Jump to content

Mazda RX8 soru


delta31tr
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkeze Iyi Aksamlar,

bu aralar bir araba almayi dusunuyorum. Pek aklimda olmasada bugun bir mazda galerisine gittim ve RX8 den cok etkilendim. Icerdeki iscilik ve kalite bekledigimin cok ustunde idi (performans hakkinda bir sey yazmiyorum, gerek yok nede olsa). Arabayi bir sure inceledikten sonra 1 toktasi dikkatimi cekti. On spoilerler kompense bir madden yapilmis. Bana biraz ince ve dayaniksiz geldi.

Burdan RX8 sahiblerine sormak istiyorum...Acaba on spoilerden bir sure sonra ses gelmiomu ve/veya salanmaya basliyormu(malum TRdeki yollar).Ayrica genel olarak kalitesi ve kulanlarin yasidigi veya yasamadigi sorunlar ile de ilgileniyorum. Benzin konusunu biliyorum, ama gulu seven dikenini katlanir dimi  ;)

Yardimci olursaniz cok sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi akşamlar.

RX8 gerçekten etkileyici bir araba. Fakat makyajlandığı için yeni gelecek olan RX8leri incelemenizi tavsiye ederim. Gördüğünüz aracı bilmiyorum ama bir mazda bayinde 0 km, birinde ise lacivert 2006 model RX8 var.

Ön spoiler konusunda sorun çıkacağını sanmıyorum henüz aracı kullanmadığım için yorumda bulunmam doğru olmaz. Ama mazdanın böyle bir konuda yanlış yapacağını sanmıyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hizli cevabin icin TSK,

benim baktim araba 40 yildonmu RX8 idi.Evet makyajli RX8leri nete gordum.Forumda okudugum kadari ile onlar bu yilin sonunda gelecek. Mazdanin sitesine baktimda RX8 se 80000 ytlik fiyat yazmislar. mazdalar kampanyada oldugu icin ve rx8 stock ertimek icin 69000 ytl fiyata satiyorlar. Makyajli halini cok beyendim aslinda ama icinde cok cok az fark olmasi(koltuklar,AC nin dumeleri ve direksion) bu kasaya olan ilgimi azaltmadi. Bida tabi makjaliyi kaca satacaklar oda bir soru.RX8 icin su anki fiyatlar uyugun ama 80000 binler epey yuksek. Kalitesiden Japon oldugu icin cok tedirgin deyilim ama gende emin olmak en iyisi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rica ederim.

Bayraktar'daki o aracı ben satın aldım ve bana söylenen 40.yıl üretimi RX-8 lerin sonuncusu(Türkiye için konuşuyorum).Dünya bazında 383.araç. Fiyatı 64

Bundan sonra yeni kasalar gelecek sanırım bir de şu anki RX8in navigasyonlu kırmızı versiyonu var. 40.yıl üretimi değil ama, eski modellerle aynı oldugunu söylediler.

Fiyatı 65

Mermerler eskiden bu arabaları 84 civarı sattılar. Mazda mermerlerle sözleşmeyi tek taraflı fesh edince saldırgan bir fiyat politikası izlemeye başladı. Almanya'da 35k euroya satılan bir arabayı TR'de 64k TL ye almak başka türlü ne mümkün!

Yeni kasa konusuna gelince R3 modeli 19" koyu jantlarıyla çok kışkırtıcı görünüyor.

Alacaksan muhakkak onu al. Fiyat konusunu sorarım yarın ama net bir yanıt alabileceğimi sanmıyorum. Fiyatı gelince belli olacak bir otomobil bence ;)

Direksiyonda değişiklik, mp3 çalar vs.Recaro koltuklar da cabası

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evo ile Bayraktar otomotiv en iyi fiyatı verdiler normalde 69 küsür yazıyor mazdanın resmi sitesinde biliyorsunuz.

Dediğiniz gibi vergi avantajı senede bir kaç depoyu bedavaya getiriyor, zaten titiz bir insansanız uzun ömürlü kullanılabilecek bir araç. Bildiğiniz gibi zaten rotary teknolojisine sahip bir arabanın çok yakacağı malum ama duyduğuma göre km.de 1 tl yakabilen bir makina! :(

neyse görecez yakında ama bu tüketim değeri canımı sıkmadı değil...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayirli ugurlu olsu birader, iyi gunlerde kulan RX8zini...

