Jump to content

2017 Mazda 3 Satışa Sunuldu


İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2016 yılı Ağustos ayında, küresel üretimi 5 milyon 150 bin adeti geçen ve tüketiciler tarafından oldukça beğenilen Mazda3, 2017 yılına yenilenerek girdi.

Mazda’nın Jinba-Ittai sürücü ve aracın bir bütün olması yaklaşımı ve insan merkezli gelişim felsefesine uygun olarak tasarlanan ödüllü SKYACTIV benzinli ve dizel motor serilerini sunmaya devam eden 2017 Mazda3, sınıfının önde gelen modelleri arasında kalarak geniş kapsamlı yeniliklerle donatıldı. 

bkZVmm.jpg

 

2017 Mazda3 Hatchback ve Sedan serisinde, zarif dış değişiklikler, yenilenmiş bir kabin ve   şirketin SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS teknolojisinin ilki  olan G-Vectoring Control teknolojisi ile donatıldı.

KODO – Hareketin Ruhu ve SKYACTIV  teknolojisinin sayesinde, Mazda’nın yeni nesil modelleri arasında küresel satış lideri olan Mazda3 yeni standartlar belirledi; model cesur tasarımı, birinci sınıf kalitesi ve ileri teknolojisi sayesinde keskin yol tutuş, üstün kaliteye sahip kabin ve çekici görünüm kazanmış oldu.

2017 Mazda3, 105 PS SKYACTIV-D 1.5-litre turbo dizel ve SKYACTIV-G benzinli motor 1.5-litre 120 PS motor seçenekleri, altı vitese sahip SKYACTIV-MT manüel ve SKYACTIV Drive otomatik şanzıman alternatifleri ve üç farklı donanımları ile 73 bin 263 TL başlayan anahtar teslim fiyatla satışa sunuluyor.

GÖVDE TASARIMI

Son Mazda3’ün dış görünümü, güçlü üç boyutlu görünümlü yenilenmiş ızgarası, yeni ön sis far çerçevesi ve LED far teknolojisi  ile dikkat çekmektedir.  Her iki gövde stilinde de, panoramik dönüş sinyallerine sahip yenilenen kapı aynaları bulunurken, hatchback versiyonlarında yeniden tasarlanmış arka tampon yer almaktadır.

18 inçlik yeni tasarım alaşımlı  jant, iki standart gümüş kaplama seçeneği veya daha parlak yeni koyu gümüş kaplama seçeneği.

2017 Mazda3, 9 renk seçeneği ile sunulmaktadır: Mazda’ya özgü tamamen yeni Sonsuz Mavisi Mika rengi ve Mazda3’e özgü iki yeni renk olan Kül ve Çelik Grisi Premium Metalik renkleri. Oldukça popüler Ateş Kırmızısı Metalik boya gibi, Çelik Grisi Premium Metalik rengi de Mazda'nın sadece 2.5 mikron kalınlığında yansıtıcı, alüminyum tabaka oluşturan benzersiz TAKUMINURI boya işleminden geçmektedir.

İÇ TASARIM VE FONKSİYONELLİK

Hem Aktif Sürüş Göstergesi, hem de gösterge paneli kadranları kaliteyi ve okunabilirliği arttırmak için gözden geçirilmiştir. Aktif Sürüş Göstergesi renklendirilerek daha parlak, yüksek çözünürlüklü ve uzaktan kolayca okunabilen bir yapıya büründürülmüştür.

Bu geliştirilmiş iç mekan, iki siyah kumaş tipinden birinde siyah veya saf beyaz deri seçeneğide mevcut.

MOTORLAR VE ŞANZIMANLAR

2017 Mazda3 Hatchback ve Sedan serisinde, 105 PS SKYACTIV-D 1.5-litre* turbo dizel ve hafif SKYACTIV-G benzinli motor 1.5-litre 120 PS seçenekleri mevcuttur.

