tipi aracında üst düzeyde.

MULTI-SENSE sisteminin özellikleri

Renault Talisman, dinamik ve kişiselleştirilebilir bir sürüş deneyimi sunuyor. Aracın eşsiz yol tutuşu 4Control şasi (4 tekerden manevra) ve elektronik süspansiyon kontrolünün kombinasyonundan kaynaklanıyor. Bu sistemin orkestra şefi ise Multi-Sense® sistemi. 

 

Multi-Sense, TALISMAN’daki çeşitli teknolojileri kontrol ve koordine ediyor. Bu sistem 4Control sistemini, elektronik süspansiyonu, direksiyonu, motoru ve EDC vites kutusunu kontrol ettiği gibi sistem göstergeleri, motor sesini ve ambiyans aydınlatmasını da kontrol ediyor.

Multi-Sense sayesinde Renault, bu denli çok teknolojiyi kapsamlı ve sezgisel olarak

koordine eden bir sistemi sunan ilk otomobil üreticisi oldu.

tal%201.jpg

Kişiselleştirilebilen eşsiz sürüş keyfi 

Renault Multi-Sense® sistemi sayesinde  Renault TALISMAN dört farklı ön programlı mod yardımıyla istenen ruh halini ve duyguları oluşturabiliyor: ‘Eko’, ‘Konfor‘, ‘Nötr’ ve ‘Spor’ ile birlikte serbestçe ve kolayca konfigüre edilebilir ‘Perso’ modu.

 

Her bir ayar aşağıdakiler sayesinde belirli bir sürüş duygusunu yaratıp koordine ediyor: 

•    4Control® sisteminin konfigürasyonu,
•    Aktif süspansiyon ayarları,
•    motor tepkisi,
•    EDC şanzımanın vites değiştirme kalibrasyonu,
•    direksiyonu çevirmek için gereken eforun derecesi.

 

Araç içi ambiyans aşağıdakiler adapte edilerek sürücünün isteğine göre uyumlu hale getirilebilir:

•    iç aydınlatma rengi (yeşil, mavi, açık kahverengi, kırmızı, mor), 
•    göstergeler tarafından verilen bilgilerin sunum  şekli ve rengi, 
•    motor sesi, 
•    Sürücünün masajlı koltuk ayarları (Comfort modu), 
•    Eco modda  klima kontrol sistemi ayarları.

 

Bu modlar ve farklı ayarlar şunlarla çalıştırılıyor:

•    Renault’nun Multi-Sense sisteminin sunduklarına sezgisel erişim sağlayan R-Link 2 ile,
•    Orta konsoldaki çok fonksiyonlu döner düğmeyle,
•    Orta konsoldaki ‘kısa yol’ düğmesiyle.

 

Talisman göz açıp kapayıncaya kadar kişiliğini değiştirebiliyor: bir ‘kısa yol’ tuşu sayesinde sürücünün ‘Comfort’ ve ‘Sport’ modları arasında geçiş yapması mümkün. 

 

talisman%20sasi.jpg

Bir ilk: Elektronik süspansiyon ile 4Control sistemi birleşiyor                                                                  

Renault, 4Control sistemini elektronik süspansiyon kontrolü ile bir araya getirerek otomobilin kullanım karakteristiklerinde hayati rol oynayan iki bileşenin hareketlerini verimli biçimde koordine etmeyi başardı. 4Control sistemi ile koordoneli biçimde çalışan elektronik süspansiyon kontrolü ani ve önemliyön değişikliklerinde üstün yol tutuşu ve sürüş konforu sağlıyor. Virajlı yollarda aracın dengesinden ve çevikliğinden ödün vermeksizin direksiyonu biraz daha fazla çevirmek mümkün oluyor. 4Control sisteminin, elektronik süspansiyon kontrolünün ve hem sürücünün hem de yolcuların keyfine yönelik teknolojileri koordine etmek Multi-Sense sisteminin görevidir.