Evet benzin olayi malum ama o kadar olacak dimi yaniiii.Semaviye katiliyorum adam akili bir insan zaten patlatmaz bu motoru, insan gibi kulansin yeter.Turbo murbo bu arabya bence cok gerek yok, tork olarak asiri yuksek deil bilgidim kadari ile(yaniliyorsam duzeltin) turboyu takip yerinde saymaya gerek yok, ariyca semavinin dedi gibi turbo motoru epey yer.

Gule Gule kullan, ilk izlenimlerini yazarsan cok sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:) :) :) guzel dedin evet turboyu takmak ve kulanmak var. ince meseleler girmeye gerek yok :D.

LPG-RX8 konusna bir sey demiyorum ;).. eyer az yakmasini istiosan, hafifletecen arabayi...

Bu ara forumlarda okudugm kadar ile Rx8 yuksek devirde eylenceli oluyormus (5000+) tabi bu benzin tuketimini getiriyor bide hizli vites gecisi.

UFK alcak devirde araba nasil gidiyor bilgi verirismisin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Heheh Uzan yaaaa iyi gulmustuk :D... ben youtubedan biraz RX8 testi izledim (Top Gear,5th Gear)... Dustuk devirde son derece sakin bir araba imis.Ama "araban ne" sorusunu "RX8"demek icin 5000 altina bakmiyacan :D:D:D. Ama RX8 in bir avantaji varmis, kulanmasi kolaymis arkadan cekisli bir araba icin AMA TOP gear testine yamurda cok ama cok huysuzmus.

Artik UFK bilgi bekliyorus

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı bugün teslim aldım. ilk izlenimlerim şöyle:

Arabanın çok ilginç bir sesi var öncelikle bunu belirtmeliyim ama sabit hız sürüşlerinde çok sessiz. Sesi çok tok değil, baya tiz ve devirlendikçe daha da tiz çıkıyor sesi.

5000 dd üstünde çekiş mükemmel ama altında da ürettiği torkdan daha yüksek torklu bir araç gibi hızlandırıyor (ya da bana öyle gelmiş olabilir)

sanırım 9200 rpm gibi bir devire kadar iştahla tırmanıyor. İlk kalkışlarda uçak sesine benzer bir ses çıkarıyor. Eğer 1. viteste tam gaz kesiciye kadar basarsanız altınızdakinin bir otomobil değil de racing motor oldgunu düşünebilrsiniz :)

inanın abartmıyorum ;)

Yakıt konusu ise şöyle : aracı denemek için adapazarına gittim geldim. Sürekli tam gaz kullanmadığım halde (genelde 6.vites ve 200 km civarı) gidiş dönüş ve adapazarında biraz turlamakla birlikte 1.75 depo yaktı. Evet çok yakıyor ama İnanın değer...

Otobanda yeni kasa C 180 kompressor (dikkat edemedim akşam vakti belki de C220 cdi'dır)

rollingte yakınına yaklaşamadı.

Özellikle 4.viteste 200 km'yi devirmesi çok iyi ama aracın vites geçişleri alışkanlık istiyor

ıslak zeminde dsc üzerine düşeni iyi yapıyor devreye girdiğini hissetmiyorsunuz bile.

seri kalkışlarda ıslak zeminde 3ten 4e atarken bile patinaja meyilli...

Biraz karışık oldu ama idare edin :D

iyi akşamlar dilerim

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

rx8club  forumlarında ve başka yabancı sitelerde incelediğim kadarıyla wankel motoru düşük devirde kullanmak "kurum bağlama" olayına sebep oluyormuş. Bunu temizlemek amacıyla arada bir redline'ı görmek gerektiğini belirtiyorlar.

Bildiğiniz gibi otto motor yüksek deviri sevmez ama rotary'de durum tam tersi imiş.

