Jump to content

Mazda 323 İçin Spor Yay


camelmk
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba

arabamda 195/50/15 ebatlarında lastik var ve ben arabamı biraz daha aşağı indirmek istiyorum.

bunun için lazım olan spor yayları nereden ve nasıl edinebilirim?

bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mustafa abi direk amortisörlerden indirmişti aşağı arabayı?yay forumda detaylarını anlatıyordu.

yay almadan da alternatif olarak bunu yapabilirsiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 yıl sonra ...

Arkadaşlar bu konudaki gecen muhabbetde bi yolu varmış herhalde ilgili kişi ö.m göndermiş haliyle acaba nasıl yapıldıgına dair elinde bilgi olan varsa paylaşabilirmi acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Amortisörün çanağını keserek biraz daha aşağıya kaynatıyorlar işlem bu fakat yapacak kişinin işçilğinin iyi olmazsı lazım kaynaklar sağlam olmalı.

O işlemi biliyorum fakat sımdı o şekilde aşagı alındıgı zaman yayın sonucta sonsuza kadar esneme payı yok ve boşluk yapma ihtimali var zıpladıgı halde iken tabiki ona bi çare düşünüyorum bu arada mazda 323 1994 modele uyumlu diğer yay markaları nelerdir acaba var mı bilen ?

Bugun yeni yay aldım oem hundai modelleri  için 1 boğum kestik 10 numara oldu sadece biraz yüksek kaldı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bana sorarsanız bu araç için üretilmiş altçaltma yaylarını kullanın gerisi riskli ve aracı yoracak sağlıksız şeyler.

Çok doğru ama aşırı pahalı, ufak oynama yaptık sadece bozuk yollarda cok iyi oldu ama ilerleylen zamanda sıkıntı yaratmaz inşlallah...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu konuda bende cok araştırma yapmıştım 3cmden aşagı indirmelerde kesinlıkle spor amortisör tavsiye ediliyor hem 3cm gayet iyi ama mazdanın yaylarının maşallahı var 300den başlıyor 500e kadar ama gecen bi arkadaşım yay yapılan yer var demişti her marka model araça istedigin cmde

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 ay sonra ...

aracı alçaltıpta yaşadığım sıkıntıları yazayım, direksiyon kutumdan ses(gıcırtı) gelmeye başladı,  6 ayda bir salıncak değiştim. Rotillerden gıcırtılar gelmeye başladı ve bu olaylar sonucunda şunu öğrendim. Aracı yere alçaltacaksan bu işi SPOR YAY ile yapacaksın. Sınırı Aşıyorsa bu Alçalma SPOR AMORTİSÖR'de takacasın yoksa benim gibi sessiz araba seviyorsanız araba kullanmak tam bir işkence oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben önlere apex 5cm taktım dreksiyonu sag sol yaptıgımda hafifden tıkırtı gelıyo dreksiyonda biraz sertleştı ama sekme olayı harika oluyo ve bana göre fren mesafen uzuyo %1 oranında olabılır ama uzuyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

merhabalar, bnde 98 familia var ve 195/55/15 ebatlarında lastik var, araç jeep gibi özellikle arkalarda 5 parmak yükseklik var.. hiç yük binmemiş galiba araca, bnde yayları kesip alçaltmak istiyordm ancak sakıncaları beni korkutuyor.. yay kesip her sene amartisör patlatmaktnsa 3 cm yay alsam yeter diye düşünüyorum.. istanbul atalarda elif tuning var orda 350-400 tl arası montajla 500 e gelcek ama sağlam olur hiç değilse.. bakalım bahtımıza ne çıkacak :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...

arkadaşlar 99 model 323 sahibiyim araca uygun spor yay araştırıyorum voglant ve eibach markaları bulabildim internet üzerinden fakat fiyatları el yakar cinsten.. uygun fiyata bildiğiniz temin edebileceğim bir yer varmı acaba ? ikinci eline henüz rastlayamadım.. daha önceden kullanan satmak isteyen bildiğiniz varmıdır çevrenizde..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yayları ısıtarak egzozcular dahi arabayı yere basıyorlar ama kesinlikle ne ısıttırmayı nede kestirmeyi tavsiye etmem. Isıtınca yumuşama ve buna baglı yol tutus sıkıntısı oluyor, yayları eşit miktarda kısaltmak çogu zaman mümkün olmuyor 0.5cm dahi olsa fark oluyor. Kestirmekte başka bir yol  bu seferde yol tutuş kabiliyeti artıyor ancak konfor aşırı etkileniyor ve en ufak cukurda araba zıplamaya baslıyor. Böyle bi niyeti olan arkadaslar kesinlikle spor yay alsınlar yoksa orjınal haliyle binsinler.

http://www.sahibinden.com/listing/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-mazda-323-bg-apex-spor-yay-4-cm-helezon-1989-sonrasi-144733642/detail/. Böyle bir ilan var ama sanırım orjinal degil

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 6 ay sonra ...

Arkadaşlar Honda Serüvenimden Sonra Bir Mazda Almak Nasip Oldu . Arabaya Stok Binmekte Genimizde Olan Bir Şey Değil .  94 Model Sedan 323 İçin Spor Yay Bakıyorum .  İnternette Yaylar Mevcut . Benim Sizden İsteğim Spor Yay Kullanan Arkadaşlar Varsa Buraya Bir Fotoğraf Ekliyebilirmi 3,5 veya 5 Cm Arasında Kararsız Kaldım ?

Birde Ön ve Arka Tamponlar İçin Ek Vb. Ne Gibi İşlemlerler Yapılabiliyor  .

Bu Konularda Tecrübelerinizi Almak İstedim .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konularda Araştırma yaparken okumuştum bunları . 2008 in konusunuda hortlatmak istemedim pek :) Aklımdaki rakam 3,5 Cm lik  . Kullanan arkadaşlar fotoğraf paylaşırsa başka isteğim kalmaz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

Arkadaşlar 1997 Mazda familia aracım için spor yaya aramaktayım bilgisi olan varsa lütfen link verebilir mi.. Veya yonlendirebilirmi. 5 cm düşünüyorum ayrıca fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...