 

4Control sayesinde küçük bir şehir otomobilinin kıvraklığı elde ediliyor

tal%202.jpg

4Control sistemi Talisman’da sürekli devrede. 50km/s’nin altındaki hızlarda Comfort modunda (Standart modda 60km/s; Sport modunda 80km/s) arka tekerlekler öndekilere göre maksimum 3,5 derecelik açıyla ters açıyla dönüyor. Bu sayede manevra kabiliyetini artırmak için dingil mesafesi kısaltılmışçasına bir his yaratılıyor. Söz konusu hız eşiklerinin üzerinde arka tekerlekler öndekilerle aynı yönde dönüyor. Bu etki sürüş zevkini, dengeyi ve güvenlik hissini artıracak şekilde dingil mesafesinin uzatılmasıyla aynı duyguyu yaratıyor.

 

Beklenmeyen durumlarda güven veren tepki;

Elektronik amortisör kontrolü ile birlikte kullanılan 4CONTROL teknolojisinin faydası slalom testi ile kolayca fark edilebilir. Söz konusu testte araç 50 ila 60 km/s hızda seyrederken bir engelden kaçarcasına sağa ve sola doğru hareketler yapar.

 

Bu hızlarda ani direksiyon hareketleri, sürücü tarafından seçilen MULTI-SENSE modundan bağımsız olarak araç üzerinde iki etkiye sahip olur:

*    Süspansiyon ayarları sertleşerek gövde yuvarlanması en aza indirilir,
*    Arka tekerlekler aracı sabit tutmak için ön tekerleklerle aynı yönde döner.

 

Düşük hızlarda manevra kabiliyetini artırmak için Talisman’ın arka tekerlekleri ön tekerleklerin tersi istikametine dönüyor.

 

Söz konusu geçiş işlemi Comfort modunda 50 km/s hızda; standart modda 60 km/s hızda Sport modunda ise 80 km/s hızda meydana geliyor. Süspansiyon ayarları da farklı MULTI-SENSE modlarına göre değişkenlik gösteriyor. 

 

Ancak acil durumlarda TALISMAN’ın MULTI-SENSE sistemi güvenlik amacıyla seçili modu devre dışı bırakır.

 

Yol yüzeyi ile teması saniyede 100 kez analiz eden elektronik süspansiyon sistemi

4Control sistemi otomobilin yanal dinamikleri üzerinde doğrudan etkiye sahip. Elektronik süspansiyonlar ise dikey hareketleri kontrol ediyor. Sistem sürüş hissi (yumuşak veya sert) üzerinde etkili oluyor. Aktif süspansiyon sistemi yol yüzeyinin ve sürücü hareketlerinin sürekli değişen koşullarına karşı süspansiyonları adapte ediyor. Bu bağlamda şerit değişikliği için yapılan direksiyon hareketi, hızlanma ve frenleme gibi etkenler dikkate alınıyor. Her süspansiyonda bulunan elektronik kumandalı valfler sayesinde TALISMAN, içinde bulunulan koşulları saniyede 100 kere değerlendiriyor.

 

tal%204.jpg

TALISMAN’daki elektronik süspansiyon kontrol yönetiminin en büyük özelliklerinden bir tanesi aracın elektrik sistemi (CAN, Controller Area Network) ile birlikte çalışmasıdır. Aracın dinamikleri hakkındaki bilgiler ESC (Elektronik Stabilite Kontrolü) ile paylaşılan sensorlar tarafından toplanıyor: tekerleklerin dönüş hızı, direksiyon simidi açısı, dikey ve yanal ivme, frenlere uygulanan basınç, motor torku ve sürüş yüksekliği. Renault-patentli bu mimari Multi-Sense sisteminin otomobil şasisindeki potansiyele sürekli erişimi mümkün kılıyor.

