Jump to content

Mazda RX-8 İkaz Lambaları Hakkında


BigSexy
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaslar merhaba uzun zamandir rx8 bakiyorum mazdaclubtr sagolsun cok fazla bilgi edindim. 

Soruma gelecek olursak ; yasadigim yere uzak bir rx8 var onu gormeye gidicem fotograflardan detayli inceleyip bilgi sahibi oldum fakat mesafe oldugu icin bosa gitmek istemiyorum. Tabi ki gittigim zaman servise sokacagim ama on bilgi olmasi icin aracin gosterge panelinde direksiyon ariza isigina benzer bisey yaniyor internetten biraz arastirdim fakat sizede danismak istedim. Fotografi alt tarafa yukleyecegim. Mesafe oldugundan dolayi bu lamba neden yanabilir ? En kotu senaryo nedir ? Bilgisi olan ve ya gorus belirtmek isteyenler olursa bana cok yardimci olmus olur.

Tesekkurler

Screenshot_2016-03-14-11-01-04-1.png

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamlar, kullanım kılavuzunda sol üstteki cam suyunun azaldığını diğeri ise elektrikli direksiyon sistemi ile ilgili bir durum olduğunu gösteriyor. Eğer kontak anahtarı 2. konuma getirildiyse ve marş basılmadıysa bu ışık yanıyor, herhangi bir sorun olduğunu göstermez. Fakat araç çalıştıktan sonra yanmaya devam ederse sorun olabilir. Servise danışmak lazım.

Resimden gördüğüm devir göstergesi 800 RPM de bile görülmüyor, yüksek ihtimal şu an aracın kontağı 2. konumdadır. Çünkü rx-8 de motor ısınmışken bile rölantide 800 devirin aşağısını henüz göremedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

slm arkadaşım.bir önceki msj da kardeşimizin bahsettiği gibi, marşa bastığında dreksiyon  ışığı sönüyorsa, sorun yok demektir. fakat araç çalıştırıldığında sönmüyorsa, bir kaç olasılık var

1. dreksiyon kutusu arızalı olabilir.keza bunlar elektrikli oldugu için,zamanla kutu  içerisindeki motor bozula biliyor.   (düşük ihtimal)

2.rx8 kronik bir sıkıntı ise. dreksiyon kutusu aracın önünde ve alt  kısımda ,kablolar ve soketler drekt dış etkenlere maruz kalıyor. dolaysıyla su birikintisi,yağmur ve kar suyu gibi ,dış etkenlere maruz kaldıgından. oksitlenmeye çok açık. (kuvvetli ihtimal)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Sarı direksiyon ışığı TCS/DCS ile ilgili bir ayarın eksik olduğunu gösteriyor, hatıraldığım kadarıyla cunku aküyü söküp taktığımda o lamba yanmıştı fakat elektronik beyin aracı biraz sürünce onu kısa sürede kendisi ayarlıyor.
Ha hiç sönmüyorsa sürekli yanıyorsa o zaman direksiyon sisteminde tamir gerektiren bir arıza olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağ çubuğundan kontrol ettin mi? Yağ lambası yanması iyi değil. Hatta rx8 de yağ lambası yanmaması için sürekli kendimiz kontrol ediyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Google'de oil light rx-8 ile biraz bakınca şuna rastladım: http://www.rx8club.com/rx-8-discussion-3/oil-light-please-confirm-my-steps-223043/#post4079761  diyor ki

yağ ışığı yağ düzeyi yetersiz olduğunda yanar. Yağ ibresi de titriyorsa durum fena demektir, cunku yağ hava emiyor veya yağ basınç kaybediyor demektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...