Bu arada servisin tavsiye ettiği yağı hiç bir benzin istasyonunda bulamadım :(

(mobil delvac xhp 15w40) yardımlarınızı bekliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuda Sahsuvaroglundan Cem in bir deneyimi vardi Ist - Izmit gidis sakin, donus hizli gelmisler tam rakamlari hatirlamiyorum ama giderken 10 un altinda gelirken de 20 lerde yakmisti. Detayini cemc ye sorabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kullananlardan ve servisten aldığım bilgi km.de 40-50 kuruş civarı

Tam gaz durumunda 1 tl :)

Benimkinden bir önceki RX8i alan arkadaşın söylediği değer bu  ???

Bayraktar'dan Türker Bey'in söylediğine göre şehir içinde çok sakin kullanımla 100 kmde 12 lt gibi bir tüketim değerine ulaşmak mümkünmüş.

Bir dahaki depoyu doldurduğumda tüketimi hesaplarım. O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

RX8 de mineral yag kullanilir. Servis nasil olur da yag bulundurmaz anlamadim. Yag tavsiyesinde bulunup disaridan almani mi soylediler ?

Mazdanın bu araçta kullandığı yağ Dexelia 5w20 ve bu yağ henüz Türkiye'de bulunmuyor.

Bunun yerine tavsiye edilen yağ bahsettiğim Mobil.

Henüz yağı ölçmedim (400 km yaptım)

Yarın sabah ölçüp servise uğrayacağım, yardımcı olacaklardır muhakkak.

Şöyle bir durum var mobilin muadili olan başka bir marka yağı kesinlikle kullanmamam gerektiğini söylediler servisten. Buna şarşırdım bayağı :S

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Serviste olmayacaksa nerede olacak ki o yag anlamis degilim. Ben Kosuyolu Merser de yag degisimi yaptiklarini ve Mazda tarafindan tavsiye edilen yagi koyduklarini biliyorum. Oyle bulunmayacak bir yag da degil benim bildigim. Bu konu onemli iyi arastirmak lazim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Serviste olmayacaksa nerede olacak ki o yag anlamis degilim. Ben Kosuyolu Merser de yag degisimi yaptiklarini ve Mazda tarafindan tavsiye edilen yagi koyduklarini biliyorum. Oyle bulunmayacak bir yag da degil benim bildigim. Bu konu onemli iyi arastirmak lazim

Yarın yola çıkmadan önce oraya uğrarım olmazsa. Evet haklısınız yağ konusu çok önemli özellikle de bu arabada

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ilk test surusun hayirli ugurlu olsun UFK...

Yag olayina coook sastim servis nasil yagi bulamaz die.... RX8 bir perfomance araci oldunu dusunerek Castrol High Perfomance yagi var, onlari bir arastir (rotari motor oldugu icin mi sadece Dexelia oluyor onu bilemiyorum, cok emin konusmim).

Evet islakta cok sinsi imis :D. Arkadan ceker olacak o kadar. Ince sesi var dogru (ben mazda galerisine gittimde bir RX8 sahibini bekliodu, galericiler biraz basiodu sesi icin, hos  :)).Vitesi gecisleri benci cok cok rahati, kisa ve yakin(ama bu kisile bir sey alisacana eminim)

Artik benzin konusu fasa fiso oldu, RX8'e feda olsun.Bu ara kaliteli benzin almaya dikkat et. Kac oktan olarak ayarli oldunu bilmiyorum ama cevrendeki benzicileri bir arastir kaliletisini koy RX8e.

Bu ara fabrika cikisi AUX veya USB girisi varmiydi Ipodlar icin...8 Bose hoperler var, onu da test et ;)

P.S C serisi sana bulasmasin bile, kendi liginde oynasin o  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yurtdisindaki forumlarda RX8 satmak zorunda kalan olmustu okudum kadar ile. Yani 230 BG lik arablarda baktinda evet RX8 "birazcik"(bu birazcik "gemicik" gibi oldu ya  :)) daha fazla yakiyor ama bunu bilen ona gore aliyor artik. Zaten bu tur arablari kac yasinda kadar kulanacaz (gobekli 30-40 yasinda hatchbacklere geceriz).SEvmedin bir hatuna yedirmektense RX8 yediririm parayi daha ii :D. BU ara Ipod konusunda cvp ltf

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...