Jump to content

Performans Sorunu Çekiş Kaybı (Lantis - Familia 1.8 AT)


DigiDuck
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Dostlar Herkese Selam...

Yaklaşık 2 haftadır aracımın çekişinde bir farklılık var.. bu tür konular hakkında çok bir bilgim olmadığı için sizlerden bir fikir alayım ve ona göre arıza var ise sorunu gidermeye çalışayım..

Aracım normal "D" konumunda ilk kalıkışlarda gayet seriydi... yani anlayacağınız gaz pedalına dokundugum zaman zıplardı... fakat son 2 haftadır.. gaza bastıgımda sanki araç 2. vitesde yüksek devirde kalkar gibi hareket ediyor... hatta bu akşam tesadüfen bayağı dik bir yokuşda nerdeyse araç çıkamayacak gibi bir izlenim verdi.. yokuşu çıkarken.. sanki yüksek bir vitesde çıkmaya çalışıyor gibi hareket eder gibiydi..

daha önceki bilgilerime göre araç manuel olsa.. buji lerle ilgili bir sorun var gibi değerlendireceğim.. ama araç otomatik olunca buji lerin yanında şanzıman la ilgili bir sorun olabilirmi sorusunuda düşünmeye başladım.. en son kontrollerimde sadece kontrol ettiğim şanzıman yağı idi oda normal gözüküyordu..

siz değerli ustalardan bu konuda yapmam gereken veya kontrol ettirmem gerekli olan ekipman neresidir..  yardımlarınızı bekliyorum..

şimdiden teşekkürler...!!!  :clap:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şanzıman kaydırıyor anlattığınıza göre.En kolay olarak şanzıman yağını koklamanızı öneririm yanık balata kokusu var mı yok mu diye.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet arkadaşlar.. korktugum başıma geldi.. şanzımanda baskı balata ile başlayabilecek bir arıza olayı.. ancak..pazartesi günü tam netice belli olacak..ama ilk bulgular ustamızın verdiği bilgier doğrultusunda çok iç açıcı değil.. artık ne çıkarsa bahtımıza deyip yaptıracağız..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomatik vites arabada baskı balata olmaz.Gerçi sen lafın gelişi söylemişsindir.

slm.. dostlar.. 1 haftadır 1200 TL gibi bir rakkamı ödeyince ancak kendime gelmeye çalışıyorum :) neyse yukarıdaki baskı balata sözü istem dışı parmaklarıma dökülen bir laftı.. sonuçta.. araçta şansızman yağının sızıp eksilmesi neticesinde.. epey bir zararla.. ustamız durumu az önce belirttiğim tutar karşılığı düzellti...

aslına bakarsanız şanzıman komple elden geçti.. diyebiliriz.. artık bu donanımla ilgili sanırım vede umarım yakın bir zamanda problem yaşamam...

şimdilik herşey yolunda..yani ilk mesajımda belirtiğim sorunları yok vede ilk zamanlardaki ataklığına kavuşmuş durumda..

umarım sizler özellikle otomatik araç kullananlar böyle bir soruna karşılaşmazlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 6 ay sonra ...

benim arabada lantis otomatik, ve arada aracınızın altını kontrol edin ve yağ seviyelerine dikkat edin, yağ değişim zamanlarına rivayet edin, ben 6 ayda bir şanzumanın yağını değişirim, 2 senede bir değişmek lazım ama faydasını çok gördüm:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...