 

Renault’nun oyunun kurallarını değiştiren şasi mühendisliği

“Renault TALISMAN’ın karakterini en iyi tanımlayan hususlar bence ‘kontrollü dinamiklik’’ ve ‘konforlu çeviklik’ anlayışıdır. Bu model, sıra dışı bir sürüş sunmak üzere birbirinin zıt kutupları bir araya getiriyor. Aracın manevra kabiliyeti küçük bir şehir otomobili ile kıyaslanabilir ve kaldırımlar arası dönüş  açısı sadece 10.8 metre”

 

Patrice Boulanger
TALISMAN Dinamik Uzmanı

 

Kaynak

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra ...
 Paylaş

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Mazda41
      Yazan: Mazda41
      Aracimi Hyundai i20 sattiktan sonra aldim. Hyundai aracim benzinli otomatikti yakitta bezdirmisti beni. Renault alinca cok memnun kaldim. Aracimi merak eden veya almak isteyenler icin basitce tanitmaya calisicam.Aracim en ust donanim olan icon paketi ve b segmenti icin dolu diyebilecegimiz bir arac navigasyon,yari deri koltuk,led far,yagmur far sensoru,ic led aydinlatma,anahtarsiz giris ve calistirma hiz sabitleyici ve limitleyici vs.Kronik trim sesleri var aracin ancak aracin yakiti mukemmel dikkat ederek kullandigimda eco modda sehir ici 5 litreler civari yakiyor.Yol tutusu ve ic aksami i 20 kiyaslarsak i 20 bariz farkla daha iyiydi. Motor ve sanziman kombinasyonu icin tercih ettim.Akliniza takilan olursa lutfen sorun
       
    • İlhan
      Yazan: İlhan
      Yeni MEGANE Sedan, sağlam, dinamik ve kromla vurgulanan hatlarıyla sınırları zorluyor. Geniş ve kaslı yapısıyla hiç olmadığı kadar kendinden emin.

      Dinamik bir Sedan
      Yeni Renault MEGANE Sedan dinamizmle dolup taşıyor. Kaslı kaputu, geniş omuzları, ince hatları ve şekillendirilmiş yan panelleri modern ve sofistike karakterini vurguluyor.

       
      Işığın yolunu aydınlatsın
      İddialı krom ızgaranın her iki yanında yer alan PURE VISION FULL LED ön farlar, 3D Edge Dizayn C şeklinde LED gündüz sürüş farları ile daha da dikkat çekici hale geliyor. Krom elmasın hakkını gururla veren Yeni Renault MEGANE Sedan ışığıyla göz kamaştırıyor.
      İç Tasarım

      TFT Renkli Gösterge ekranı, renkli Head Up Display ekranı, ergonomik orta konsolu, geniş 8,7" sezgisel, dikey dokunmatik ekranı ve diğer özellikleriyle Yeni Renault MEGANE Sedan'ın direksiyonuna geçtiğinizde her şey kontrolünüz altındadır.


      Sürüş keyfi ayrıntılarda saklı
      Yeni Renault MEGANE Sedan'ın birinci sınıf tasarım atölyelerinde biçimlendirilen ve vücudunuzu saran koltuklarına keyifle yerleşeceksiniz. Kusursuz işçiliğe sahip koltuklar aynı zamanda sürücü tarafında masaj fonksiyonlu.

      Üst sınıf seyahat
      Yeni MEGANE Sedan elektrikli açılır panoramik cam tavanıyla daha aydınlık, daha ferah… Kişiselleştirilebilir ortam ışıklandırması orta konsolu ve kapı panellerini ortaya çıkararak sürücünün ruh haline uygun atmosferi yaratıyor.  Her detayda bir sürüş keyfi, her sürüşte yeni deneyimler saklı.

      Geniş açılır cam tavan
      Yeni Renault MEGANE Sedan elektrikli açılır panoramik cam tavanıyla daha aydınlık, daha ferah…

      Eller serbest bagaj kapağı
      Yeni Renault MEGANE Sedan'ın bagajını açmak için ellerinizi kullanmanıza gerek yok. Ayağınızı arka tamponun altında hareket ettirin ve bagaj kapağının nasıl açıldığını izleyin.
      Yeni Renault MEGANE Sedan’ın içindeki tüm teknolojiler ve inovatif yenilikler güvenli bir yolculuk için… R-LINK 2 multimedya sisteminin büyük dokunmatik ekranı, MULTI-SENSE sistemi ve bağlantı teknolojileri gibi çeşitli fonksiyonlar başarıya giden yoldaki en büyük destekçiler.

