Jump to content

Yeni Citroen C5


Uygar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

C5-800.jpg

3B-697D7itorenC5II-3.jpg

C5-8.jpg

C5-10.jpg

İngiltere’de 2008’in başlarında satışa çıkarılacak olan C5 ile ilgili ilk ipuçlarını Frankfurt Fuarı’nda C5 Airscape Concept ile almıştık. Daha uzun ve çarpıcı gövde yapısı ve agresif burnu ile dikkat çeken Yeni C5; 4,78 m uzunluğa, 1,86 m genişliğe ve 1,45 m yüksekliğe sahip.

Yeni C5, beraberinde birçok yenilik de getirmiş. 7 inç LCD ekran ve yeni NaviDrive sistemi, yeni direksiyondan kumanda sistemi, şeritten ayrılma uyarı sistemi, 3 seviyede ayarlanabilen hidroaktif süspansiyonlar, Xenon farlara sahip uyarlanabilir aydınlatma sistemi, yeni C5’in yeniliklerinden bazıları.

Yeni C5’in fotoğraflarından anlaşıldığı kadarıyla tasarım anlayışında da önemli gelişmeler olmuş. Özellikle iç tasarımında kullanılan malzemelerin kalitesi Audi ile bile yarışacak düzeye gelmiş. Ayrıca büyük kabindeki yalıtım da geliştirilerek içeriye ses alınması önlenmiş ve böylece içerideki akustiğin konfora zarar vermemesi sağlanmış. Gösterge paneli ve kadranlarını da son derce çekici bir hal alan C5’in bir sürü kontrol düğmesini üzerinde bulunduran ilginç direksiyon simidi insanı bir hayli şaşırtıyor.

Yeni C5 güvenliği de elden bırakmamış. 9 adet hava yastığı, katlanabilir pedallar, Elektronik Fren Gücü Dağıtıcısı EBD, Acil Fren Destek Sistemi EBA, ABS ve ESP gibi birçok güvenlik donanımı yeni C5’de standart olarak sunuluyor.

Yeni C5'de geniş bir motor seçeneği de mevcut. 127HP 1.8i 16V ve 143HP 2.0i 16V benzinli motorların yanısıra Yeni C5'de dört adet de partikül filtreli Hdi dizel motor seçeneği bulunuyor. (HDi 110, HDi 138, HDi 173 ve HDi V6 208). Yeni C5'de hem manüel hem de otomatik vites seçeneği sunuluyor.

Fiyatlar :::

YENİ C5 SX 1.6 HDI M/T                        49.950 YTL

YENİ C5 SXPK 1.6 HDI M/T                  53.450 YTL

YENİ C5 SXPK 2.0 HDI BVA                  66.955 YTL

YENİ C5 EXCLUSIVE 2.0 HDI BVA        77.955 YTL

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok güzel olmuş bence.. tam bir teknoloji yığını ;D

güzelmiş

ama ne kadar teknoloji o kadar sorun çıkma olasılığı  ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şu direksiyonun ortasının dönmemesi bana  ters ama araç genel görüntü itibariyle çok güzel olmuş :) Tabi bide binip test etmek lazım o zaman anlaşılır ne olduğu :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

C5 ve C4 sedan hayranları ile ilişkimi kesiyorum derhal, C4 HB derseniz bi derece, düşünürüm...:D

abi ben fransızların hiçbirini sevmem (otomobilleri :D ) c-5 sedan  güzel duruyor  ama c-4 sedan tam çakma bişey  :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önyargılı olmamak lazım.. Alışılmışların dışına çıkmak lazım ;D Mazda6 yı tokatlar mı acaba bu araba :D

Mazda 6 bunun var ya ................. (sansür)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...