Bu ultra temiz ve verimli, benzinli ve dizel güç kaynakları Euro 6 düzenlemelerine uyan ve ödül kazanan motorlar olup ileri altı vitese sahip SKYACTIV-MT manüel ve SKYACTIV Drive otomatik şanzıman seçenekleriyle  sunulmaktadır.

Motor performansını arttırmak için üç yeni SKYACTIV-D teknolojisinden (Yüksek netlikte gaz pedalı kontrolu, Doğal ses düzenleyici ve Doğal ses frekans kontrolü) faydalanan SKYACTIV-D turbo dizel motorlar sessiz çalışır ve sürüş kalitesini arttırır.

Turbo basınç arttırma kontrolünü optimize eden ve yakıt enjeksiyonunun ince ayarını sağlayan yüksek netlikte gaz pedalı kontrolu teknolojisi,araç hafif yüklü iken motor performansını arttırır.

Pistonu bağlantı rotuna sabitleyen pimin içinde dinamik bir dampere (amortisöre) sahip olan doğal ses düzenleyici teknolojisi titreşimi azaltır ve motor vuruntu gürültüsünü 3.5 kHz (araç ilk çalıştığında ve düşük hızda araç içinde duyulabilen frekans) civarına düşürür.

Doğal ses frekans kontrolü teknolojisi, dizel motor parçalarının tipik olarak en gürültülü şekilde titreşim yaptığı diğer üç kritik frekans bantlarını (1.3 kHz, 1.7 kHz and 2.5 kHz) baskı altında tutarak doğal ses düzenleyici teknolojisini tamamlar. Bu, motor zamanlamasının çok az sapmasına neden olur.

SÜRÜŞ DİNAMİKLERİ

MacPherson ön desteği ve multi-link (çoklu bağlantılı) arka süspansiyonda yapılan revizyonlar sürüş konforu ve titreşimi azaltma üzerine yoğunlaşırken; aynı zamanda, Mazda3’ün ünlü özelliği keskin yol tutuşu da güçlendirmektedir.

2017 Mazda3, Mazda’nın SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS teknolojilerinin ilki olan  G-Vectoring Control (GVC) sistemi ile donatılmıştır.  Bu sistem motor torkunu her tekerlek üzerine optimal bir şekilde dağıtarak, mükemmel bir yol tutuş ve sürüş konforu sağlar.

Tüm 2017 Mazda3 serisinde, kapılara ve şanzıman kanalı alanına gürültü bastırma materyali eklenerek genel anlamda  iyileştirme yapılmıştır. Optimize edilmiş kapı yalıtımları ve arka çapraz elemanlar arasındaki takviye titreşim söndürme materyalleri ile kabin daha konforlu hale getirilmiştir.

EMNİYET

Araç, Mazda’nın gelişmiş  ve yenilikçi i-ACTIVSENSE sürücüyü destekleyen güvenlik teknolojileri ile donatılarak, proaktif güvenlik felsefesinin bir parçası haline getirilmiş ve sınıfının önde gelen güvenlik performansına sahip olması sağlanmıştır. Bu özellikleri sayesinde, maksimum beş yıldız Euro-NCAP çarpışmaya dayanıklılık derecesi ile ödüllendirilmiştir.

Yeni, ileriyi algılayan kamera uyarlaması, geliştirilmiş Akıllı Şehiriçi Fren Desteği (Advanced Smart City Brake Support - Advanced SCBS) ve Akıllı Fren Desteği (Smart Brake Support - SBS) sistemleri, yeni Trafik İşareti Algılama (Traffic Sign Recognition-TSR) fonsiyonu ve Uyarlanabilir LED Farlar (Adaptive LED Headlights - ALH) ile Mazda i-ACTIVSENSE teknolojilerinin fonksiyonelliği arttırılmıştır.

Sadece araçları değil, yolcuları da algılayan Geliştirilmiş SCBS sistemi, gelişmiş algılama kapasitesine ve geniş görüş açısına sahiptir ve bu sistemin işlevselliğinin üst hız limiti  80 km/s’ e çıkarılmıştır. SBS sistemi de otomatik frenleme için geniş hız aralığına sahiptir ve bu sistemin üst hız limiti  160 km/s’ e çıkarılmıştır.


