Jump to content

Yeni Subaru Forester ve Tribeca


Uygar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Forester800.jpg

Tamamen yenilenen Forester, bol ödüllü selefinin üzerine güvenlik, emniyet ve çok yönlülüğü de ekleyerek yoluna 2009 model olarak devam ediyor. Yeni Forester, daha çok güvenlik teknolojilerine, dinamik sürüşe, yüksek düzeyde konfor ve şıklığa odaklanmış bulunuyor.

2009 Forester şimdi çok daha cesur, daha çok SUV özelliklerine sahip bir tasarıma sahip olurken 22,6 cm’lik yerden yüksekliği ile her türlü araziye de uygun bir araç. Diğer ölçüleri selefiyle hemen hemen aynı olan yeni Forester’in 91 mm büyüyen dingil açıklığı (2616 mm) ise kompakt görünümün korunmasına yardımcı oluyor. Bu ölçüler daha geniş bir kabin hacmine ve selefindeki gibi yüksek bir oturuş pozisyonuna ve aynı zamanda konforlu ve kullanışlı bir iç hacme işaret ediyor.

Forester’i sağlamlaştırmak amacıyla güçlü bir gövdeyi destekleyen tamamen yeni bir platform kullanılmış. Çift kollu arka süspansiyonlar, sürüş ve yol tutuşu daha da arttırırken sürekli dört çeker sistemi ve Subaru’nun “Dinamik Şasi Kontrol” sistemi (Subaru DC3) sayesinde dengeli ve zamanında tepkiler verebilen bir çekiş sağlanmış. Tüm Forester modellerinde yan perde hava yastıkları, takla sensörleri ve Araç Dinamik Kontrol (VDC) standart olarak sunuluyor. Manuel vitesli versiyonlarda, eğimli yollarda aracın geri kaymasını önleyen “Incline Start Assist” özelliği de standart olarak bulunuyor.

Yeni çift dikişli koltuk kumaşları ve yüksek kaliteli plastik malzemeler 2009 Forester’in iç mekânında kalitenin daha da arttığına işaret ediyor Önceden de olduğu gibi geniş bir donanım seçeneğine sahip olan Forester’de ileri düzeydeki ses sistemine ilaveten bir de navigasyon sistemi bulunuyor. 2009 Forester’da XM® veya SIRIUS® uydu radyosu için hazırlanmış kablo sistemi ve iPod® veya MP3 player kullanımı için soketler de standart olarak bulunuyor.

Yeni Forester biri 2.5 litre turbo şarjlı olmak üzere iki farklı motor ile donatılmış. Her iki motor da hem hızlı tepkiler verebiliyor hem de yakıt tüketiminde olabildiğince cimri.

2008_subaru_b9.jpg

2008_Subaru_B9_1.jpg

2008_Subaru_B9_6.jpg

2008 Subaru B9 Tribeca New York Otomobil Fuarında tanıtıldı, dış tasarımında bazı yenilikler görülen 2008 Tribeca, iç tasarımında elde ettiği başarıyı korumaya devam ediyor.

Yeni Tribeca fuarın ardından satışa sunulacak.

Türkiye’de de satışa sunulan ancak çok fazla rağbet görmeyen yeni Subaru Tribeca’nın yeni modeli Subaru’nun bu sene tüm modellerinde olduğu gibi ön tasarım değişikliğine gidilmiş. Bunun yanında konfor ve kullanışlılık seviyesi arttırılan iç mekanıyla yeni Tribeca’nın motor seçeneklerinde de büyük değişikliğe gidilmiş.

Yeni Tribeca’da 3.6 litrelik bir boxer motor kullanılacak. Yeni geliştirilen bu motorun, yerini aldığı üniteye göre daha performanslı ve torklu olmasının yanında aynı egzoz emisyon ve yakıt tüketim değerlerine sahip olduğu belirtiliyor.

Yeni geliştirilen 5 ileri otomatik şanzımanla birlikte kullanılan motor daha önceki motor ve şanzıman ikilisine göre 4.4 kg daha hafif. Arcın sürüş özelliklerinin iyileştirilmesi adına arka süspansiyon sisteminde de değişikliğe gidilerek daha konforlu bir yol tutuş ve daha iyi yol tutuş amaçlanmış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

forester değil de tribeca hakkaten çok güzel olmuş.. Autoshow'da görmüştüm.. içi mükemmeldi hatta.. yukardaki resimden de anlaşıldığı gibi ilginç ve çok güzel bir tasarımı var..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu ne böyle yaw artık japonlar da araklamaya başladı

yeni santafe + chevy captiva kırması olmuş  :nea:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest UguR_866

aracın kokpit resmi bana bir sürat teknesinin(baya lüx bi tekne) kokpitine benzettim ilk anda :) değişik ve şık bi tasarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Çıkmadı işte nalet piyango  :) anca ahhhh çekip dururuz işte bunlara bakıp bakıp  :D

ben toplamda 60 liralık bilet almışım 57.5 lira geri döndü  kalanı külliyen zarar :D :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Panjuru değiştirdinmi tamam, geri kalan güzel olmuş.İsterdim bidene...

Niye canım, panjur da güzel, 4 bıçaklı traş bıçağı gibin... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Niye canım, panjur da güzel, 4 bıçaklı traş bıçağı gibin... :)

olum bunnarın 5+1 pıçaklıları çıktı artık :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...