      MULTI-SENSE
      Yeni Renault MEGANE Sedan'la bütünleşeceksiniz! MULTI-SENSE sayesinde sürüş tarzınızı modunuza göre uyarlayın. Optimum konfor ve etkileyici dinamizm için 5 farklı sürüş modundan birini seçin. 

      Renkli Head Up Display ekranı
      Yeni Renault MEGANE Sedan renkli Head Up Display ekranıyla güvenliğinizi ve sürüş konforunuzu en üst düzeye çıkarır. Tüm önemli sürüş bilgilerini göz hizasında yansıtan renkli Head Up Display ekranı sayesinde gözünüzü yoldan ayırmadan güvenli bir yolculuk yaparsınız.

      R-LINK 2: Merkezi Kontrol Sistemi
      R-LINK 2 multimedya sistemi sezgisel ve bağlantı teknolojili bir kontrol merkezidir. Navigasyona ve telefona erişim sesle yönlendirilebilir. Ayrıca müzik dinlemek, sürüş destek teknolojilerini yönetmek ve çeşitli hizmetlere erişim sağlamak için sadece parmak ucuyla ekrana dokunmak yeterli. Bu arada koltuk ve klima ayarlarını hafızaya kaydetmek ve altı farklı profile kadar konfigürasyon yapmak da R-LINK 2’nin özellikleri arasında.

      TFT dijital hız göstergesi
      Analog göstergeler geçmişte kaldı! Yeni Renault MEGANE Sedan'ın dijital göstergesi 7" renkli TFT LCD ekranlı. Seçtiğiniz MULTI-SENSE modu da dahil olmak üzere gerekli tüm sürüş bilgileri burada. İstediğiniz gibi özelleştirebilir ve farklı temaları tercih edebilirsiniz.


      Güvenlik

      Visio System
      Tam bir güvenlik içinde seyahat etmenizi sağlayan Visio System gerçek bir kopilot. Şerit takip sistemi ve otomatik uzun/kısa farlar ile sürüşü kolaylaştırmak için bulunduğunuz ortamı analiz eder.

      Aktif acil fren destek sistemi
      Acil bir durumda frenleme yapmak gerektiğinde aktif acil fren destek sistemi devreye giriyor ve durma mesafesini azaltmak amacıyla ABS/ESC sistemini tamamlıyor.

      Kör nokta uyarı sistemi
      Sollama yaparken artık sürprize yer yok. Kör noktanızda bir araç varsa, Yeni Renault MEGANE Sedan sizi hemen uyarır. Tehlike varsa, tehlikenin geldiği taraftaki kapı aynasında bir ışık yanar. 
      Motor Teknik Özellikleri

       


      Boyutları

      Fiyatları

       
      Kaynak: Renault
       
    • Mümin
      Yazan: Mümin
      Renault’un C segmentindeki yeni kozu Yeni Megane Sedan, Türkiye pazarı için resmi olarak duyuruldu.

      Renault, C-segmentindeki yeni model atağını Yeni Megane Sedan ile sürdürüyor. Yeni Megane Sedan segmentinde tek olan, geniş panoramik elektrikli cam tavanı ile vurgulanan dinamik tasarımı ile dikkat çekiyor. CMF C/D platformuna sahip Yeni Megane Sedan, gelişmiş konfor ve sürüş keyfi için üst segmentten alınan özelliklere de sahip.
      20’den fazla ülkede satışa sunulacak Yeni Megane Sedan Türkiye’de Oyak Renault Fabrikaları’nda üretiliyor. Müşterilerin merakla beklediği Yeni Megane Sedan Ekim 2016’da Türkiye’de satışa sunuluyor olacak.

