Jump to content

Geri Vitesten Atma Sorunu


Guest axela
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar benim arabada(mazda 3) geri geri giderken hızlanınca vites atıyordu 4-5 kez başıma geldi ama pek önemsemedim fakat biraz önce Mazda3fc ta bununla ilgili bir konu açılmış ve arabasında böyle bir problem olan pek çok kişi var...iş ciddi arkadaşlar..

mrtcck nickli kullanıcı nın şanzumanı defalarca değiştirilmiş ama nafile şimdi mazdayı mahkemeye vermeye hazırlanıyor..bu problem sizlerde de var mı??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mesajı kopyalıyorum

Herkese Merhaba.

Sizlere birşey danışmak istiyorum. 2005 model SDN dynamic MT kullanıyorum. Aracımı 2004 sonu severek aldım. Ancak bir süre sonra bir sorun ortaya çıktı. Araç geri manevrada vitesten çıkyordu. Bunu fark ettikten sonra servise verdim. Servis her zaman ilgili ve nazik yaklaştı. Ancak servisten çıktıktan sonra da vitesten atmaya devam etti. Bu sebeple en az 4 kere servise verdim. Serviste şanzıman değişimi de yapıldığı halde maalesef sorun giderilemedi. İlk başlarda geri manevrada devri yükseltince vitesten atıyorken, zamanla düşük devirlerde de atmaya başlayabiliyor. Geri manevrada yarım debriyajla kavrama yaparsam biraz daha uzun sürüyor ama tahmin edeceğiniz gibi balata kokusu yayılıyor. Örneğin aracın burnunu yokuş aşağı park ettiniz ve önünüze de bir başka araç yanaşmışsa, yüksek devirde geri manevra yapmak mümkün değil, hemen vitesten atıyor. Bu 4 sefer süresince, Japonya'dan mühendisler gelecek falan denildiği için her defasında iyi niyetle tamir yapılmasını bekledim. Ancak geçen sene sonu aracımın garantisi doldu. Mazda'nın ülkemizdeki temsilcilerine ihtarname gönderdim. Maalesef sorumluluklarının gereğini henüz üstlenmediler ve mahkeme sürecine girmek üzereyim. Hala aracımı severek kullanıyorum.

Sizlere sormak istediğim şu ki; acaba aracınız geri viteste yüksek devire çıkıp kontrol edebilir miziniz? A ncak lütfen bunu yaparken güvenli bir yer seçin. Düz vites Mazda 3 kullanan arkadaşlardan cevap bekliyorum. Çünkü eğer aracın şanzımanı da değiştiği halde bir mekanik arıza giderilemiyorsa, bu bir tasarım sorunu olabilir ve çoğu kullanıcı bunun farkında olmayabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı mı aldığımdan beri sadece iki kere yüksek hızda geri gitmek zorunda kaldım, tabi onun haricinde günlük olağan geri gitmelerim mevcut, ama hiç böyle bişi başıma geldi. Aksine eski arabamda vites hemen geriye geçmezdi, m3 te hiç geçmediği olmadı, bu yönüyle geri vitesimi seviyorum. Ama bu yazılan ilginç bi sorun cidden.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çözümü basit, geri viteste yüksek hız yapmayın...:)

Benim yokuş çıktığım oldu geri vitesle böyle bir sorun yaşamadım.

bende o kadar basit diye düşündüğüm için önemsememiştim ama mrtcck nickli arkadaş sorunun ilk başta geri geri yokuş çıkarken başına geldiğini daha sonra sorunun büyüyerek sürekli başına geldiğini anlatmış yani bu duran stabil bir sorun olmayabilir sürekli gelişen bir sorunsa ciddi bir problem yaratabilir hele ki garanti bittikten sonra

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gerçekten ilginç ama genel bir problem olsa ve artarak devam etse bugüne kadar çok kişi şikayet ederdi sonuçta 5 senelik araba ama bu tabii görmezden gelmeyi gerektirecek birşey değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...