Tüm haberi görüntüle

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben pek sanmıyorum "anlayışın" o konuda değişeceğini. fakat fiyatlandırma politikasında insan bir iyileştirme bekliyor açıkcası.

2014 te manuel ile otomatik arasında fiyat farkı yokken şimdi olmasının sebebi "doğuş oto" anlayışı değildir de nedir ?

Madem fark alacaksın Manueli alınabilir fiyatlara çek bari.

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Donamin ve fiyat listesi var mi arkadaslar. Ben bulamadim hala 2016 modellerin var. 2017 modeller ne zaman satisa cikacak bilgisi olan var mi? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, vethekim :

Donamin ve fiyat listesi var mi arkadaslar. Ben bulamadim hala 2016 modellerin var. 2017 modeller ne zaman satisa cikacak bilgisi olan var mi? 

2017 makyajlı kasalar için, İzmir yeni otomotiv Mart ayında satışa başlayacağız diyor.

Mart ayına kadar amaç 2016 dizel M-3 ve CX-3 leri elden çıkarmak sanırım...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fiyat ve donamın bilgisi belli değil mi? ellerindeki araçları eritmek istemeleri yeni araçları satmamak ile yapılmaz ki. araç ellerinde ve satışa çıkarmıyorlarsa bence çok saçma bir durum.>:(iki aracıda koyarsın vitrine, fiyat konusunda 2016 için biraz indirim yaptın mı müşteri son kararını verir. aradaki farkın değmeyeceğini düşünüyorsa müşteri 2016 alır gider bayiden.:rolleyes: 2017 için donanım ve fiyat listesi kesin belli oldu mu acaba? konuya cevap verecek yetkili mazda bayi çalışanı bekleniyor ( tabi bir sıkıntı yaratmayacaksa )O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arka tampon çok iyi olmuş, hatta uyarsa kendi 2015'ime takmayı dahi düşünürüm. Elektronik park freni bana göre değil, galiba 4 cam düğmesine de aydınlatma gelmiş (önceki konuda bir fotoda öyle gördüm), power'da deri standart geliyorsa çok iyi, kromajlı ızgara çerçevesi ile birleşen fara sahip burun tasarımını pek tutmadım.

Fiyatların ise tam anlamıyla uçuk olacağını düşünüyorum, 8-10bin civarı artış olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yine forumda okumuştum bir arkadaşa power benzinli 115.000 tl demişler. doğruysa bu çok saçma olmuş. Mazdayı seviyoruz da o donanımlara full opel astra almak kalır bana. 2014 yili da 72.000 tl ye gelen mazda 3 simdi 115.000 tl. Tamam euro arttı da 2 katı mı arttı? 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet ismini hatırlayamadım ancak eğer fiyatlar buralara çıkarsa mazda 3 alamam. tam da araç değiştirecektim bendeki de şans. hanımda sıkıştırıp duruyor sen daha arabaya karar vermedin mi diye. araca bakım için parça aldım zaten değiştireceksin ne diye masraf edip duruyorsun diye birde azar işittik. :fiuw:fiyatlar aşırı yüksek gelirse bırak araba almayı altımdaki aracı 5 yıl daha kullanırım.:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 gün önce bir bayi ile telefonda görüştüm. Araç ellerinde var. Fiyatı 17 ocakta belli olacak dediler. Ben benzinli power sense nin 105 tl civarı olacağını tahmin ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

