Jump to content

Seat Ateca Donanım, Teknik Özellikler ve Fiyatı


İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Seat‘ın ilk SUV modeli olma özelliğine sahip Ateca‘nın Türkiye’de satışa çıkacağı tarih, sunulacak motor ve donanım seçenekleriyle birlikte fiyatları resmiyet kazandı.

Üretim hayatına Volkswagen grubunun bünyesinde devam eden İspanyol üretici Seat’ın ilk SUV modeli olma özelliğine sahip ATECA’nın Türkiye’de satışa sunulacak motor seçenekleriyle birlikte satış fiyatları da resmiyet kazandı. Segmentindeki en yenilikçi SUV modellerinden biri olan Ateca’nın Türkiye’de geniş bir motor yelpazesiyle sunulacağını ve belirlenen fiyat aralığının beklenenin altında olduğunu rahatça söyleyebiliriz.

seatateca3

Dış tasarımında Full LED far teknolojisi kullanılan Ateca’da, yenilikçi trafik sürüş asistanı ve şehir içi acil frenleme fonksiyonu gibi güncel güvenlik ekipmanları bulunuyor. Kokpitte yer alan 8 inçboyutundaki dokunmatik ekran (donanım seçeneğine göre değişebiliyor) Full Link bağlanabilirlik özelliğine sahip. Seat Ateca Reference, Style ve Xcellence olmak üzere üç farklı donanım seçeneğiyle kullanıcılara sunulacak. Giriş seviyesindeki Reference serisinde 16 inçlik alüminyum alaşımlı jantlar, 5 inç dokunmatik renkli medya sistemi, elektrikli park freni, yedi hava yastığı, yorgunluk tespit sistemi, XDS ve ön bölge asistanı gibi giriş seviyesine göre fazlasıyla tatmin edici özellikler sunuluyor. Orta seviye olan Style donanımda ise Reference’a ek olarak 17 inç alüminyum alaşımlı jantlar, 8 inçdokunmatik ekran, LED arka stop lambaları, Climatronic, krom tavan rayları ve arka park sensörleri farklılık gösteriyor.

seatateca5

Türkiye’de en üst seviye donanım paketi olarak satılacak olan Xcellence‘da parlak siyah radyatör ızgarası, koyu renk camlar, 18 inç alüminyum alaşımlı jantlar dış hatlarda dikkat çeken değişimler arasında. Xcellence ile birlikte standart olarak gelen teknoloji paketi, karşılama ışıklı Full LED ön farlar, Seat sürüş profili, ön-arka park sensörleri, anahtarsız giriş ve çalıştırma, geri görüş kamerası, park asistanı ve elektrikli kolay açılır bagaj kapağı ile markanın neredeyse tüm teknolojik donanımlarının sunulduğu bir donanım olarak öne çıkıyor. Ayrıca Apple CarPlay ve Android Auto destekli multimedya sistemi kablosuz şarj ünitesiyle akıllı telefon şarjını ilk defa olarak kablosuz yapmayı mümkün kılıyor.

seatateca4

Motor Seçenekleri
Seat Ateca’da diğer modellerde olduğu gibi çeşitli hacimlerde benzinli ve dizel motor seçenekleri yer alıyor. Benzinli motor gamının giriş seviyesinde yer alan 1.0 litre hacmindeki motor 115 beygirlik bir güce sahip. 1.4 litre‘lik motor benzinli motor seçeneğinde ise grubun diğer modellerinde de sunulan aktif silindir teknolojisi (ACT) ile birlikte geliyor ve 150 beygir güç üretiyor. Bu motorların yakıt tüketim verileri ise yüz kilometre’de 5,2 ile 6,0 litre arasında, 1.4 litre hacmine sahip motorlarda DSG ve 4Drive (4×4) seçenekleri de sunulan opsiyonlardan.

seatateca1

Motor gamının dizel ayağında ise 115 beygir güce sahip 1.6 litre ve 190 beygir güce sahip 2.0 litre‘lik seçenekler sunuluyor. Tüketim değerleri yüz kilometre’de 4,3 litre ile 5,2 litre arasında değişen dizel motorlarda sadece 190 hp güce sahip 2.0 litre’lik seçenekte otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi sunuluyor. Kasım 2016‘dan itibaren satışına başlanacak olan Seat Ateca’nın 84.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Motor seçenekleri ve donanım sevileri yükseldikçe bu fiyatın 120.000 TL‘ye kadar çıkması bekleniyor.

 

Kaynak: Log

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, M.E.G :

Güzel görünüyor. 1.4 tsi 4x4 ü 118 bin tl civarında olacakmış. Donanımı iyi olursa gayet iddialı fiyat. 

Bakalım birde daha Skoada Kodiaq gelecek. Oda sanırım alternatif motor seçenekleri ile satışa sunulur. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, İlhan :

Bakalım birde daha Skoada Kodiaq gelecek. Oda sanırım alternatif motor seçenekleri ile satışa sunulur. 

