Jump to content

İlk arabam 323 Sedan Yardımcı olurmusunuz.


ozankardes
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba artık bende mazdacıyım daha ilk aracım 96 model 323 sedan 1.6 (Familia ile aynı görünümde) Bende arabalardan hiç anlamam aldığım arkadaşta hiç anlamıyor. Bakım falan yaptırdınmı aldın alalı diye sordum " 6 aydır bende hiç bişe yaptırmadım tamircinin önünden bile geçmedim işe gider eve gelir sahilde bira içmeye giderim başkada bi münasebetim olmadı arabayla." dedi. :krrsz:

Motoru ustaya gösterdik sağlam dedi bi sorun görünmüyor hafiften bir üfleme var sorun olacağını sanmam dedi.

Şimdi okuduğum kadarı ile mazda'dan her usta anlamıyor şimdi ben bu aracın motorunun öncelikli olarak neyine baktırmalıyım yoksa gidip bir ustaya motoru komple kontrol ettirip ne eksiği varsa değiştirtmelimiyim yada biraz süreyim neyi var neyi yok anlarmıyım. :nea:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

zaten bi yağına suyuna anti-freeze'ne bakıcaksın.

lastik havaları,patronun dediği gibi filtreleri yenilersin.akünün suyunu ve harici olarak kaçak varmı,akü kontrol kapaklarının faaliyetini kontrol edersin.şarj seviye göstergesi varsa ona bi bak.

başkada bişi yok? ;)

aklıma geldikçe yazarım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

Lastik havalarına elin değmişken Frenlere'e baktır.Bende 2 sene önce 2. el bir ticari panelvan almıştım.2 hafta kadar sürdüm lastik hava kaçırıyordu,neyse yaptırırken bir baktıkki balatalar bitmiş resmen.Hassas bir konu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...

konunun üzerinden 2 sene gecmiş ama forumu bilgi almak icin gezen insanlara lazım olur diye yazıyorum 2. el bi arac alınınca bence ilk yapılması gerekenler motor yağı ve filtresi soğutma suyu triger kayışı çok önemli fren balataları şanzuman yağı buji ve kabloları vede ön takım kontrol edilirse iyi olur kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...