Jump to content

Fiat Fiorino


Uygar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

18 bin YTL'lik Fiorino, ilk kez Türkiye'de yola çıkıyor

Tofaş fabrikalarında üretime alınan Minicargo projesinin üç farklı modeli, bugünden itibaren Türkiye'de satışa sunuluyor

Fiat Fiorino, Peugeot Bipper ve Citroen Nemo'dan oluşan üçlü model serisinde en uygun fiyatlı model 18,4 bin yeni lira ile Fiorino oldu. 80 ülkeye ihraç edilerek Tofaş'a yılda 1 milyar dolar ihracat getirisi sağlayacak olan Minicargo'nun üretimi yılda 165 bin adede kadar ulaşacak. 28 ayda geliştirilen Minicargo projesinde üçte bir pay sahibi Fiat Fiorino, İtalya'daki merkezi Torino'da uluslararası basına tanıtıldı. İlk olarak İtalya ve Türkiye'de yola çıkan Fiorino, Şubat 2008'den itibaren diğer Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak. Yıllık 55-60 bin müşteriye ulaşması beklenen modelin en büyük iki pazarı yine İtalya ve Türkiye olacak. Türkiye yılda yaklaşık 10 binlik hedefiyle Fiorino'nun satış rakamlarında yüzde 17-18 pay alacak. Yola çıkmadan deneme üretimlerinde 3 milyon kilometre yol testine tabi tutulan Fiorino'nun Avrupa'daki reklamlarında İtalyan milli kaleci Gigi Buffon rol alırken Türkiye'de farklı bir versiyon kullanılacak. 3,86 metre uzunluğu ile ticari araçlar arasında mini sınıfı ortaya çıkaran Fiorino, özellikle şehir içinde kullanılacak. Aracın ilk olarak iki oturma koltuğu bulunan cargo versiyonu satışa sunulurken Mart'tan itibaren kombi versiyonu, yıl sonuna doğru Panaroma adı verilen daha gösterişli binek versiyonu yola çıkacak. Ancak Türkiye'deki vergi mevzuatı sebebiyle kombi versiyon 5 değil 4 koltuklu olarak düzenlenecek. Fiat Türkiye Marka Direktörü Okan Baş, "Böylece aracın yük taşıma kapasitesi insan taşıma kapasitesinden daha fazla olacak. Fiyatı bir üst model olan Doblo'dan yüzde 10-15 daha uygun tutacağız." dedi. Zemine gömülebilen yolcu koltuğu, Bluetooth telefon sistemi, el feneri, bagaj altına gizlenen yedek lastik gibi birçok yeniliğin yer aldığı Fiorino, 630 kg taşıma kapasitesine sahip. ABS fren sistemi ve sürücü hava yastığı standart donanımda yer alan aracın 1.4 litrelik benzinli, 1.3 litrelik dizel motor ve bu motorla birlikte alınabilen otomatik şanzıman seçeneği var.

F2-2.jpg

[img width=800 height=565]http://www.motor-talk.de/data/news/2007-10/G_Fiorino_06__1191779037103_hires.jpg

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=620482

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

binilmezmi canım :D fiat tam da Türkiye'deki deki ihtiyaçlara göre araba yapıyor.. ucuz,az yakan, düşük motor hacmi ve vergi, servis ağı, yedek parça ucuzluğu, felam fişman.. adamlar martta camlı combi versiyonunu süreceklermiş piyasaya.. vergisi düşük olsun diye de 4 koltuklu olacakmış..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 5 ay sonra ...

gördüm :)kullandım :) sonuç vasat bir araç.çekiş çok atak değil ve koltuk en dibe getirmeme ragmen hava da gidiyormuş hissi yarattı bende..sonuç olarak şehir içi kullanım için kullanışlı ve amortisörleri yumuşak   tüketimi az ..ama uzunyolda kullanmak için bence pek cazip değil...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 5 ay sonra ...

Madem L200 çıktı bende şu fiorinoyu bi hortlatıym tekrar :D

2195fiorino1.jpg

fiorino-qubo.jpg

Kapıda kırmızı birtane duruyor tam donanım. Araç oldukça hoş görünüyor..

Fiat_Fiorino_Combi_on.jpg

Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretilip tüm dünyaya ihraç edilen Fiorino’nun ticari versiyonundan sonra binek versiyonu da otomobil severlerin beğenisine sunuluyor.

TOFAŞ’ın PSA grubu ile yürüttüğü ortak bir projenin ürünü olan ve üç farklı markada da değişik adlarla satılan Fiorino, geçen sene ekim ayında tanıtılmıştı. Şimdi binek versiyonu ile görücüye çıkacak olan Fiorino, pratikliği ve çok yönlülüğü ile dikkat çekiyor.

Ticari versiyonu bile tasarımı ile büyük ilgi çeken Fiorino, şimdi binek bir otomobilin ruhu ile ticari bir aracın kullanışlılığını birleştirmiş oluyor. Birçok gencin ilgisini rahatlıkla çekebilecek bu araç, hem pratik, hem rahat hem de zeki bir görünüme sergilerken aynı zamanda arkadaşlarınızla birlikte keyifli dakikalar geçirebileceğiniz kadar da eğlenceli. Üstelik Fiorino, tüm bu özelliklerini düşük tüketim değerleriyle de destekliyor.

http://www.fiat.com.tr/Pages/tr/ticari/fiorino_combi_detay.aspx

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...