O biraz daha büyük olacak deniyordu abi. Büyük suv sınıfında, 7 koltuklu falan yazıyordu ama teknik detaylarını bilmiyorum. Ateca ne zaman satışa çıkıyormuş abi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kodiaq biraz daha büyük olacak. Bence aynı sınıf içerisinde değerlendirilmeyebilir.

Ama bu araç satacak. Yapacak birşey yok.

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, M.E.G :

O biraz daha büyük olacak deniyordu abi. Büyük suv sınıfında, 7 koltuklu falan yazıyordu ama teknik detaylarını bilmiyorum. Ateca ne zaman satışa çıkıyormuş abi?

Doğru doğru..şimdi sen söyleyince hatırladım. 7 koltuklu bir suv ayarında. O yüzden Ateca gibi fiyatı olmaz ve motor seçenekleride bize çok uymayabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, M.E.G :

http://www.otohaber.com.tr/galeri/otomobil/skoda-kodiaqin-turkiye-satis-tarihi-belli-oldu

 

720 litre bagajı var :) büyük suv sınıfıymış abi. Ateca, cx5 ile aynı orta suv :)

Hey maşallah 720 Litre bagaj mı ?

Bagaj tam benlikmiş. Bisikletimi bile bagaja koyarım. :D

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiyatları sayende öğrenmiş olduk İlhan abi, ellerine sağlık.

Ateca C sınıfı Crossover, Kodiaq ise Superb'in platformunda üretilmiş D sınıfı Crossover. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • İlhan
      Yazan: İlhan
      Kıyasıya bir rekabetin yaşandığı sınıfa yepyeni bir oyuncu dahil olurken SEAT tarihi yakın zamanda ikinci kez bir ilke şahit oluyor.

      Bir süredir ilk detayları ve kameralara yakalanışlarıyla gündemimizde olan SEAT’ın yeni kompakt SUV modeli Arona Barselona’da düzenlenen etkinlik doğrultusunda ilk kez tüm dünyanın karşısına çıktı. Leon ve Ibiza hamlelerinin ardından SEAT’ın bu yıl içerisinde karşımıza çıkardığı son model olan Arona üretildiği MQB A0 platformuyla Ibiza ile benzer bir altyapıyı sunuyor. Geçtiğimiz dönemde sizlerle de paylaştığımız görseller doğrultusunda bizleri yanıltmayan ve beklenildiği gibi ailenin diğer üyeleriyle benzer bir tasarımı beraberinde getiren aracın içerisinde de bu benzerlikleri görmek mümkün.

      Toplamda 4.138 milimetre uzunluğa sahip olan Arona bu yapısıyla yeni Ibiza’dan 79 milimetre daha ileride bizleri karşılıyor. SEAT’ın iç yaşam alanı konusunda da oldukça iddialı olduğu aracın sunduğu bagaj hacmiyse 400 litre olarak veriliyor. Abisi Ateca’da olduğu gibi SEAT’ın alışık olduğumuzu güncel yüzüne sahip olan Arona ışıklandırma grubu, hava girişleri ve jantlarıyla bunu fazlasıyla hissettiriyor. Ibiza’da gördüğümüz kokpiti beraberinde getiren araçta 8 inç büyüklüğündeki dokunmatik multimedya ekran bu anlamda en çok dikkat çeken parça. Donanım seviyelerine göre değişen özelliklere baktığımızdaysa; kablosuz telefon şarjı, arka kamera, kör nokta uyarı, arka trafik asistanı, adaptif hız sabitleyici, ön bölge asistanı, park asistanı, anahtarsız giriş, yokuş kalkış kontrolü gibi özellikler ön plana çıkıyor.

      Arona'da yer alacak motor ve şanzıman seçenekleri şu şekilde yer alıyor;
      1.0lt 3 silindir turbo-benzin 95ps ve 115ps
      1.5lt 4 silindir turbo-benzin 150ps
      1.6lt 4 silindir turbo-dizel 95ps ve 115ps 
      Bu motorların tümünde 6 ileri manuel şanzımanın yanında 7 ileri DSG otomaik şanzıman da opsiyon olarak yer alacak. Ayrıca bazı ülkelerde 1.6lt atmosferik-benzin 110ps motor da sunulacak ancak ülkemizde satılacağını sanmıyoruz. 1.0lt turbo-benzin motorun 90ps gücünde bir CNG versiyonu da 6 ileri manuel şanzıman ile sunulacak. 
      Kör nokta uyarı sistemi, arka trafik uyarısı, adaptif hız sabitleme, çarpışma uyarısı ve benzeri güvenlik sistemlerin standart veya opsiyon olarak sunulacağı Seat Arona'nın ülkemizde 2017 yaz sonunda satışa çıkacağını ve fiyatının da giriş seviyesinde 1.0lt 95ps ve 6 ileri manuel şanzıman ile 80.000TL'den başlayabileceği tahminleri var.

      Kaynak: LOG
    • Ali
      Yazan: Ali
      Seat Leon'dan ilk ipucu kısa bir süre önce yayınlanmıştı. Şimdi ise otomobilin kendisi ortaya çıktı.
       