115.000 Tl'ye sıfır Mazda 3 almaktansa, gözüm kapalı ikinci el düşük km makyajlı Mazda 6 alırım 130.000 civarı ilanlar. Pazarlıkla falan çok rahat 125.000 hatta 120.000 civarına bile düşerler gibime geliyor çünkü satılmıyor araçlar. Ama bu piyasa koşullarında, kriz ortamında bu paralar verilmez bence arabaya. 2014 Power'lar 65.000 e bile düşüyor, 5.000 tl de deri koltuk, bakım vs yapılırsa mis gibi binilir. Elektrikli park, ekstra yalıtım da olmasın yani ne olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu fiyatlara benzinli araç almak ülke şartlarında inanılmaz derecede saçmalık. Dizel full donanımlı araçlar alınabilecek iken. Tamam Mazda yı seviyoruz ama Mazda bizim onu sevdiğimizin onda biri kadar bize değer vermiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Resmi siteye ne zaman gelir 2017 fiyat ve donanım bilgileri en son baktıgımda hala 2016 model aracın (makyajsız) kasa nın ozellikleri vardı

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

115 bin tl power sens donanim ve deri döşemenin liste fiyati sanirim. Eğer doğru ise çok abarti bir fiyat olmuş, liste fiyatini görünce kimse pazarlik yapmaya bile gitmez bayilere. Makul fiyatlar koyunda bari, pazarlikla aklindaki fiyati yakalamaya çalişan vatandaşi bayilere çekin en azindan. Ama yooook bayiye müşteri çekme gibi dertleride yok...

Ellerinde kalinca 100 bin tl ye birakirlar marak etmeyin.

Şuan ki power donanimin yazili liste fiyatini düşünün, 2 ay önce avrupa bayisi 81 bin tl ye ellerinde son kalan 2015 model powerlari satiyordu.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzinli fulu düşünürsek, bence astra k excellence 1.4T seçeneği çok daha mantıklı oluyor. Hem motor anlamında turbonun vereceği tork, lpg taktırılabilirliği daha fazla 1.4T motorun, hem astrada şerit takip sistemi ve ful led aydınlatma var. Gönül her ne kadar mazda dese de, estetiği en güzel Alman astra da mantıklı gözüküyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 

2 saat önce, Mutlu Tekir :

Benzinli fulu düşünürsek, bence astra k excellence 1.4T seçeneği çok daha mantıklı oluyor. Hem motor anlamında turbonun vereceği tork, lpg taktırılabilirliği daha fazla 1.4T motorun, hem astrada şerit takip sistemi ve ful led aydınlatma var. Gönül her ne kadar mazda dese de, estetiği en güzel Alman astra da mantıklı gözüküyor.

Mutlu bey yeni astra guzel bir secenek olabilir haklisiniz. Ancak ne bileyim bir onceki kasa dizayni daha guzeldi. Yeni kasaya pek gozum alisamadi nedense.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, AreY :

115 bin tl power sens donanim ve deri döşemenin liste fiyati sanirim. Eğer doğru ise çok abarti bir fiyat olmuş, liste fiyatini görünce kimse pazarlik yapmaya bile gitmez bayilere. Makul fiyatlar koyunda bari, pazarlikla aklindaki fiyati yakalamaya çalişan vatandaşi bayilere çekin en azindan. Ama yooook bayiye müşteri çekme gibi dertleride yok...

Ellerinde kalinca 100 bin tl ye birakirlar marak etmeyin.

Şuan ki power donanimin yazili liste fiyatini düşünün, 2 ay önce avrupa bayisi 81 bin tl ye ellerinde son kalan 2015 model powerlari satiyordu.

125.000 tl dizel power sense olur o halde. Yapacak bisey yok bekleyip göreceğiz. En olmadı 2019'da 2. el alıcaz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2019 da sky 2 .nesiller gelir bu seferde onlarin 2.elini bekleriz. Neyse fiyatlari bir gorelim hele. Alim isini yil sonuna biraktim gibi

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, emc6767 :

125.000 tl dizel power sense olur o halde. Yapacak bisey yok bekleyip göreceğiz. En olmadı 2019'da 2. el alıcaz. 

Hiç satılmazsa yada alan satmaz ise nasıl ikinci eli oluşacak bu arabanın ? Zira gidişat bunu gösteriyor da.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...