Jump to content

Honda City


Uygar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Honda-City-2009-1.jpg

Honda-City-2009-3.jpg

Honda-City-2009-6.jpg

Honda Jazz ile aynı platformda üretilen City’nin yeni versiyonu Tayland’da satışa sunuldu.

120 HP 1.5 litre i-VTEC ve 5 ileri manuel veya otomatik şanzıman seçeneğiyle satışa sunulan Honda City’nin özellikle Asya ülkeleri ve Türkiye gibi sedan pazarlarında çok fazla ilgi çekmesi bekleniyor.

Tayland ve diğer Asya ülkelerinde satışına başlanan üçüncü jenerasyon Honda City’nin diğer Avrupa ülkeleri ve Kuzey Amerika ülkelerinde satılması planlanmıyor. City’nin ana pazarı her zamanki gibi gelişmekte olan ülkeler olacak.

http://www.arabam.com/haber.aspx?HID=1&PID=681&haberID=284319#

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

daha güzel olmuş...o iğrenç arabadan sonra baya güzel olmuş taktir ettim hondayı , baya arabayı toparlamışlar :D

gideri var :D beğendim ben ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o kadar da guzel deıl ıste bıldık honda tasarım yıne ole cok guzel deıl ama sımdı bunlar cıkınca yolda benım kuzumla kapısmaya kalkarlar :Deskılerı baa bı zorluyodu benı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Karamürsel'de (daha doğrusu Değirmendere'de) modifiyeli bi eski kasa Honda City vardı, adam baya bi değiştirmiş ama eşeğe altın semer de vursan eşek hala eşek..: (bkz: avatar)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yola İstanbul’dan çıkıyor!

2005 yılının sonundaki tanıtımının ardından büyük beğeni toplayarak önemli satış rakamlarına ulaşan ve segmentine yeni standartlar getiren Honda City’nin tamamen yenilen modeli Avrupa’da ilk defa 9 Ekim tarihinde İstanbul Autoshow’da tanıtılacak.

Yeni Honda City, Accord modelinden bazı görsel unsurlar alarak tamamen yenilenmiş olarak karşımıza çıkıyor. Yeniden tasarlanan dış görünüme, City’e yüzde 20 bir güç artışı ve daha iyi bir performans sağlayan yeni 1.4 i-VTEC motor eşlik ediyor.

Tamamen yenilenen Jazz modelinde de kullanılan yeni motor, yakıt ekonomisi ve zararlı gaz emisyonlarından taviz vermeden, mükemmel performans ve esneklik sağlayan Honda’nın i-VTEC teknolojisi ile tamamlanıyor. Yeni motor eski modele göre 17 beygirlik bir artışla City’e 100 beygir güç sağlıyor. Bu ekstra güç yeni City’nin 0’dan 100 km/h hızlanmasını düz şanzımanlı modelinde 1.6 saniye aşağıya çekerek sadece 11.8 saniyede gerçekleştirmesini sağlıyor. Otomatik versiyon, önceki modele göre neredeyse yarım saniye daha hızlı bir değere imza atarak 0’dan 100 km/h’e hıza14.7 saniyede çıkıyor.

City’nin düz şanzımanı, geçişlerin daha yumuşak olması ve oranlarının optimum hale getirilmesi için karbon senkromeçler ile desteklenmiştir. Tamamen yenilenen otomatik şanzıman, segmentinin en çok satılan otomatik vitesli model ünvanına sahip şimdiki City’den aldığı bu mirası daha ilerilere taşımak için ilk kez direksiyona monte edilmiş pedallar ile vites değiştirme opsiyonunu sunuyor. Spor modunda, iyileştirilmiş vites değişimi ve oranları ile yeni şanzıman yeni aracın daha güçlü motoruna kusursuz bir destek veriyor.

Yeni Honda City daha kaliteli malzemeler, estetik ve işlevsellik bakımından yapılan iyileştirmeler ile öncülüne göre daha da geliştirildi. Torpido gözü dahil kabin içinde artan saklama gözlerinin sayısı ve kullanım kolaylığı artarken, yeni koltuk tasarımı yolcu ve sürücü konforunu mükemmele taşıyor.

Tasarım değişiklikleri araca uygulanan NVH (Gürültü-Titreşim-Sertlik) teknolojilerindeki iyileştirmeler ile tamamlanıyor. Gövdede, araç içinde, süspansiyonda, motorda ve bağlantılardaki yeni özellikler Honda’nın en yeni sedanını daha da farklılaştırıyor . NVH bakımından yapılan iyileştirmeler müşterilerin iPod bağlantısı ve daha iyi ses kalitesi sunan yeni ses sisteminden daha iyi faydalanmalarını sağlıyor.

Tamamen yenilenen Honda City, ödüllü yeni Honda Jazz platformu üzerinde yükseliyor ve yeni Jazz’da görülen teknolojilerin birçoğundan faydalanıyor. Daha uzun aks mesafesi (2500 mm.) iç mekanda daha geniş bir ortam sunarkenken, sürüş ve yol tutuş özelliklerinde de önemli iyileştirmeler sağlıyor. Güvenlik performansı da, farklı yükseklikteki araçların çarpışması durumunda her iki araçta da bulunanları daha iyi koruyan ACE (Gelişmiş Uyumluluk Teknolojisi ) Gövde Yapısının benimsenmesi ile iyileştirildi.

Honda City yenilen modeliyle birlikte Tayland’dan ithal edilecek ve Gebze fabrikasında Civic modelinin üretimi devam edecek.

Not : arabam.com dan alıntıdır.

http://www.arabam.com/haber.aspx?HID=1&PID=681&haberID=284355

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...