      Üst segmentten özelliklere sahip bir sedan
      2015 sonunda Yeni Megane HB ve 2016 Mart ayında Yeni Megane Sport Tourer’ın lansmanında sonra Yeni Megane Sedan, Megane ailesinin en yeni ve son üyesi.
      Yeni Megane Sedan, Renault’nun yenilenen tasarım kimliğinin tüm özelliklerine sahip. Türkiye’de efsaneleşen Megane Sedan yeni versiyonu ile yine tüketicinin beğenisini toplayacak. Otomobilin dinamik ve ayırt edici tasarımı, dengeli oranları ve C şeklinde LED farları ile vurgulanıyor.
      Yeni Megane Sedan, arka kabin genişliği ile segmentinde ayırt ediliyor. Yeni model Eller Serbest Bagaj Kapağı sistemi ile de erişim ve kullanım kolaylığı sunuyor.
      Yeni Megane Sedan, 7’’ TFT renkli dijital ekranı, 8,7’’multimedya tablet ekranı, R-LINK 2, MULTI-SENSE, Head-up Display, Eller Serbest Park Sistemi ve diğer konfor ve sürüşe yardımcı birçok teknoloji ile üst segment otomobillerin özelliklerini taşıyor. (Aktif Acil Fren Destek Sistemi, Şerit Takip Sistemi, vb.)

      Yeni Renault Megane Sedan'ın ülkeye ve bölgeye bağlı olarak değişebilecek motor ve vites kutusu seçenekleri ise şu şekilde sıralanıyor: 
      Benzinli:
      5 ileri manuel vites kutusu veya sürekli değişken (CVT) vites kutusuna sahip 1.6 lt 115 bg 7 ileri EDC otomatik vites kutusu veya 6 ileri manuel vites kutusu seçenekleriyle TCe 1.2 lt 130 bg. Dizel: 
      6 ileri vites kutusu ile dCi 1.5 90bg , 6 ileri vites kutusu veya 6 ileri EDC otomatik vites kutusu seçenekleri ile dCi 1.5 110 bg 6-ileri manuel vites kutusu ile dCi 1.6 130 bg.
      Yeni Megane Sedan, Türkiye'deki Bursa fabrikasında üretilecek ve dünyanın dört bir yanında 20'den fazla ülkede satışa sunulacak.
      Kaynak
    • İlhan
      Yazan: İlhan
      Motor: 1598 cc, 4 silindirli turbo dizel
      Güç: 130 hp @ 4000 d/d
      Tork: 320 Nm @ 1750 d/d
      Şanzıman: 6-ileri, manuel
      0-100 km/s: 10 sn
      Son hız: 198 km/s
      Test tüketimi: Ortalama 6,5 litre/100 km
      Ağırlık: 1393 kg
      Bagaj hacmi: 434 litre
      Fiyat: 103.750 TL
      + İşçilik
      + Malzemeler
      + Dinamizm
      – Konfor
       
       
       
    • Mümin
      Yazan: Mümin
      Renault, en çok satılan modeli olan Clio'nun makyajlı halini gün yüzüne çıkardı. İşte yeni Clio'nun Renault Türkiye tarafından yayınlanan tüm detayları.

      Dünya çapında 13 milyon satış adedine sahip Clio’nun lansmanından tam yirmi yıl sonra Renault, CLIO’yu yeniliyor ve gün yüzüne çıkarıyor. Yenilenen CLIO, sahip olduğu far tasarımı ve full-LED Pure Vision farları ile birlikte yepyeni tasarım detayları sayesinde çok daha çekici bir görünüme sahip. Yeni CLIO pazarın en kapsamlı aktarma organları yelpazesinden birini sunuyor.
       
      Stil: Yeni CLIO tüm özellikleri bünyesinde barındırıyor
      Clio IV markanın 2012’de ortaya çıkan yeni tasarım kimliğini bünyesinde barındıran ilk Renault modeliydi. Belli modellerde yer alan C şekilli gündüz sürüş ışıklarını da içeren full-LED aydınlatma imzası sayesinde Yeni CLIO Renault’nun tasarım kimliğini vurgulamayı sürdürüyor. Aracın ön kısmında üzerinde Renault logosu yer alan ızgara tamamıyla yeniden tasarlandı ayrıca alt kısmı otomobile daha modern bir hava katmak amacıyla genişletildi. Arkada ise daha fazla sağlamlık hissi vermesi bakımından etek kısmı çizgileri yeniden tasarlandı.
       