      Küçük sınıfın iddialı oyuncularından Seat Ibiza'ya ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Bu gelişme ile aracın neye benzediğini öğrenmiş olduk. 
      Yeni Ibiza ile eskisi arasında bariz bir fark yok. Zira Seat çizgilerinden ödün vermemiş. Yatay olan sis farları yeni versiyonda dikey hale gelmiş. Farların ucu yukarıya kaldırılmış ve bu araca daha kararlı bir görünüm kazandırmış.
      Arka tarafta ise o eski stop lambalarından eser yok. Eskisine göre daha küçük görünüyor, ancak daha keskin. Ayrıca yeni arka tasarım çok daha sportif görünüyor.
      Kaputun altında Volkswagen'in bilindik 1.0 üç silindirli motoru bekleniyor. Bir diğer beklenti ise 1.5 litrelik benzinli ve dizel olan yeni motorlar.
      Kaynak :http://otomobil.haber7.com/yeni-modeller/haber/2252043-yeni-seat-ibiza-ortaya-cikti
    • Efebey
      Yazan: Efebey
      Markalar standart yol otomobillerini araziye uyarlamak için epeyce vakit harcıyor.

      Leon Cupra Cross Sport'ta bunlardan sadece biri. 
      Model standart modele göre büyük değişimlerle karşı karşıya.
      İlk olarak standart modele göre 41 mm daha yüksek bir boyuta sahip. 
      Leon Cupra Cross Sport'un arazi karakteri vurgulanması için tampon altlarındaki eklentiler siyah renkle kaplanmış.
      Çamurluk kenarlarına kadar uzanan bu ayrıntılar modelin güçlü görünmesini sağlamış. Siyah bir boya dedik ancak bunun piyano siyahı olması gözlerden kaçmadı. 
      Modelde 2.0 litre 296 Hp gücünde bir motor bulunuyor. 
      Modelin dört çeker olduğunu da söylemek gerekir.

       

    • Efebey
      Yazan: Efebey
      Yenilenen Seat İbiza'nın, 1.0 EcoTSI versiyonu ile 54500 Liradan başlayan fiyatlarla ülkemizde satışa çıkıyor.

       
      SEAT’ın başarılı model ailesi Ibiza’nın makyajlı kasası, yeni verimli motorları, geliştirilmiş konfor öğeleri ve kişiselleştirme paketleriyle donatılarak Ağustos ayında satışa sunulmuştu. Kasım ayı itibarıyla Ibiza’nın 1.0 lt’lik EcoTSI 110 hp DSG versiyonu da SEAT Yetkili Satıcılarında yerini alıyor. 
      SEAT’ın, bir dizi yenilikçi teknoloji, kişisel donanım seçenekleri, ek güvenlik sistemleri, yeni bağlantı ve bilgi-eğlence sistemleriyle donatarak yollarla buluşturduğu Ibiza ailesine yeni bir üye eklendi: Ibiza 1.0 lt EcoTSI 110hp DSG. Teknolojik donanımı ve düşük yakıt tüketimi ile sınıfında öne çıkan Ibiza 1.0 lt EcoTSI, 54 bin 500TL den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim fiyatlarla satın alınabiliyor.
       
      Yeni motorla son derece verimli
      Tamamen yeni geliştirilen 1.0 litre hacme sahip, üç silindirli, 110 HP güç üreten benzinli motor, 200 Nm’lik tork değeriyle çekiş gücünü ispat ederek, Start & Stop özelliği ile olağanüstü bir verimlilik sağlıyor. 1.0 lt EcoTSI motor, 100 km’de ortalama 4,4 lt’lik yakıt tüketimi ve km’de 102 gr’lık CO2 salınımı değerleriyle de dikkat çekiyor.
       
      Style donanım seviyesinde sunulan model, önemli konfor ve güvenlik donanım özelliklerini içinde barındırıyor. Renkli dokunmatik ekran, otomatik klima, Bluetooth, LED gündüz sürüş farları ve LED arka stop lambalarının standart olarak sunulduğu Ibiza 1.0 lt EcoTSI 110 hp DSG, geniş renk, opsiyon ve aksesuar seçenekleriyle kişisel tarz ve tercihlere uyumlu hale getirilebiliyor.
       
      3 farklı kasa tipi
      Ibiza’nın verimli motoru 1.0 lt EcoTSI 110 HP ailenin tüm kasa tiplerinde sunuluyor. Style donanım seviyesinde sunulan 5 kapı Ibiza 1.0 lt EcoTSI 110 hp DSG, 54 bin 500 TL’den; Ibiza ST 1.0 lt EcoTSI 110 hp DSG ise 55 bin 500 TL’den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim fiyatlarla satın alınabiliyor.
       
      Ibiza SC 1.0 lt EcoTSI 110 hp DSG ise FR donanım seviyesinde sunulmakta olup, 56 bin TL’den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim fiyatlarla satın alınabiliyor.
       

       

       

×
×
  • Yeni Oluştur...