      Yeni Clio’ya dört yeni renk seçeneği eklendi (Intense Kırmızı, Titanyum Grisi, İnci Beyazı ve Demir Mavisi). Bununla birlikte yeni jantlar ve jant kapakları ile birlikte çok daha geniş kişiselleştirme programı da müşterilere sunuluyor olacak.
       
      Yeni CLIO daha önce Renault’nun üst segment modellerinde kullanılan malzemeler ile donatıldı. İç mekanda kullanılan döşemeler yepyeni ve kullanılan plastik akşamların dokunuş ve görsel kalitesine özel önem gösterildi. Krom detaylar ise daha dingin ve mat bir görünüme sahip; renkler ise çok daha seçkin. Yeni Clio baştan çıkarıcı tasarım ve yüksek kaliteli detaylar arasında son derece çekici bir denge oluşturuyor.
       

      Sürüş keyfi, internet bağlantısı ve ataklık: her ihtiyaca cevap veren özellikler
      Altı vitesli düz vites kutusu ile eşleştirilen daha güçlü ve yakıt açısında verimli 1.5 dCi 110 dizel motor, Yeni CLIO’nun motor seçeneğini zenginleştiriyor. Benzinli Energy TCe 120 motorla birlikte altı vitesli düz vites kutusu ile ayrıca sunuluyor. Yeni CLIO tam 11 motor/vites kutusu seçeneği sayesinde pazarın en geniş aktarma yelpazesinden yelpazesinden birini sunuyor.
       
      Yeni CLIO, müşterilerinin beklentilerine daha fazla cevap vermek üzere geniş bir opsiyon seçeneği sunası bakımından Media Nav Evolution ve Renault R-Link Evolution adıyla iki farklı bağlantı teknolojili multimedya sistemiyle sunuluyor. Yeni CLIO, çok daha etkileyici bir ses deneyimi için Bose ses kalitesiyle donatılan ilk B segmenti Renault modeli.
       
      Arka park sensörlerine ek olarak Yeni Clio, versiyona bağlı olarak, ön park sensörleri ve geri vites kamerası da sunuyor. Daha üst segment modellerde bulunan Easy Park Assist sistemi sayesinde park manevraları aracın kendisi tarafından yapılıyor.
       

      Lansmandan itibaren sunulan Initiale Paris versiyonu
      INITIALE PARIS imzası, bir dizi özel renk ve malzeme kullanımı sayesinde en üst düzeydeki Renault seyahat konforunu sunuyor. Özel bir gri renk (metalik), Nappa deri kaplı direksiyon simidi, Nappa deri kaplı vites kolu, özel kapı panelleri, ön panel döşemesi ve ister siyah isterse de siyah/beyaz olarak tercih edilebilecek deri koltuklar araçla birlikte sunulan özellikler arasında yer alıyor. Yeni CLIO’nun INITIALE PARIS versiyonu; BOSE® premium audio, LED Pure Vision farlar ve C-şekilli gündüz sürüş ışıkları, bağlantı teknolojili servisleri ve geri görüş kamerasıyla beraber R-LINK Evolution multimedya sistemi ve Easy Park Assist sistemi standart ekipmanları ile göze çarpıyor.
       
      Yeni CLIO INITIALE PARIS ile birlikte iki farklı benzinli motor (90bg veya 120bg) ve iki dizel motor (90bg veya 110bg) seçeneği mevcut. Bu motorlar düz vites kutusu veya versiyona bağlı olarak EDC çift kavramalı otomatik vites kutusu ile alınabiliyor.
       
      Yeni Clio Türkiye ve diğer ülkelerde yılın son çeyreğinde yolarda görülmeye başlayacak.
       
      Kaynak
×
×
  • Yeni Oluştur...